Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 20 wrz 2017, 20:54


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 465 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 12 lut 2014, 09:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2235
Lokalizacja: Jasienica
Rurek pisze:
jacekV pisze:
tu rzecz w W8 i dopasowaniu ekranu
Nie wiem czy FPVrecorder poprawnie chodzi z W8 - Seba projektował go jak jeszcze siódemka była nowością :-)
Zobacz ostatni akapit tego postu : http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?p=67425#67425



Nie, no takie banalne to nawet ja ogarniam :-)

Nie wiem co warte są tryby zgodności w Windowsach, ale też nie funguje, czy XP (3SP) czy 7
co ciekawe bez trybu na 8 też chodzi...

wypróbowałem wszystkie tryby rozdzielczości, zaczynam kombinować ze sterownikiem grafiki (Intel)
EDYTA ; dla porządku - grabber z przetwornikiem wideo SAA7113H+STK1160DLQG - czyli takim jaki zaleca Brewery

Ten nieszczęsny rozmiar ekranu... jak ja nienawidzę proporcji 4:3 - przypominają mi się czasy PRL'u...

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 17 lut 2014, 15:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 01 wrz 2011, 10:44
Posty: 746
Lokalizacja: Gdańsk
Rurek pisze:
Nie wiem czy FPVrecorder poprawnie chodzi z W8 - Seba projektował go jak jeszcze siódemka była nowością :-)


No właśnie. Już z Jackiem na mailu się zgadaliśmy. Ponieważ zamierzam niedługo ożywić zawieszony jak dotąd rozwój FPVR-a, jedną z pierwszych rzeczy będzie właśnie dostosowanie go do Windows 8.

Rurek pisze:
Tak czy siak przydałby się kontakt z Brewery, jakaś aktualizacja....


Raz, dwa, trzy... Próba mikrofonu ! Znaczy wracam do żywych, w dodatku mając w zanadrzu prawie ukończone, nowe latadło :) Przy czym o Pikusiu, bo tak go ochrzciła moja córka, napiszę w osobnym wątku.

_________________
Pozdrawiam, Sebastian


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 17 lut 2014, 19:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2235
Lokalizacja: Jasienica
Myślę że wiele osòb skorzysta... bardzo się cieszę że temat wròcił na tapetę...

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 07 mar 2014, 13:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 lip 2013, 22:29
Posty: 686
Lokalizacja: Kraków
czy żeby program wyświetlał obraz musi być zarejestrowany?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 07 mar 2014, 13:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2235
Lokalizacja: Jasienica
Nie. Ale po ~15 sek. tryb pełnoekranowy wróci do ramki.

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 07 mar 2014, 13:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16246
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
L.mArK pisze:
czy żeby program wyświetlał obraz musi być zarejestrowany?
A co? Szkoda wydać całe 20 zł?

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 07 mar 2014, 14:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2235
Lokalizacja: Jasienica
Rurek, przestań... też chwilę potrenowałem na free wersji zanim złożyłem dotację :-) empirycznie przekonując się do tego super produktu.

z pytania kolegi widać że mu w ogóle nie działa/wyświetla, pewnie coś niepoustawiane...

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 07 mar 2014, 14:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 lip 2013, 22:29
Posty: 686
Lokalizacja: Kraków
Rurek pisze:
A co? Szkoda wydać całe 20 zł?


nie o to chodzi, nie mam obrazu w ogóle i nie wiedziałem czy ma to coś wspólnego z rejestracją programu. Ale już ogarnąłem i działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 10:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2235
Lokalizacja: Jasienica
breweryhills pisze:
Rurek pisze:
Nie wiem czy FPVrecorder poprawnie chodzi z W8 - Seba projektował go jak jeszcze siódemka była nowością :-)


No właśnie. Już z Jackiem na mailu się zgadaliśmy. Ponieważ zamierzam niedługo ożywić zawieszony jak dotąd rozwój FPVR-a, jedną z pierwszych rzeczy będzie właśnie dostosowanie go do Windows 8.

Rurek pisze:
Tak czy siak przydałby się kontakt z Brewery, jakaś aktualizacja....



Sebastian,
PUK, PUK... zdaj relację... że chociaż myślisz o nowej wersji...

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 10:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 lip 2013, 22:29
Posty: 686
Lokalizacja: Kraków
u mnie działa na windows 8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 11:04 
Offline

Rejestracja: wtorek 17 wrz 2013, 23:22
Posty: 269
Lokalizacja: Warszawa
Działa Ci pełny ekran bez ramek?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 12:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2235
Lokalizacja: Jasienica
a nagrywa ?

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 17:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 lip 2013, 22:29
Posty: 686
Lokalizacja: Kraków
czy cały ekran to nie wiem, później sprawdzę.

Nagrywa ale z opóźnieniem pewnym


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 18:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2235
Lokalizacja: Jasienica
Jedyne co mnie boli to nagrywanie, nie potrafie...

Możesz wrzucić screenshoot z ustawień ?

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 18:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 17 wrz 2013, 23:22
Posty: 269
Lokalizacja: Warszawa
Jacek ale jakiś komunikat masz podczas uruchamiania nagrywania? musisz ściągnąć kodek który jest polecany, w polu kodek video wybierasz w opcjach konfigurujesz i tyle może Ty zrób screeny jak masz u Siebie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 465 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.