Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 maja 2017, 22:28


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 15:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 16:35
Posty: 1577
Lokalizacja: Gdańsk / Straszyn
a ktoś może próbował : http://www.banggood.com/IRangeX-FPV-Wir ... mywishlist

Wireless więc wydaje się wygodne :)
Ubiłem kopter i znowu czrekam na części i mnie naszło żeby polatać znowu na symulatorze.
Teraz mam słuchawkowy i spp, ale strasznie mnie drażni takie rozwiązanie... pytanie czy ten wireless jest wart swojej ceny...

_________________
Mój kanał Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 15:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 12:44
Posty: 80
Lokalizacja: Rzeszów
Jak dla mnie trochę przerost formy nad treścią, dodatkowo trzeba zasilić odbiornik. Fakt kabel wystający z tyłu aparatury jest denerwujący ale idzie przywyknąć :) Ap-ropo samej konfiguracji, czy przy wykorzystaniu smartpropoplus ktoś spotkał się z filtrami wygładzającymi piki, tzn przy dodaniu throttle czasami zdarza się że oś yaw też reaguje?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 15:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5038
Lokalizacja: Polska
bloodmoon pisze:
dodatkowo trzeba zasilić odbiornik

Nie potrzebujesz dodatkowego zasilania, odbiornik zasilany jest z USB.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 18:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 12:44
Posty: 80
Lokalizacja: Rzeszów
Faktycznie nie zauważyłem, co nie zmienia faktu że 40 pln vs 4 za wykonanie kabla do spp to duża różnica


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 sty 2017, 22:50 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 sty 2017, 11:27
Posty: 4
Lokalizacja: Wawa
Potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych kolegów. Nie mogę poradzić sobie z konfiguracją SmartPropoPlus. Ustawienia mikrofonu prawidłowe, program odczytuje aparaturę lecz nieprawidłowo. Nie wiem czemu wszystkie zielone paski w SPP są przesunięte ku górze, natomiast jak uruchamiam program diagnostyczny PPM-Audio v3.0 wszystko wydaje się w porządku i soft wskazuje środek tak jak jest na aparaturze, wszystkie ruchy teżsą odzwierciedlone prawidłowo. Problemem jest przekazanie ze SPP informacji do VJoy, jak wspomniałem, wszystko jest przesunięte ku górze. Zamieszczam screena z programu.

Obrazek


Może ma ktoś jakiś pomysł lub też spotkał się z tym problemem?

Edit: Problemem okazał się własnoręcznie zrobiony kabel. Poprawiłem wtyk s-video (dolutowałem przewód do zewnętrznej obręczy) i działa jak należy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.