Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 09 gru 2019, 06:02


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 394 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: piątek 05 gru 2014, 19:16 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 wrz 2014, 02:26
Posty: 291
Lokalizacja: Opole
Wiem, tylko do płytki stykowej i tak się nie nada(inny rozstaw pinów). Na tme trzeba uważać bo podają ceny bez wliczonego vatu, więc w maritexie taniej :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 gru 2014, 20:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 wrz 2013, 12:10
Posty: 439
Lokalizacja: pomorskie
to może od razu RFM23BP ?
wyjdzie 1W moduł tx/rx w cenie 100mW orange i to jest nareszcie coś nowego :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 gru 2014, 20:58 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 wrz 2014, 02:26
Posty: 291
Lokalizacja: Opole
Moduł LRS Profesora ma rfm23bp. Zmiana polega tylko na zmianie modułu radiowego i odpowiednie ekranowanie całości. Mam zamiar trochę pomęczyć OLRS w wolnej chwili dla zabawy i sprawdzenia swoich umiejętności. Na pewno dodam jakieś filtry, bo w orange ich brakuje. Ale i tak trzeba pamiętać, że to wszystko jest raczej do zabawy bo i tak mamy eLeReSa :mrgreen: , któremu nic nie dorówna :-P
Edit. Jakbyś miał jakieś pomysły to pisz ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 05 gru 2014, 22:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 wrz 2013, 12:10
Posty: 439
Lokalizacja: pomorskie
szymon220997 pisze:
Ale i tak trzeba pamiętać, że to wszystko jest raczej do zabawy bo i tak mamy eLeReSa :mrgreen: , któremu nic nie dorówna :-P
Edit. Jakbyś miał jakieś pomysły to pisz ;-)


umiesz zmotywować :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 06 gru 2014, 08:34 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 wrz 2014, 02:26
Posty: 291
Lokalizacja: Opole
xq_operator pisze:
umiesz zmotywować :mrgreen:

Wszyscy mi to mówią :-P Ja i tak w wolnej chwili się tym zajmę. Zamówię rfm i trochę pokombinuję :mrgreen: A ty też bierz w łapy lutownicę i do roboty :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 06 gru 2014, 10:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 wrz 2013, 12:10
Posty: 439
Lokalizacja: pomorskie
szymon220997 pisze:
xq_operator pisze:
umiesz zmotywować :mrgreen:

Wszyscy mi to mówią :-P Ja i tak w wolnej chwili się tym zajmę. Zamówię rfm i trochę pokombinuję :mrgreen: A ty też bierz w łapy lutownicę i do roboty :-P


sonarem się bawię, więc po kolei :-P

a przy tym oranżadka mi działa 8-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 06 gru 2014, 14:54 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 wrz 2014, 02:26
Posty: 291
Lokalizacja: Opole
To jak skończysz zabawę z sonarem, to zacznij z orange :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 gru 2014, 23:11 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 cze 2013, 22:30
Posty: 89
Lokalizacja: POLAND
Tak się zastanawiam czy eldisp zagada z openelersng, pod odbiornik bezpośrednio tx z rx z gps, w odbiornik eldisp, zależy mi tylko na pozycji gps.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 15 gru 2014, 23:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9187
Lokalizacja: Bytom
riu pisze:
Tak się zastanawiam czy eldisp zagada z openelersng
Nie. eLDisp gada tylko z eLeReS'em.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 sty 2015, 12:23 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
Tez sie zastanawiam nad kupnem Orange LRS. I w zwiazku z tym pytanie: czy komus po zskupie ten modul do niczego sie nie przydal? Tzn chodzi mi o to czy po poprawie drobnych bledow lutowniczych ten modul hedzie ok? Bo z tego co wyczytalem w tym temacie to po poprawkach lutow itd Orange LRS dzialal pozniej OK.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 sty 2015, 12:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4365
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Zawzięty Jesteś w dążeniu do wyrzucenia kasy w błoto :shock: Linkowałem Tobie temat, ale widzę, że dalej brniesz...
Dwie niezależne opinie w temacie Oranżady:

profesor pisze:
Szkoda zachodu z tymi modułami Orx, robione po taniości nie ekranowane ,brak odprowadzania ciepła z końcówki mocy, luty kiepskie, brak filtrów LC ... tylko sobie krwi napsujesz szukając dlaczego po kilometrze łapiesz FS'a.

komanndos pisze:
Z doświadczenia powiem... o kant dupy można pomarańczę potłuc :-)
Na antenie nadawczej od Zorby i dipolu od Kacpra w samolocie na ORX 1W (moc ustawiona na max) RSSI na 2000m 47%, na eLeReSie 1W przy mocy 200mW RSSI na poziomie 68%... tyle, że 5000m od bazy. Na obydwu zestawach latałem w takich samych warunkach i z tak samo rozmieszczonymi antenami.


"Taniego mięsa" nawet psy nie chcą jeść :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 sty 2015, 19:30 
Offline

Rejestracja: wtorek 09 lis 2010, 10:42
Posty: 923
Lokalizacja: Manchester
Jeżeli mówimy o tych tańszych 100mW modułach to nie ma różnicy w zasięgu soft misia i Orange.
Co do v2 eleresa to nie mam, ale v1 działa tak samo. Co prawda nie z pudełka a drobne dostosowanie softu (głównie ilość kanałów i predkosc) ale nie ma widocznych różnic. Wiec nie wieszanie psów na chińczyku. Dodatkowo najlepiej mi działa moduł zrobiony z promini i dolutowany na drutach moduł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 lip 2019, 15:35 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 58
Lokalizacja: Mielec
Witam serdecznie...
Dawno nikt tu juz nie pisal no ale moze ktos sie znajdzie. uzywam tych modulow mianowicie TX 100mw i RX 9ch i mam taki problem bo nie moge sobie ustawic na zadnym kanale opcji przelacznika (S1-S16). Tzn. moge ale ni hu hu nie reaguje...porty raczej wporzadku bo na serwach wszystkie chodza poprawnie ale po ustawieniu na przelaczniki nic sie nie dzieje..dodam tylko ze na jednym kanale mam ciagle w granicy 3.3v a na pozostalych trzech okolo 0v (kanal5,6,7,8 jako przelaczniki) . Aparatura skonfigurowana prawidlowo...o co moze chodzic?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 lip 2019, 16:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7662
Lokalizacja: Polska
farmaceuta pisze:
Aparatura skonfigurowana prawidlowo

Czyli jak konkretnie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 lip 2019, 16:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 lip 2019, 21:21
Posty: 58
Lokalizacja: Mielec
No np. dla tych kanalow 5,6,7 i 8 przypisuje sobie przelaczniki w aparaturze...w konfiguratorze w zakladce RX dla tych kanalow przypisuje sobie np. Od S1 do S4..
Uzywam fs i6 z softem na 10ch. W monitorze aparatury w configuratorze wszystko dziala


Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 lip 2019, 16:34 przez farmaceuta, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 394 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.