Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 12 gru 2018, 00:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 12 lip 2011, 09:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 12 lip 2010, 12:28
Posty: 428
Lokalizacja: Warszawa
Cześć,

próbuję do SONY Vegas Platinum 9.0 obrobić (połączyć) serię krótkich 3-10sek filmików. Do 20ego poszło dobrze, kolejnych nie mogę przeciągnąć na timeline.

Jak zamykam i ponownie otwieram projekt to SV zgłasza komunikat, że tych pozostałych (od 21szego w górę) nie może znaleźć, jak wskaże je ręcznie (jeden po drugim) to zgłasza błąd "An error ocuured during opening media file).

Co jest grane? Wersja Platinum ma ograniczenie maksymalnej ilości filmów źródłowych?

J


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 13 lip 2011, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 16:09
Posty: 424
Lokalizacja: Warszawa-Ząbki
Moje SONY Vegas Platinum 9.0b (build 92) przyjęło ponad 30 plików 15sek. Więcej już mi się nie chciało tworzyć.
Może masz problem z kodekiem albo z zapisanymi plikami.
Jeśli są to AVI możesz spróbować skleić je za pomocą darmowego VirtualDub (File->Append AVI segment). Ustaw tylko Video->Direct Stream copy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 13 lip 2011, 20:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Hmm, nie miałem przyjemności jeszcze spotkać się z tym problemem. Google nie pomogło?

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 13 lip 2011, 21:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 05 mar 2011, 20:39
Posty: 1255
Lokalizacja: Zabrze
A może to kwestia ograniczeń nie softu tylko hardłeru.

_________________
Strona mojej kochanej córeczki:
http://www.igunia.pl
Jak nie wiesz na co przeznaczyć 1% odpisu z podatku - zajrzyj.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 13 lip 2011, 22:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 07 paź 2010, 13:00
Posty: 783
Lokalizacja: Zbąszyń/Poznań
a może to problem nadmiaru plików tymczasowych - wyczyść wszystkie możliwe tempy
, sprawdź też konfigurację vegasa dotyczącą buforowania i dostępnych zasobów.

_________________
Pozdrawiam Waldek
http://heli.waldorf.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 14 lip 2011, 09:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 12 lip 2010, 12:28
Posty: 428
Lokalizacja: Warszawa
Kodek / rodzaj pliku raczej nie jest problemem - wszystkie nagrywane na tych samych ustawieniach jedną kamerą GoPro.

No właśnie "wujek google" nic nie doradził, poeksperymentowałem z czyszczeniem plików tymczasowych i restartami kompa -> w efekcie "zobaczył" trochę więcej plików źródłowych, tyle, że wybiera je w sposób przypadkowy (kilkanaście z początku katalogu i potem z końca).

Zaczynam więc stawiać na ograniczenia HW, niebawem dopadnę w soje łapska mocniejszy sprzęt i spróbuję ogarnąć temat.

Dzięki za podpowiedzi,
J


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 14 lip 2011, 09:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 16:09
Posty: 424
Lokalizacja: Warszawa-Ząbki
Ograniczenia HW mało prawdopodobne. U mnie hula na baaaardzo leciwym laptopiku.
Intel Pentium M 1.7 GHz
RAM 512MB
NVIDIA GeForce FX Go5600


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 15 lip 2011, 09:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 12 lip 2010, 12:28
Posty: 428
Lokalizacja: Warszawa
Offline podpytałem ZiMi'ego, pomogło przekonwertowanie materiału źródłowego na avi, dzięki!

J


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.