piwko pisze:
Słoneczko ;) Zapominasz o jednej zasadzie. Nie masz obowiązku udzielać porady, ani nikt z tutejszych mądral.
Pytający zostanie bez porady i tyle. Ale wy z TWA zawsze robicie niepotrzebnie pianę z takich postów, które możecie zignorować, albo zignorować użytkownika. Ogień bez tlenu szybko gaśnie...
No i niestety to była prawda do pierwszych kilkuset userów gdzie można było się umówić że tak robimy i koniec. Teraz zawsze znajdzie się jakiś wujek niekoniecznie dobra rada który wychodzi z założenia że nowym trzeba wszystko pod nosek bo przecież korzystanie z Google czy forumowej szukajki (opartej na Google) to takie trudne i stresujące. Mówiąc twoimi słowy - mamy nadmiar tlenu na forum. Co gorsza często zanieczyszczonego ale święcie przekonanego o swojej racji.
piwko pisze:
Po drugie kto bardziej kompromituje się? "Stary" wyga forumowy pytający na forum modelarskim jaki to kupić komputer, czy początkujący modelarz zadający pytanie o modelarstwie?
Żaden? Hyde to powszechne zjawisko na forach. Jak widzisz nie takie retoryczne to pytanie jak ci się wydawało.... Pomijając fakt że związek z tematem dyskusji żaden.
piwko pisze:
Nie wiem gdzie żeście się wychowali ale brakuje wam kindersztuby i tyle.
O przyganiał sagan, przyganiał bo wiele koledze można zarzucić ale stanowczo nie to że grzeszy kindersztubą...
piwko pisze:
A ja to będę napiętnował i wytykał wam, bo można być prostym człowiekiem, ale nie można być prostakiem...
W sumie chwalebna inicjatywa gdyby jeszcze kolega raczył przede wszystkim zacząć od siebie...
piwko pisze:
I nie ma co tu się obrażać za szczerość ;)
I vice versa
piwko pisze:
Pamiętam jak i mnie olaliście. Może i dobrze ;)
Nic nie dzieje się bez powodu. Być może gdy spojrzysz na siebie równie krytycznym okiem jak patrzysz na administrację, zrozumiesz dlaczego tak się stało a nie inaczej.