Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 24 wrz 2018, 22:49


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: niedziela 30 lis 2014, 14:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2219
Lokalizacja: Londyn
tak dokladnie mktoolem 1.76
ftdi do zlacza debug
kurcze navi kupilem od kolegi z forum :-( niby sprawne
jak daje przez mktoola upgrade wybieram hex do navi w nowszej wersji to caly proces pezeleci niby OK
ale mk tool pokazuje caly czas stara wersje softu w navi0.26 czyli pasujaca do 1.76
ale chcialbym nowa wersje jak juz jest
fc ma procesor 1284 czyli wersja 2.1
moge nagrac film jak to wyglada moze cos pomoze powiedz tylko ze sie to przyda :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 30 lis 2014, 15:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1236
Lokalizacja: Warszawa
Twoja procedura wygląda prawidłowo. Czy FC upgradujesz przez to samo złącze?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 30 lis 2014, 16:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2219
Lokalizacja: Londyn
tak
mam zlozona wiezyczke i polaczona kabelkami z mikrokoptera


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 30 lis 2014, 16:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1236
Lokalizacja: Warszawa
Adasko, to więcej nie jestem w stanie pomóc, bo wszystko wygląda OK, oprócz tego że finalnie NC nie aktualizuje softu. Najdziwniejsze, że jak piszesz, sama aktualizacja przebiega prawidłowo i navi niby potwierdza wgranie nowego softu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 30 lis 2014, 18:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2219
Lokalizacja: Londyn
dokladnie to mnie zmylilo na poczatku , bo wgrywalem 2.08 do FC i Navi i error o ktorym wspominalem , bedac pewny ze aktualizacja poszla poprawnie
jednak musialem FC cofnac do pasujacej wersji w NAVI

czy na gps powinna swiecic jakas dioda ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 30 lis 2014, 18:38 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 sie 2010, 13:19
Posty: 315
Lokalizacja: Opole/Wawelno
Adasko, ale po aktualizacji FC i NAVI do 2.08 użyłeś MK-Toola wr 2.08 ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 30 lis 2014, 18:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2219
Lokalizacja: Londyn
oczywiscie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 30 lis 2014, 19:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1236
Lokalizacja: Warszawa
Adasko pisze:
czy na gps powinna swiecic jakas dioda ?

Na gorze jedna - światłem ciągłym przy ustalaniu fixa i migając po jego znalezieniu. Na dole też coś świeci czy miga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 30 lis 2014, 19:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2219
Lokalizacja: Londyn
no to chyba kupilem uszkodzone NAvi i
niestety u mnie na plycie gps nic nie swieci
Mktool widzi gps ale nic nie swieci
na razie to proby na sucho czyli przy kompuerze
bede musial wystawic za okno czy znajdzie jakies satelity


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 18 gru 2014, 00:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1236
Lokalizacja: Warszawa
Wyjaśniło się coś?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 18 gru 2014, 00:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2219
Lokalizacja: Londyn
tak to chinski klon , wiec odeslalem do sprzedawcy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 18 gru 2014, 09:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1236
Lokalizacja: Warszawa
Wszystko jasne :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.