Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 26 maja 2018, 18:33


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 30 sty 2017, 12:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 27 sty 2017, 15:18
Posty: 6
Lokalizacja: Poznań
Jest to mój pierwszy model drona, kupiłem go kilkanaście dni temu.
Nie mam żadnego doświadczenia - uczę się latać i staram się go opanować.

Obrazek

Obrazek

Nie znalazłem tego modelu na forum jeżeli jednak taki temat istnieje to proszę moderatora o ewentualne przeniesienie mojej wypowiedzi.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 sty 2017, 13:02 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 18:21
Posty: 124
Lokalizacja: Przechlewo
Ładny :-)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
X210
QX95
Holybro Shuriken 180
Fatshark Dom HD2
Tarot Ironman 650, ZXY-M, OSD, SunnySky 3508,props 1555, 6S 5200, xiaomi yi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 sty 2017, 13:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 27 sty 2017, 15:18
Posty: 6
Lokalizacja: Poznań
Kilka pierwszych filmów z mojego latania :








_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 sty 2017, 00:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 202
Lokalizacja: LDZ
Fajnie wygląda jak lata ale chyba ciężko się nim skręca albo mi się zdaję.

_________________
Eachine Racer 250 < LOT >
FPV: Runcam Owl Plus
Kamera: Tracer eXplore SJ 400 HD
Google: Eachine vr007 pro.
Monitor: FPV 4.3c noName

Reszta bez zmian większych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 sty 2017, 15:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 27 sty 2017, 15:18
Posty: 6
Lokalizacja: Poznań
To raczej wina moich zerowych umiejętności.
Wylatałem dopiero kilkanaście pakietów.
Model jest trochę ospały, ale do nauki to dobrze :)

W jednym z pierwszych lotów ( 5-6 pakiet) miałem trochę dziwną sytuację,
a mianowicie po około 1 minucie lotu wyłączyły się silniki - model spadł.
Pakiet naładowany, buzer nie piszczał (w każdym razie ja nie słyszałem).
Pękły nóżki, urwał się kabelek od czerwonej diody (wysunął się z wtyczki)
Uszkodzenia naprawione, latamy dalej - więcej takich problemów nie było.
Co mogło być przyczyną odcięcia silników ?

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 sty 2017, 20:11 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 07 lis 2016, 22:54
Posty: 11
Lokalizacja: Grodzisk Wielkopolski
Podobną sytuację miałem w weekend przy moim quadzie iw sumie to po sprawdzeniu znalazły się 2 przyczyny
1. Nie do końca włożona wtyczka od pakietu
2. Luźny kabelek zasilający odbiornik !!!

Choć nie wykluczam też złego parowania nadajnika z odbiornikiem bo machałem trochę apką !!

Po poprawieniu wyżej wymienionych model latał jak przed :)

W każdym bądź razie model spadł jak kamień z około 10 metrów i na szczęście zero strat hehehe... a mówili że słaba konstrukcja hehe...

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 sty 2017, 20:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8271
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Benda pisze:
W każdym bądź razie model spadł jak kamień z około 10 metrów i na szczęście zero strat hehehe... a mówili że słaba konstrukcja hehe...

Szczęście początkującego ;-)
Wszystko da się rozwalić, ale fakt, jedne są bardziej na to podatne

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 lut 2017, 16:33 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 23:27
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Witam wszystkich,jestem szczesliwym nabywca walkera runner 250 pro z kamera 1080p.Mam pare pytan.
1.Czy mozna i jak mozna zwiekszyc moc?
2.Czy lipol 4s go nie zabije jak podlacze ?
3. Jakis serwis ktory ogarnia temat tej wyscigowki z Wroclawia?
Z gory dziekuje za pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 lut 2017, 18:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 gru 2016, 14:46
Posty: 25
Lokalizacja: Krzeszowice
Grabek przede wszystkim jeśli masz stockowy pakiet 2200mAh (25C) 3S to możesz zmienić go na lżejszy, mniejszy pakiet o wyższym współczynniku rozładowania C (np. http://allegro.pl/akumulator-tattu-1300mah-11-1v-75c-3s1p-lipo-i6605399312.html), przyrost mocy powinien być zauważalny, a i na dodatek dobierz odpowiednio wymiary pakietu bo w walkerze pakiet montujesz wewnatrz ramy. Po założeniu pakietu 4S motorki może wytrzymają ale esc popalisz, skoro producent nie mówi wprost że model jest kompatybilny z pakietami 4S to nie obejdzie się bez wymiany wszystkich esc na mocniejsze.

