Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 16 lis 2018, 23:59


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 04 paź 2015, 11:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 paź 2014, 16:32
Posty: 117
Lokalizacja: Podkarpacie
Pytałem w tym wątku o soft 4.06. W moim przypadku teraz dwie nazy V2 uaktulanione do 4.06 i zero problemów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 paź 2015, 13:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 kwie 2015, 12:32
Posty: 3
Lokalizacja: Gdańsk
dzisiaj będę wykonywać loty na 4.06 dam znać czy przeżyłem :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 11 paź 2015, 11:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 lip 2015, 13:47
Posty: 17
przeżyłeś??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 lis 2015, 11:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 mar 2013, 13:56
Posty: 1055
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Lata ktoś z powodzeniem na 4.06? pytam gdyż zakupiłem używaną Nazę V2 od jednego z userów z wgranym właśnie 4.06. Jestem na etapie budowy dużego quada i nie chciał bym od razu posłać go do kreta :-)

_________________
Ukończył Szkołę Latania San Andreas


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 lis 2015, 14:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2248
Lokalizacja: Jasienica
u mnie jest i funguje...

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 lis 2015, 17:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 maja 2015, 19:43
Posty: 70
Lokalizacja: Koło
Witam.
Polecam wersję 4.06 jest ok.
w moim przypadku:
v4.02 - ok
v4.04 - problemy!
v4.06 - ok

_________________
Pozdrawiam zbyk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 lis 2015, 08:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 mar 2013, 13:56
Posty: 1055
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Podziękował :-D

_________________
Ukończył Szkołę Latania San Andreas


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 lis 2015, 14:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3248
Lokalizacja: Olsztyn
Myszon, zdjąłeś kominiarkę ;-) Boisz się że wezmą Cię za terrorystę ? :-D

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 lis 2015, 08:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 mar 2013, 13:56
Posty: 1055
Lokalizacja: Świętokrzyskie
PiotrSz pisze:
Myszon, zdjąłeś kominiarkę ;-) Boisz się że wezmą Cię za terrorystę ? :-D


Czego to się nie robi na prośbę forumowych kolegów -:)
....zdjąłem na zimę czapkę ehhh. :-)

_________________
Ukończył Szkołę Latania San Andreas


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 02 gru 2015, 21:47 
Offline

Rejestracja: piątek 10 lip 2015, 15:05
Posty: 24
Witam mam naze w phantomie 1 wersja 1.2
naza nie wiem czy little , po aktualizacji w naza asistance 2.20 do 4.02 (taką tylko mi pokazało) dron po aktualizacji dłużej zaskakuje tzn po pod łączeniu baterii kolorowe sygnały następnie dioda mruga na żółto sporo ponad 1min po czym zapala się zielona dioda i szuka gps, Przed aktualizacją szybko załapywał a tak od podłączenia bateri do uruchomienia silnika mija 1,5 min (oczywiście pilot włączony )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 02 gru 2015, 22:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 511
A ustawiłeś wszystko pomownie łącznie z kalibracją??
GAINy musisz ustawić testując różne ustawienia lub poprzestać na domyślnych jeśli ci pasuje zachowanie modelu.

_________________
DJI Mavic Pro - DJI Inspire 1Pro X5 - DJI S1000 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 02 gru 2015, 23:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6620
Lokalizacja: Polska
mati1690 pisze:
dron po aktualizacji dłużej zaskakuje tzn po pod łączeniu baterii kolorowe sygnały następnie dioda mruga na żółto sporo ponad 1min

A w instrukcji pisali ze migajaca zolta oznacza warmup...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 gru 2015, 10:09 
Offline

Rejestracja: piątek 10 lip 2015, 15:05
Posty: 24
Kalibracja drążków zrobiłem, jestem nowym użytkownikiem drona i nie wie co więcej powinnem ustawić?, ustawiłem opcje jak failsafe i aktywacja lewego Przełącznik.
Co do warmup jak sądzę chodzi o grzanie modelu?
Otóż niezależnie od temperatury ponieważ w pokoju jest ta sama sytuacja co na dworze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 gru 2015, 11:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 mar 2013, 13:56
Posty: 1055
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Jak długo miga na żółto to podłącz do kompa i Ci wyskoczy co mu nie pasi - proste.
Chyba że w atti jest lub FS tudzież zakłócenie pola magnetycznego (metal w pobliżu)
Na spokojnie przepatrz wszystko.

_________________
Ukończył Szkołę Latania San Andreas


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 gru 2015, 12:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6620
Lokalizacja: Polska
mati1690 pisze:
Co do warmup jak sądzę chodzi o grzanie modelu?

Nie, o ustabilizowanie temperatury i odczytow z IMU. Tak ma byc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.