Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 18 gru 2017, 00:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 29 paź 2016, 13:15 
Offline

Rejestracja: środa 30 mar 2016, 17:39
Posty: 57
Lokalizacja: Jaworzno
Witam.
Nabyłem drugiego już chińskiego APM'a 2.6 i nie jestem w stanie go ogarnąć.
Podczas wgrywania oprogramowania do niego w MP 1.3.39 wyskakuje taki błąd na etapie sprawdzania wersji platformy:
Obrazek
W wersji 1.3.41 sprawdza platformę (nie pyta czy to APM), zaczyna pobierać, później jest READING HEX i wyświetla błąd "comunication error - no connection".
Wgrany jest aktualnie soft pod quada i niby działa, ale potrzebuję hexę. Poza tym mami też taki problem, że gdy podepnę zewnętrzny GPS, poustawiam jak w pierwszym APM'ie, to reaguje na obrót GPSu tylko do momentu, gdy nie poruszę APM'em. Później już "kręci" wg sygnału z APM, a nie z GPSa.
Co jest nie tak z tym egzemplarzem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 paź 2016, 11:57 
Offline

Rejestracja: środa 30 mar 2016, 17:39
Posty: 57
Lokalizacja: Jaworzno
Nikt nie wie co jest nie tak?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 paź 2016, 12:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1042
Lokalizacja: Gliwice
Wybierz właściwy port COM, a nie AUTO - u mnie ono nie działa i trzeba wybrać ten właściwy ręcznie.

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 paź 2016, 14:54 
Offline

Rejestracja: środa 30 mar 2016, 17:39
Posty: 57
Lokalizacja: Jaworzno
Mam wybrany właściwie. To nie jest pierwszy APM jakiego posiadam... Próbowałem w APM Planer i tam niby wgrało HEXE, tak pokazywało na sztucznym horyzoncie, ale po uruchomieniu MP znowu wykrywa go jako Quada. Nie rozumiem tego.
Sprawdziłem jeszcze w MP opcję zmiany szybkości portu na 9600. Wtedy pasek wgrywania HEX dochodzi dalej, ale przed końcem się zatrzymuje i znowu wywala ten sam błąd.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 paź 2016, 17:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1493
Lokalizacja: Schwerin
Erill pisze:
Podczas wgrywania oprogramowania do niego w MP 1.3.39 wyskakuje taki błąd na etapie sprawdzania wersji platformy:


Masz uszkodzoną instalację MP. Tak zresztą jest napisane w komunikacie.
Wykasuj starą wersję i wgraj nową bez aktualizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 paź 2016, 21:04 
Offline

Rejestracja: środa 30 mar 2016, 17:39
Posty: 57
Lokalizacja: Jaworzno
Więc na 1.3.41 przy wgrywaniu HEX zatrzymuje się na początku lub przy końcu paska i wywala komunikat o braku połączenia...
Do tego dochodzi fakt, że o ile oprogramowanie do quada działa, to nie mogę wyłączyć kompasu z APM, tylko zamiast z GPS bierze sygnał z tego wbudowanego. Też dziwne, bo w pierwszym APMie wystarczyło zaznaczyć External GPS, a tutaj nie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.