_________________
Szymon

Sprzęt: ZMR 250, x210, RFX 185, Babyhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 lut 2017, 22:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 23:27
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Dzieki Szymon za pomoc:) A powiedz mi bo ja mam taki sam esc jak w runner f210 3d a tam oryginalny pakiet idzie 4s 1300mah 45C.To nie powinno popalic ich .A mi to chodzi o kamere moja ma 1080p i dc 5v czyli musi byc jakis konwenter z 11.1 v to i z 14.8v tez spoko powinno byc ?Na takim pakiecie 1300mah 75C dlugo mozna polatac ?Jak mozna zwiekszyc sile nosna ?Smiglami ? Bo moj leci w gore do pewnego momentu i stoi. Aaa i w moim runner 250 pro silniki trzeba uzbroic trzymajac przepustnice w lewy rog jak nim nie rusze to gasna i automatycznie jak wyladuje to po chwili same sie rozbrajaja to normalne ? Bo instrukcja przewuduje inaczej trzymajac przepustnice w prawy dolny rog i jak uzbroje silniki ruszam lekko nic a powyzej 60% to w gore czy to tez normalne ?Czy to musi byc zmienione ? Sory za tak duzo pytan ale jestem zielony i szukam pomocy :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lut 2017, 11:43 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 gru 2016, 14:46
Posty: 25
Lokalizacja: Krzeszowice
Te esc z f210 mogą pracować na wyższym napięciu. W większości quadcopterów, kamera, nadajnik wideo czy kontroler lotu są podłączone przez regulator napięcia by uzyskać optymalne parametry pracy urządzenia, mimo zmiany napięcia pakietu. Spokojny lot na pakiecie 1300mAh przy masie twojego kopterka potrwa jakieś 7min. Siłę nośną możesz zwiększyć montując śmigła o większym pochyleniu łopatki, ale wtedy silnik ma do pokonania większy opór gdyż śmigło przepycha więcej powietrza, dlatego prąd pobierany przez silnik wzrośnie, w efekcie szybciej rozładujesz pakiet i krócej polatasz. Ograniczenie wznoszenia może być spowodowane jakimś bezpiecznikiem w kontrolerze lotu, bo w końcu dron jest wyposażony w gps. Nie wiem w jakim trybie latasz ale pewnie w trybie stabilizacji i gps cały czas ingeruje w lot, spróbuj pobawić się różnymi trybami lotu. To normalne ze silniki po jakimś czasie nie używania same się rozbrajają. Generalnie jeśli chodzi o Walkery to słabo to wygląda z wszelkimi modyfikacjami bo poszczególne podzespoły połączone są na specjalne taśmy autorskiego wykonania tej firmy, zamiast normalnych przewodów, co trochę komplikuje dłubanie przy takim dronie.

_________________
Szymon

Sprzęt: ZMR 250, x210, RFX 185, Babyhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lut 2017, 11:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 27 sty 2017, 15:18
Posty: 6
Lokalizacja: Poznań
Grabek123 pisze:
Bo moj leci w gore do pewnego momentu i stoi.


Jak wysoko poleci ?

Grabek123 pisze:
Aaa i w moim runner 250 pro silniki trzeba uzbroic trzymajac przepustnice w lewy rog jak nim nie rusze to gasna i automatycznie jak wyladuje to po chwili same sie rozbrajaja to normalne ?


W moim jest tak samo.

Grabek123 pisze:
jak uzbroje silniki ruszam lekko nic a powyzej 60% to w gore czy to tez normalne


U mnie podobnie, ale wystartować można bardzo delikatnie minimalnie unosząc drona.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lut 2017, 18:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 23:27
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Dzieki za odpowiedz szymon :)
176 metrow a do 150 m gladko szedl i stanal po dlugiej chwili zaczal strasznie mozolnie isc dalej w gore do 176m.
u mnie to jakos dziwnie jest w devo 7 bo na przelaczniku FMD mam na 0 niby tryb manualny na pozycji 1 gps stoi w miejscu a na 3 powrot do domu gdzie ja to powinienem miec na mix a znowu na mix przelaczam to nic sie nie dzieje :(
A da sie to jakos zrobic zeby od zera na przepustnicy szlo im wyzej daje tym wieksza moc ?
na roznych filmikach widac ze jakos szybciej reaguje na przepustnice i jest silniejszy a z tego co widzialem to bateria 2200mah 25C 3S.przełacznik hold przelaczam i nic sie nie dzieje :(

EDIT - scalenie

Aaaa i jak wyladuje to po jakis czterech sekundach silniki sie rozbrajaja i nie moge juz startowac dalej musze znowu uzbroic


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 lut 2017, 09:58 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 gru 2016, 14:46
Posty: 25
Lokalizacja: Krzeszowice
A nie korciło Cię żeby złożyć coś samemu ?

_________________
Szymon

Sprzęt: ZMR 250, x210, RFX 185, Babyhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 lut 2017, 23:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 23:27
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
teraz bede chyba musial :(


16507320_1301423959900925_1121940659_n.jpg
16507320_1301423959900925_1121940659_n.jpg [ 97.08 KiB | Przeglądany 1467 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.