Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 22 sie 2019, 22:22


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: 250 na rurkach
Post: niedziela 04 sty 2015, 20:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 10 sie 2012, 01:25
Posty: 1028
Lokalizacja: wawa
Temat 250 zapalił i moją wyobraźnię :-D to w wolnej chwili wydłubałem takiego stworka :
Obrazek

Centralna rurka 12mm, ramionka 8mm, Łącznik obu części oraz rurki 8mm dostępne są Tutaj .
Na rurce 12mm osadzone są bumblocki z silikonem i nóżki.

Obrazek

Na to idzie CP z węgla 1mm ; dwa pokłady.

Obrazek


Obrazek

Kable pochowane w rurkach.

Waga z silnikami 1806/2400kV , esc kiss 12A i przewodami do silników - 157G
Myślę, że końcowa waga nie przekroczy 210G. Na oblot muszę jeszcze poczekać - kuipłem jak ta gapa wszystkie silniki ccs :oops:

_________________
Vega, trzepakolot, heksa z gimbalkiem, diy gogle


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 04 sty 2015, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 16:24
Posty: 1333
Lokalizacja: Bydgoszcz/Limerick
AJJJ wlasnie zrobiles to nad czym dumalem juz jakis czas. :roll: ;-) . Dokladnie to mialem w glowie a tu trach i juz zrobione. Nie rozwiazales tylko sprawy z montazem kamery.

_________________
i tak skonczysz ... wrając do RC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 04 sty 2015, 21:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4068
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
gazor pisze:
Na oblot muszę jeszcze poczekać - kuipłem jak ta gapa wszystkie silniki ccs


A co to zmienia ? To tylko inna nakrętka, dokręć dobrze i można latać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 04 sty 2015, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 10 sie 2012, 01:25
Posty: 1028
Lokalizacja: wawa
A co masz na myśli?
Mam zamiar spróbować z płytkową na sztywno oraz mobiusem na sorbothan® :-D .
Powoli powstaje jeszcze wersja składana 250 z większymi silnikami :-P

_________________
Vega, trzepakolot, heksa z gimbalkiem, diy gogle


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 04 sty 2015, 21:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4068
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
No nie wiem po co czekać, przecież te silniki normalnie działają - obroty zienia się kolejnością itp. Chyba że kupiłes tylko 2 silniki ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 04 sty 2015, 21:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 10 sie 2012, 01:25
Posty: 1028
Lokalizacja: wawa
Nie no cztery kupiłem. :-D A właściwie pięć.
Nakrętkę mają z lewym gwintem.
Sopko można na loctite , ale po krecie będę musiał grzać.
A kreta na pewno znajdę :-D

_________________
Vega, trzepakolot, heksa z gimbalkiem, diy gogle


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 04 sty 2015, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 16:24
Posty: 1333
Lokalizacja: Bydgoszcz/Limerick
Marbalon ma racje tylko dokrec i lataj.Nawet nie trzeba kleju.Jestem ciekaw jak zamocujesz reszte no i ile wyjdzie do lotu.Cos czuje ze bedzie zacnie

_________________
i tak skonczysz ... wrając do RC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 04 sty 2015, 23:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Ja wszystkie takie same silniki i gwinty i jeszcze mi się nic nie odkręciło, tylko dokręcić z głową i można śmigać ;) W końcu to tylko śmigła 5", lekkie i malutkie raczej Ci nakrętki nie poluzują ;)

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 04 sty 2015, 23:52 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 666
Lokalizacja: Łódź
Nakrętki latają jak szalone jak się przed lotem nie sprawdzi :) Ja musiałem kleju użyć by ich nie wyrzucało w powietrze.

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 05 sty 2015, 00:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
nie znacie nakretek samohamownych ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 05 sty 2015, 00:10 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 666
Lokalizacja: Łódź
Owszem znamy, ale przynajmniej ja nie mogłem nigdzie dostać i z lewy i z prawym gwintem. Z normalnym w sumie w kilku miejscach mieli, ale drugiego już nie więc nie było sensu brać 2 samohamownych i 2 normalnych.

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 05 sty 2015, 00:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 16:24
Posty: 1333
Lokalizacja: Bydgoszcz/Limerick
Przeciez jeszcze nie tak dawno wszystkie silniki mialy jednakowe gwinty i sie latalo . Teraz wymyslili no bo "teges tak jest bardziej sejfty" - takie pierdoty . Skrecaj tego malucha i dalej w powietze bo sie publicznosc zebrala i nie moze sie doczekac :-)

_________________
i tak skonczysz ... wrając do RC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 05 sty 2015, 00:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4355
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
No właśnie, jak my żyliśmy jak nie było silników, a właściwie piast CCW :roll: :shock: :lol:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 05 sty 2015, 00:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
Artu ,jakos sie dalo na sa mozaciskowych lub propsawerach
choc sie przyznam ze raz mi buzke smiglo pocielo
co pol cm
wtedy zona dala mi szlaban prawie na rok na copery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 05 sty 2015, 14:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 gru 2013, 15:38
Posty: 481
Lokalizacja: Bydgoszcz
Czy płytki centralne wycinałes, czy są gdzies takie gotowce?

_________________
QuadX v.3 - KFC32 kanapka, 5,8Ghz/400mW, MT2216, gimbal Alex, TG9XR
Chudy 250 - KFC FTB
Hubsan X4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.