Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 16 lis 2018, 11:20


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 16 sty 2017, 13:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
Witam, nie znalazłem tematu o Falconie 210 na forum więc chciałbym taki założyć a przy okazji zapytać czy są tu użytkownicy tej maszyny.
Możliwe że odnajdą się też osoby które mają Falcona 180 (konstrukcja bliźniacza na mniejszej ramie) więc zapraszam do dyskusji i wymiany poglądów, spostrzeżeń oraz ustawień z Cleanflight. ;)

Swojego falcona 210 sp racing f3 zakupiłem na aukcji internetowej all..egro a wcześniej latałem trochę xk x251 (mam go też).
Jako że falcona 210 kupiłem niedawno odbyłem dopiero pierwszy zimowy lot outdoor po wstępnej konfiguracji Cleanflight.
:-D

Na początek polecam kupić dodatkowe LiPo, testowałem Tattu 3s 1300mAh 45s i pod względem wagowym i wydajnościowym nadają się idealnie.


RTF-Original-Eachine-Falcon-210-CC3D-F3-NAZE32-Flight-Control-FPV-Racer-With-OSD-700-TVL.jpg
RTF-Original-Eachine-Falcon-210-CC3D-F3-NAZE32-Flight-Control-FPV-Racer-With-OSD-700-TVL.jpg [ 176.46 KiB | Przeglądany 2198 razy ]

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 sty 2017, 18:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Mój jest w drodze:) opuścił WER Pruszcz Gdański:) także niedługo i moje przygody z nim zostaną opisane:)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 sty 2017, 22:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
No to na dniach będzie u Ciebie. Bierz od razu śmigiełka. Kupiłem u tego sprzedawcy i polecam.

http://allegro.pl/smigla-triblade-4045- ... 17348.html

W cenie 5,99zł są 2szt. więc kup x2. :)

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 sty 2017, 22:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Już jest u mnie:)
Masz może instrukcje do niego? Bo w mojej paczce tego zabrakło...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 17 sty 2017, 23:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
Żaden Falcon 210 nie ma instrukcji, przeczytasz obejrzysz takie info w każdej jego recenzji prawie. :)

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 08:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Tam jest tyle portów do podłączenia różnych rzeczy.... masakra.. samemu wszystko ogarniać. ale coż;) trzeba jakoś żyć;)

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 08:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8724
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Aj narzekasz i tak kupiłeś gotowca i nie musiałeś tego wszystkiego podpinać jak inni ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 09:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 369
Lokalizacja: Radom
malutekpl niedługo trzeba będzie auto zmienić, bo modele się wszystkie nie zmieszczą ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220); CreeppX (XS); Tinny6 RR


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 11:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
Pytanie. Mam ustawiona na odwróconym kanale 5 SWC:

góra - unarmed
środek - angle
dół - horizon

Jak zrobić uzbrajanie na SWD?

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 15:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 369
Lokalizacja: Radom
arielcpu pisze:
Pytanie. Mam ustawiona na odwróconym kanale 5 SWC:

góra - unarmed
środek - angle
dół - horizon

Jak zrobić uzbrajanie na SWD?


W CF lub BF (w zależności co masz wgrane) w zakładce modes ustawiasz ARM (wybierasz na którym AUX) no i w apce musisz też ustawić.

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220); CreeppX (XS); Tinny6 RR


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 15:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
A jak mam sprawdzić co siedzi w cc3d?? W sensie czy Cf czy bf??


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 15:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1043
Lokalizacja: Gliwice
BF czy CF ustawia się tak samo. Jak chcesz sprawdzić to podłącz do BF, jak będzie CF to ci powie że soft to nie betaflight.

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 17:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
MrOwA pisze:
arielcpu pisze:
Pytanie. Mam ustawiona na odwróconym kanale 5 SWC:

góra - unarmed
środek - angle
dół - horizon

Jak zrobić uzbrajanie na SWD?


W CF lub BF (w zależności co masz wgrane) w zakładce modes ustawiasz ARM (wybierasz na którym AUX) no i w apce musisz też ustawić.


No tak ale w falconie 180/210 jest podłączony tylko Channel 5 (AUX1) i tam mam na SWC tryby lotu a w radiu w Menu jak przełączam SWD to pokazuje armed/disarmed ale to nie działa.

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 17:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 369
Lokalizacja: Radom
arielcpu pisze:
MrOwA pisze:
arielcpu pisze:
Pytanie. Mam ustawiona na odwróconym kanale 5 SWC:

góra - unarmed
środek - angle
dół - horizon

Jak zrobić uzbrajanie na SWD?


W CF lub BF (w zależności co masz wgrane) w zakładce modes ustawiasz ARM (wybierasz na którym AUX) no i w apce musisz też ustawić.


No tak ale w falconie 180/210 jest podłączony tylko Channel 5 (AUX1) i tam mam na SWC tryby lotu a w radiu w Menu jak przełączam SWD to pokazuje armed/disarmed ale to nie działa.

Ale masz tam chyba 6 kanałowy odbiornik więc możesz pewbie dodać na 6 kanał SWD. Poczekaj chwilkę a malutekpl eszystko poustawia i wspomoże :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220); CreeppX (XS); Tinny6 RR


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 01:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Dobra Panowie bo mnie szlag zaraz trafi.
Wgrany najnowszy Cleanflight do cc3d. Wszystko poustawiane, ESC skalibrowane...
Kanały poustawiane..
Ni chu chu nie daje rady odpalić silników z aparatury...
?!?!!?!!!??
Kilka godzin kombinowałem i nic.. tylko narastająca frustracja...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.