Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 18 wrz 2018, 15:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: autoCAD
Post: czwartek 15 sie 2013, 13:04 
Offline

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 12:51
Posty: 491
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Wiem, że jest tu pewnie paru kozaków w tym cadzie i dlatego mam takie pytanie:

Załóżmy, że narysuję sobię dość skomplikowaną rzecz w 2d, łączę w polilinię, następnie fajnie by było mieć model 3d i sprawdzić czy pasuje złożeniowo do reszty, więc przechodzę na 'modelowanie 3d' i 'wyciągam', obrabiam sobie go dalej i tutaj zonk. Przy etapie rysowania 2d zrobiłem błąd, i teraz ten model chcę przerzucić do stanu początkowego, rozbić polilinię i wprowadzić zmiany. Jak tego dokonać? Oczywiście ctrl+z nie wchodzi w grę :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 15 sie 2013, 21:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 paź 2010, 23:25
Posty: 475
Lokalizacja: Kraków
Rozbijanie polilini komenda: "_explode"
popraw co chcesz i później od nowa scal w polilinię.
Jak coś to pisz na PW. Znam trochę CADa (projektuję w nim od jakiś 10 lat ;D)

_________________
modele: Vega FPV, Hellcat ESA, X900 copter


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 16 sie 2013, 11:47 
Offline

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 12:51
Posty: 491
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Z modelu 3d trzeba było rozbić to dwa razy ehh :->
Wydawało mi się, że już wcześniej tak próbowałem i nici, ale teraz poszło :-)
Dzięki wielkie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 19 sie 2013, 21:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 16:35
Posty: 1576
Lokalizacja: Gdańsk / Straszyn
Podłącze się do wątku.
Nie chciało by się komuś "upłynnić" rysunku ramy w 2d?
Rysowałem w sketchup'ie, ale ten program każdy okrąg rozbija na proste.
Np. koło po konwersji do cada jest wielobokiem o np. 999 ścianach. Wizualnie wygląda jak okrąg, ale cnc jednak nie cięło by tego płynnie.
Sam zgubiłem klucz usb do swojego gstarcada, ale nawet jeśli bym go miał, to i tak takie poprawianie zajęło by mi pewnie z 2 miesiące, ze względu na moje nikłe umiejętności obsługi tego programu...
Dlatego szukam kogoś kto by mi to poprawił ewentualnie za jakąś symboliczną opłatą, albo w ramach ćwiczeń...

_________________
Mój kanał Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 sie 2013, 08:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 15:01
Posty: 1707
Lokalizacja: Wwa
slij co tam masz :)

_________________
AutoQuad Team


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 30 sie 2013, 09:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 lut 2012, 10:03
Posty: 741
Lokalizacja: Warszawa - SK
Jak jeszce nie masz, to mi wyślij :mrgreen:

A ja takie coś modze (zbieżność nazwisk przypadkowa):
Obrazek

Rurki 21,5(22)mm, boomblocki Aidana

_________________
THE SKY IS NOT THE LIMIT ANYMORE...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.