Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 25 wrz 2017, 03:33


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki symulator
Post: niedziela 06 gru 2015, 12:19 
Offline

Rejestracja: wtorek 12 cze 2012, 18:58
Posty: 273
Lokalizacja: Warszawa
Cześć,

Chciałbym sobie sprawić na gwiazdkę symulator. Jaki polecacie? Myślałem nad Phoenix RC. Co o nim sądzicie?
Chciałbym go używać z moja aparatura Turnigy 9xr pro. Czy ktoś może używa i może potwierdzić, że to połączenie działa?

Dziękuję

_________________
Sky Surfer 2-T 2000mm, Turnigy TGY9X + Er9x, FrSky


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 06 gru 2015, 12:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4067
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Może taki :mrgreen:

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Advanced... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 06 gru 2015, 12:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7072
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak, phoenixrc jest świetny. Wszystko działa.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 06 gru 2015, 13:33 
Offline

Rejestracja: wtorek 12 cze 2012, 18:58
Posty: 273
Lokalizacja: Warszawa
Adrián pisze:
Tak, phoenixrc jest świetny. Wszystko działa.

Mam słabego PC. Intel I5 z wbudowaną grafiką. Myślicie, że nie będzie się na nim taki phoenix bądź inne ciąć?

_________________
Sky Surfer 2-T 2000mm, Turnigy TGY9X + Er9x, FrSky


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 06 gru 2015, 13:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7072
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
He no co Ty, u mnie nawet na tablecie się udało to odpalić, a do demonów prędkości on nie należy. Colorovo city tab supreme i pod win 10 bez problemu chodzi, zresztą pod 8.1 też problemów brak.
Procesor: Intel® Atom™ Z3735E 1,33 - 1,83 GHz Quad Core
Procesor graficzny: Intel® HD Graphics
Pamięć RAM: 1 GB

Nie wiem jak inne, ale poenix, chodzi bez zająknięcia. Zobacz na wymagania, ja niestety nie mam pod ręką pudełka.

Minimalne wymagania systemowe:

Microsoft Windows® 2000/XP/Vista/Windows 7
Microsoft DirectX9.c lub wyższy
procesor kompatybilny 1GHz 100% Pentium III/4 lub AMD Athlon/64
Geforce 4200/ATI 9800 z 64MB RAM
karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX (opcjonalnie)
256MB SYSTEM RAM
750MB wolnej przestrzeni dyskowej
CD-ROM/DVD
Wolny port USB 1.1/2.0

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 gru 2015, 17:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 gru 2014, 21:15
Posty: 55
Lokalizacja: Opole
Phoenixrc jest bardzo fajny, można sobie latać wirtualnie ponoć ze znajomymi :)

_________________
"Z góry świat lepiej wygląda"
___________________________________________________________________
QAV250 na Pancake i emax RS2205, Skrzydło SwiftMaxi1400, FunCub Multiplex


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 09 gru 2015, 01:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 lip 2014, 21:30
Posty: 148
Lokalizacja: Gołdap
Jako że wywodzę się z rodziny kosiarkowców (śmigłowców) używam phoenixa z powodzeniem i mogę polecić z czystym sumieniem, choć miał okresowe problemy z oddawaniem realistyki modeli w pierwszych wersjach 5, ale raczej to poprawili z tego co słyszałem. Osobiście nie upgradowałem do 5 więc też nie powiem na 100% czy faktycznie bugi zostały poprawione, tylko tyle co ze słyszenia od innych użytkowników tego symka. Tryb multiplayer jak najbardziej fajny można bez trudu własnego serwa postawić i latać czatować, a nawet gadać przez mikro z innymi.
Aparatura będzie działać po uprzednim skonfigurowaniu jej pod symka co również jest banalnie proste, z tymże sugerowałbym pod symulator zrobić oddzielny model na apce nie te na których latasz na co dzień.

_________________
Hangar: Compass Odin90 FBL, Kyosho C4, KDS 550 Innova v2, Trex 450 pro v2 FBL, Blade SR, 4x Blade 130X, Blade MCPX, Skoczek by Rayford.
Aparatury: Spektrum DX8T Dsmx, Spektrum DX6i Dsmx.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.