Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 21 lip 2018, 20:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 06 kwie 2011, 09:02 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:07
Posty: 208
Lokalizacja: wawa
mam easycap (syntek stk1150) i używam virtualdub.
w virtualdub ustawiłem PAL-D, rozdzielczość 640x480 i działa.

jak chce ustawić większą (custom format - 720x480, 640x576, 720x576) to już mam nieczytelny obraz (poszatkowane linie itp - taki jakby rozjazd synchronizacji).

co trzeba zmienić aby mieć te 720x576 (zapewne lekka poprawa jakości względem 640x480 jest?)
czy może ten chip - stk1150 więcej nie potrafi i lepiej poszukać lepszego videograbbera?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 06 kwie 2011, 10:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 16:24
Posty: 1333
Lokalizacja: Bydgoszcz/Limerick
z menu do przechwytywania w vdubie
VIDEO>>>>>CAPTURE PIN - tam ustaw odpowiednia rzdzielczosc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 06 kwie 2011, 11:45 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:07
Posty: 208
Lokalizacja: wawa
no właśnie tam też ustawiam (albo w capture in, albo w custom format) ustawiam i jak ustawie coś innego większego niż 640x480 to mam siekę :/
wieczorem podeślę zrzuty ekranu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 06 kwie 2011, 13:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 16:24
Posty: 1333
Lokalizacja: Bydgoszcz/Limerick
Zobacz czy czasem ten easycap nie ma na max 640/480 . On jest na synteku 1050.
Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie ale moj jest na synteku 1060.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 kwie 2011, 16:43 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:07
Posty: 208
Lokalizacja: wawa
przy ustawieniu powyżej 640x480 i trybie Overlay mam takie coś
Obrazek

ale udało się coś z tym zrobić, gdy ustawię z Overlay na Preview to już mam ok obraz
Obrazek
co ciekawe, teraz widać że po ustawieniu 640x480 obraz jest obcinany
Obrazek

a jak ustawić powiększenie na cały ekran (albo i fullscreen) ale z zachowaniem proporcji ???
tak żeby nie było to zwykłe chamskie rozciągnięcie :/
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.