Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 03 cze 2020, 14:14

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 20 kwie 2019, 11:48 
Offline

Rejestracja: środa 23 sie 2017, 19:49
Posty: 4
Lokalizacja: Chorzów
Proszę o pomoc w prawidłowej diagnozie problemu z połączeniem Wifi w aparaturze ST16 i drona Yuneec Typhoon H. Mianowicie dron działa prawidłowo kamera nadaje sygnał Wifi (można połączyć ją z telefonem). Aparatura z natomiast nie wyszukuje sieci Wifi, łączy się tylko z dronem, nie może wyszukać kamery. Po wejściu w PAD nie można włączyć Wifi i nie widzi żadnej sieci. W settings wszystkie informacje o wersjach oprogramowania oprócz samej aparatury są niedostępne. Zaktualizowałem samą aparaturę i zresetowałem ją lecz nic to nie pomogło. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem lub wie co zrobić ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 kwie 2019, 14:08 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1205
Jaką masz kamerę w dronie ? CG03 ? Próbowałeś bindować kamerę z apką ?

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Ostatnio zmieniony sobota 20 kwie 2019, 14:17 przez hornet2, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 kwie 2019, 14:16 
Offline

Rejestracja: środa 23 sie 2017, 19:49
Posty: 4
Lokalizacja: Chorzów
Kamera to CG03+, z apką się binduje bez problemu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 kwie 2019, 14:32 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1205
Mam drona Typhoona Q500 4K z kamerą CG 03 Plus . Natomiast apka to ST10+ . W menu tej apki jest coś takiego :

Obrazek


Apka musi się "widzieć" z kamerą . Gdy apka nie "widzi" kamery to z prawej strony wyświetla się napis Not connected .

Obrazek

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 kwie 2019, 15:45 
Offline

Rejestracja: środa 23 sie 2017, 19:49
Posty: 4
Lokalizacja: Chorzów
Raczej to problem z modułem Wifi, aparatura nie widzi żadnej sieci. Wie ktoś może gdzie w PL można kupić moduł Wifi do aparatury ST16 ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 kwie 2019, 16:12 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1205
Może być problem ale zadzwoń do serwisu Yuneeca w Poznaniu . Może podadzą jakieś namiary .

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 kwie 2019, 19:03 
Offline

Rejestracja: środa 23 sie 2017, 19:49
Posty: 4
Lokalizacja: Chorzów
Tak zrobię. Pytanie do użytkowników Typhona H, czy wasze aparatury widzą sieci Wifi np. w domu ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.