Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 25 wrz 2017, 18:07


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: czwartek 21 sie 2014, 17:08 
Offline

Rejestracja: środa 16 lip 2014, 20:18
Posty: 12
Lokalizacja: Kutno
po wejściu w windows xp w kontrolery gry wybieram PPjoy virtual - właściwości , pokazuje mi się testowanie i już tkwi problem bo przy ruchach apki nic się nie dzieje


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 21 sie 2014, 17:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3413
Lokalizacja: B-stok
Nie chce mi się śmiecić tym na kompie, a przypomnieć jak to szło nie jestem w stanie. Czytaj opisy, myśl logicznie. Jak się poddasz możemy zrobić sesję na zdalnym pulpicie (o ile go ogarniesz), albo możesz to przysłać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 21 sie 2014, 17:42 
Offline

Rejestracja: środa 16 lip 2014, 20:18
Posty: 12
Lokalizacja: Kutno
oki dzienks walczę dzielnie nie poddam się ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 21 sie 2014, 18:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3413
Lokalizacja: B-stok
Przy dzisiejszych zasobach internetu samo pytanie na forach jest swego rodzaju poddaniem się ;-)
Z tego co widzę w opisie to smartpropoplus łyka PPM czyli to jest kolejne ogniwo po karcie muzycznej. Masz go w "trayu"? Za pewne można tam ustawić skąd ma brać sygnał, a jeśli nie to mixer windowsowy za to odpowiada.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 21 sie 2014, 18:09 
Offline

Rejestracja: środa 16 lip 2014, 20:18
Posty: 12
Lokalizacja: Kutno
już już chodzi , teraz w kalibracji virtual joystick mam problem bo wszystko działa inaczej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 21 sie 2014, 18:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3413
Lokalizacja: B-stok
No to już z górki, poustawiać co gdzie ma być i w górę :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 21 sie 2014, 18:13 
Offline

Rejestracja: środa 16 lip 2014, 20:18
Posty: 12
Lokalizacja: Kutno
lewy chodzi tylko prawo lewo , prawy przy ruchu góra dół idzie oś z, a przy ruchu prawo lewo idzie góra dół ;-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 21 sie 2014, 18:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3413
Lokalizacja: B-stok
Trzeba poprzypisywać odpowiednio ruchy. Godzinkę może to zająć, metodą prób i błędów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 sie 2014, 17:40 
Offline

Rejestracja: środa 16 lip 2014, 20:18
Posty: 12
Lokalizacja: Kutno
nie mogę dać sobie rady z 9xr z drążkiem przepustnicy-gazu , wogóle nie mogę go uruchomić na symulatorze ani na ppjoy, na aparaturce w ustawieniach działa oki ,a przy kalibracji czy teście na monitorze nie ma ruchu.

proszę o pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 sie 2014, 18:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3413
Lokalizacja: B-stok
Użyj google search na naszym forum aby dowiedzieć się co to PPM. Następnie użyj narzędzia do którego dawałem link aby określić ile i jakie kanały wychodzą z apki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 sie 2014, 18:17 
Offline

Rejestracja: środa 16 lip 2014, 20:18
Posty: 12
Lokalizacja: Kutno
dzięki jelcyn masz cierpliwość ;-) próbuje


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 22 gru 2014, 17:43 
Offline

Rejestracja: niedziela 21 gru 2014, 19:17
Posty: 2
Lokalizacja: Polska
Witam wszystkich mam maly Problem pobralem apke AeroSim ze strony producenta, instalacja przebiegla pomyslnie na windowsie 7 64bity lecz gdy podlaczam moj Controller a dokladnie jest to flySky FS-i6 kablem zalaczonym w opakowaniu moj komputer wyswietla informacje iz kabel nie zostal podlaczony. Przekopalem ten watek i nie jestem pewny czy musze dodatkowo zainstalowac sterownik ppJoy zeby komputer mogl wykryc urzadzenie jako Joystick ?

Bardzo prosze o pomoc aeroSim konkretnie odmawia wspolpracy z moim controllerem :mrgreen:

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.