Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 sty 2017, 15:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 20:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 kwie 2012, 17:24
Posty: 2078
Lokalizacja: Skoczów,Bielsko
Dzięki Artur zainstalowałem i wyskakuje okienko.
Cannot open PPJoy device driver. Please install PPJoyBus.sys first.

hmmy.. ?

_________________
[b]"Tylko życie poświęcone innym, warte jest przeżycia"[/b]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
A ja mam panowie inny problem, chciałem podłączyc sobie aparaturę przez gniazdo mikrofonu, mam połączoną z kompem kabelkiem stereojack, zainstalowałem smartpropoplus lecz nie mam na dole do wyboru line-in, tylko dwa mikrofony :/ W ppjoyu zrobiłem nowy joystik ale nie wykrywa mi go w panelu sterowania. Pomoże ktoś?? ;)

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 21:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 24 sie 2011, 20:30
Posty: 629
Lokalizacja: Wrocław
No ja nie pomogę
tu coś piszą o bugach i ich rozwiązaniach http://ppjoy.blogspot.com/2009/11/ppjoy ... ports.html nie mam niestety 64.

Chyba ze ci się nudzi to zapraszam do mnie usiadziem i na pewno coś wymyslim :mrgreen:

_________________
Na pierwszym planie : Mała Hania 25.11.2014 :-P
Bixler v2 eLeReS AP z MAXem :mrgreen: in progress...
Bimbal pod mobiusa do F550 (dopieszczanie)
ZMR 250 ->Pierwsze Koty za Płoty(OSTRO!)
Raptor FPV 1600 - rekord 5500m i tyle mi styka :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 22:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Dobra, w smartpropo mam już line in, na ppm audio, czyli tym termometrze dobrze odczytuje kanały, jest ppm kreski się ruszają. Coś mi się wydaje, ze ppjoy coś źle działa bo jak wchodzę w panelu sterowania w drukarki i inne urządzenia to nie ma tam żadnego joya :/ Tak powinno być??

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 22:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 24 sie 2011, 20:30
Posty: 629
Lokalizacja: Wrocław
a utworzyłeś wirtualny kontroler?

edit:
http://ppjoy.bossstation.dnsalias.org/D ... sticks.htm


Ostatnio zmieniony wtorek 01 sty 2013, 22:24 przez remix, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 22:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Tak, nawet 3 i żadnego nie widzi :/

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 22:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 24 sie 2011, 20:30
Posty: 629
Lokalizacja: Wrocław
a masz coś takiego jak kontrolery gier ?

_________________
Na pierwszym planie : Mała Hania 25.11.2014 :-P
Bixler v2 eLeReS AP z MAXem :mrgreen: in progress...
Bimbal pod mobiusa do F550 (dopieszczanie)
ZMR 250 ->Pierwsze Koty za Płoty(OSTRO!)
Raptor FPV 1600 - rekord 5500m i tyle mi styka :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 22:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Nie ma właśnie w win7, wyczytałem ze powinno być właśnie w drukarkach i innych sprzętach ale nic nie ma, a jak odpalam SmartPropo to wyskakuje że nie znalazło virtualnego joya :/

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 22:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Jest postęp, jak wchodzę w aerosima to wykrywa mi jeden kanał, ale tak, że jak ruszam SW to on się rusza i jak ruszam lotkami to też sie rusza, jakby był zmiksowany :/

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 22:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 24 sie 2011, 20:30
Posty: 629
Lokalizacja: Wrocław
poprostu masz 2kanały przypisane pod jeden drazek (to sie zmienia) tylko kwestia czy w ustawieniach ppjoy zrobiles jojstic 4osiowy

PS: Wracajcie do XP :mrgreen: na takie kombinacje to najlepszy system poza 98


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 22:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Znalazłem tej panle z joyami windowsa, wykrywa mi kanały bez ruddera :/ A na dodatek jak ruszam SW i lotkami to znacznik nie chodzi góra dół tylko po skosie :/

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 01 sty 2013, 23:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 24 sie 2011, 20:30
Posty: 629
Lokalizacja: Wrocław
musisz kombinować... u mnie to rożnie wyglądało np: zamiast ruszać osiami ruszało mi przepustnica (tym termometrem) w kontrolerach....
najważniejsze żeby ilość kanałów się zgadzała no i żeby były proporcjonalne a nie I/O

aha i nie licz na to ze będziesz miał wszystkie kanały (mi na ppjoy udało się chyba 7zrobic)

_________________
Na pierwszym planie : Mała Hania 25.11.2014 :-P
Bixler v2 eLeReS AP z MAXem :mrgreen: in progress...
Bimbal pod mobiusa do F550 (dopieszczanie)
ZMR 250 ->Pierwsze Koty za Płoty(OSTRO!)
Raptor FPV 1600 - rekord 5500m i tyle mi styka :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 02 sty 2013, 16:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 kwie 2012, 17:24
Posty: 2078
Lokalizacja: Skoczów,Bielsko
A mi już prawie wszystko działa na win 7.
W końcu wł tryb testu jak już mi sie znudzą te wszystkie symulatory to wrócę do normalnego trybu:)

_________________
[b]"Tylko życie poświęcone innym, warte jest przeżycia"[/b]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 02 sty 2013, 16:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
A mi też, posiedziałem w ppjoyu troche i smiga, tylko jakoś dziwnie te coptery latają w tym symku ;) Ale jak do poświczenia odruchów czy cos to całkiem fajne ;P

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 02 sty 2013, 16:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 18:20
Posty: 360
Lokalizacja: Rz-ów
Panowie a nie wiecie czy jest Fms na 7 32-bit??

_________________
Tylu lądowań ile startów
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.