Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 21 lis 2018, 21:40


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 10 mar 2015, 10:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 14 lip 2014, 10:11
Posty: 350
Lokalizacja: Wrocław
To sprawdz w menagerze urządzeń jaki wyswietla port
Obrazek

Może już mieniłeś prędkość ?

_________________
Turnigy 9XR,SkySurfer KFC32FTB by Marbalon ;-)eLeReS
Hype P-51 Miss America przerobiona na lampę


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 mar 2015, 10:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1754
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Obawiam się, że ustawienie baudrate w menedżerze urządzeń nic do tego nie ma.

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 mar 2015, 10:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 894
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
wyświetla com 1 i com 8

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 mar 2015, 11:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 14 lip 2014, 10:11
Posty: 350
Lokalizacja: Wrocław
No to odłącz FTDI i zobacz który zniknie.
Co do menagera to mi chodziło o sprawdzenie na którym com jest FTDI.
Edit: tu masz pokazane co i jak tak na szybko :-) tylko ja już miałem zmienioną prędkość na 115200 w bluetooth.

_________________
Turnigy 9XR,SkySurfer KFC32FTB by Marbalon ;-)eLeReS
Hype P-51 Miss America przerobiona na lampę


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 mar 2015, 13:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1754
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
arek2081 pisze:
po zwarciu rx z tz w donglu terminal v1.93b przepisuje w górne okno więc u chyba jest ok, w putty tez widac co pisz po zwarci rx z tx.

tak, to wiadomo, który to Com.

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 mar 2015, 15:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 cze 2014, 16:02
Posty: 219
Lokalizacja: Mielec/Rzeszów
mam ten sam BT i mój przepis to

1) np w realterm ustawiam predkość (standard z fabryki chyba 9600 ale głowy nie daje) i port w zakładce port i klikamy open
2) później w zakładce send zaznaczamy (ptaszek) w ramce EOL - wartości +CR , +LF
3) w ramke na dole wpisuje AT i przytrzymuje przycisk na/ BT (łączy Key z 3.3 v) i trzymając cały czas przycisk klikam "send ASCII"

powinno wyświetlić się OK czyli wszystko ładnie działa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 mar 2015, 18:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 894
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Gone pisze:
przytrzymuje przycisk na/ BT (łączy Key z 3.3 v) i trzymając cały czas przycisk klikam "send ASCII"

Dzięki, wszystko śmiga.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 mar 2015, 18:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 cze 2014, 16:02
Posty: 219
Lokalizacja: Mielec/Rzeszów
arek2081 pisze:
Gone pisze:
przytrzymuje przycisk na/ BT (łączy Key z 3.3 v) i trzymając cały czas przycisk klikam "send ASCII"

Dzięki, wszystko śmiga.



super :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 mar 2015, 21:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
Cześć
Posiadam moduł HC-06, prędkość ustawiona na 57600, podłączony do Multiwii Crius 2.5 SE do złącza UART/Bluetooth. Telefon wykrywa moduł, niby łączy, ale nie chce odebrać parametrów. To przy Multiwii Configurator. Jak używam EZ-GUI Ground Station to też niby łączy się z modułem, ale zaraz się zawiesza aplikacja. Do multiwii wgrany soft by MIŚ 2.27.
Jakiej sprawdzonej aplikacji wy używacie? I jak ją sutawić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 mar 2015, 12:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9168
Lokalizacja: Bytom
Dla multiwii trzeba 115200 baud a nie 57600.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 cze 2015, 18:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 894
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Koledzy, kupiłem bluta dokładnie takiego http://abc-rc.pl/Bluetooth-HC-06 problem polega na tym że nie idzie oprócz nazwy nic innego zmienić, chciałem zmienić prędkość na 57600 ale coś nie idzie, nazwę widoczną w sieci idzie bez problemu zmienić, miał ktoś taki przypadek?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 cze 2015, 20:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16388
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
A podpinasz się do niego poprzez UART? Czyli NIE-RADIOWO?

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 cze 2015, 20:45 
Offline

Rejestracja: wtorek 17 wrz 2013, 23:22
Posty: 270
Lokalizacja: Warszawa
ja mam takiego co inne komendy przyjmuje np AT+UART=57600,0,0 zamiast baud
AT+NAME=XXXXX zamiast AT+NAMEXXXXXX
AT+PSWD=XXXX zamiast AT+PINxxxx
spróbuj może o to chodzi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 cze 2015, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 894
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Rurek pisze:
A podpinasz się do niego poprzez UART? Czyli NIE-RADIOWO?


tak przez uart

Pinio pisze:
ja mam takiego co inne komendy przyjmuje np AT+UART=57600,0,0 zamiast baud
AT+NAME=XXXXX zamiast AT+NAMEXXXXXX
AT+PSWD=XXXX zamiast AT+PINxxxx
spróbuj może o to chodzi


sprawdzałem właśnie w hc 05 jest np. AT+NAME=XXXXX w ty trzeba wpisać AT+NAMEXXXXXX inaczej jest w nazwie zanak =

edit: w ogóle jakiś dziwny tan blut na rc-abc piszą że jest ustawiany na 115200 a w terminalu łączy się na 9200

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 cze 2015, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16388
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
I gdy robisz zgodnie z manualem:
Kod:
2. Change baud rate :
Sent : AT+BAUD1
receive : OK1200

Sent : AT+BAUD2
receive : OK2400
1---------1200
2---------2400
3---------4800
4---------9600
5---------19200
6---------38400
7---------57600
8---------115200
Baud rate setting can be save even power down.

Nie daje to rezultatu?

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.