Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

AeroSim.
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=9&t=11509
Strona 4 z 4

Autor:  tkotkowski [ czwartek 21 sie 2014, 17:08 ]
Tytuł: 

po wejściu w windows xp w kontrolery gry wybieram PPjoy virtual - właściwości , pokazuje mi się testowanie i już tkwi problem bo przy ruchach apki nic się nie dzieje

Autor:  jelcyn [ czwartek 21 sie 2014, 17:41 ]
Tytuł: 

Nie chce mi się śmiecić tym na kompie, a przypomnieć jak to szło nie jestem w stanie. Czytaj opisy, myśl logicznie. Jak się poddasz możemy zrobić sesję na zdalnym pulpicie (o ile go ogarniesz), albo możesz to przysłać.

Autor:  tkotkowski [ czwartek 21 sie 2014, 17:42 ]
Tytuł: 

oki dzienks walczę dzielnie nie poddam się ;-)

Autor:  jelcyn [ czwartek 21 sie 2014, 18:03 ]
Tytuł: 

Przy dzisiejszych zasobach internetu samo pytanie na forach jest swego rodzaju poddaniem się ;-)
Z tego co widzę w opisie to smartpropoplus łyka PPM czyli to jest kolejne ogniwo po karcie muzycznej. Masz go w "trayu"? Za pewne można tam ustawić skąd ma brać sygnał, a jeśli nie to mixer windowsowy za to odpowiada.

Autor:  tkotkowski [ czwartek 21 sie 2014, 18:09 ]
Tytuł: 

już już chodzi , teraz w kalibracji virtual joystick mam problem bo wszystko działa inaczej ;-)

Autor:  jelcyn [ czwartek 21 sie 2014, 18:12 ]
Tytuł: 

No to już z górki, poustawiać co gdzie ma być i w górę :mrgreen:

Autor:  tkotkowski [ czwartek 21 sie 2014, 18:13 ]
Tytuł: 

lewy chodzi tylko prawo lewo , prawy przy ruchu góra dół idzie oś z, a przy ruchu prawo lewo idzie góra dół ;-(

Autor:  jelcyn [ czwartek 21 sie 2014, 18:15 ]
Tytuł: 

Trzeba poprzypisywać odpowiednio ruchy. Godzinkę może to zająć, metodą prób i błędów.

Autor:  tkotkowski [ wtorek 26 sie 2014, 17:40 ]
Tytuł: 

nie mogę dać sobie rady z 9xr z drążkiem przepustnicy-gazu , wogóle nie mogę go uruchomić na symulatorze ani na ppjoy, na aparaturce w ustawieniach działa oki ,a przy kalibracji czy teście na monitorze nie ma ruchu.

proszę o pomoc

Autor:  jelcyn [ wtorek 26 sie 2014, 18:06 ]
Tytuł: 

Użyj google search na naszym forum aby dowiedzieć się co to PPM. Następnie użyj narzędzia do którego dawałem link aby określić ile i jakie kanały wychodzą z apki.

Autor:  tkotkowski [ wtorek 26 sie 2014, 18:17 ]
Tytuł: 

dzięki jelcyn masz cierpliwość ;-) próbuje

Autor:  derhase [ poniedziałek 22 gru 2014, 17:43 ]
Tytuł: 

Witam wszystkich mam maly Problem pobralem apke AeroSim ze strony producenta, instalacja przebiegla pomyslnie na windowsie 7 64bity lecz gdy podlaczam moj Controller a dokladnie jest to flySky FS-i6 kablem zalaczonym w opakowaniu moj komputer wyswietla informacje iz kabel nie zostal podlaczony. Przekopalem ten watek i nie jestem pewny czy musze dodatkowo zainstalowac sterownik ppJoy zeby komputer mogl wykryc urzadzenie jako Joystick ?

Bardzo prosze o pomoc aeroSim konkretnie odmawia wspolpracy z moim controllerem :mrgreen:

Pozdrawiam

Strona 4 z 4 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/