Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 26 mar 2017, 15:53


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 29 gru 2016, 23:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 gru 2016, 20:52
Posty: 54
Lokalizacja: Ślask
no wiec tak jak mowilem tak zrobilem i zostalem posiadaczem Typhoon-a Q500 4K :D

ObrazekObrazek

jak bedzie fajniejsza pogoda to zrobie dziewiczy lot sprzetem,mam nadzieje ze na dzien dobry nie zalicze gleby :)


31.12.2016

dzisiaj odbylem pierwsze loty swoim sprzetem i nagralem filmik w HD



Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 11:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 mar 2013, 11:25
Posty: 958
Lokalizacja: 50°N,21°E
Jest ok, śmiało wyżej to bardzo stabilny kopter. Jaki czas lotu wyciągniesz?

_________________
facebook.com/tarnowzpowietrza Yuneec Q500+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 sty 2017, 18:42 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 gru 2016, 20:52
Posty: 54
Lokalizacja: Ślask
narazie pogoda nie za bardzo sprzyja wiec jako poczatkujacy mam jeszcze sporo obaw(wylatany czas okolo 1h) , jak krecilem ten filmik bylo okolo 0 st. C i lot trwal okolo 20 min,ale dokladnie nie mierzylem,wczoraj latalem troche przy -5 st. C nad jeziorem paprocanskim przy srednim wietrze ,wylatalem jeden aku i zbieralem sie bo strasznie pizgalo ,jak tylko pogoda pozwoli i poczuje sie pewniej z pilotowaniem to napewno sprawdze zasiegi Q500 4K ,tylko jeszcze jakas miejscowke sensowna musze znalezc bo w sumie tej wielkosci kopterem nie powinienem latac blizej jak 30 m od budynkow i ludzi bez certyfikatu :( mam zamiar sobie zrobic uprawnienia UAVO VLOS ale jeszcze nie wiem kiedy .

No i jedna z mozliwosci Q500 sprawdzona ,polecialem nim na 200 m w gore
i 2 fotki z lotu
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58DE7394
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58D9511A


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 sty 2017, 15:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 mar 2013, 11:25
Posty: 958
Lokalizacja: 50°N,21°E
to jak przypuszczam stop klatki z nagrania

_________________
facebook.com/tarnowzpowietrza Yuneec Q500+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 sty 2017, 17:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 gru 2016, 20:52
Posty: 54
Lokalizacja: Ślask
nie ukrywam ze to sa wyciete klatki z nagrania :)

jakos zawsze zapominam zrobic kilka fotek podczas nagrywania materialow :-P
moze kiedys sie naucze zeby to robic automatycznie podczas nagrywania .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 15:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 mar 2013, 11:25
Posty: 958
Lokalizacja: 50°N,21°E
jak dla mnie problemem jest to że pliki z logami lotu i streaming fpv zapisują się w ST10 tylko podczas włączonego zapisu video,
przerwanie zapisu video w celu zrobienia zdjęć przerywa na ten czas zapis logów i zapis streamu video w aparaturze.... bez sensu, - powinni to zmienić

_________________
facebook.com/tarnowzpowietrza Yuneec Q500+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 17:55 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 gru 2016, 20:52
Posty: 54
Lokalizacja: Ślask
a ze tak zapytam,gdzie sa te dane dostepne zeby mozna sie do nich dobrac i zobaczyc ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 lut 2017, 19:31 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 gru 2016, 20:52
Posty: 54
Lokalizacja: Ślask
dzisiaj zakupilem 2 nowe akumulatory Ultrax-a 6300 :) teraz bedzie mozna 2 x dłużej latac i krecic ,a miedzy czasie jeden aku bedzie sie ladowal :) ,i do zestawu jeszcze dobralem kpl. smigiel A, za niedlugo dokupie jeszcze B zeby byl komplet,oraz buzerek zeby mozna sprawdzac w jakim stanie sa pakiety :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 mar 2017, 19:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 mar 2013, 11:25
Posty: 958
Lokalizacja: 50°N,21°E
dane zapisują się na karcie microSD umieszczonej w aparaturze ST10+... o ile ktoś ją tam umieści ;)

dobre są te Ultraxy, spokojnie wyciska się z nich 20 min lotu, a zobaczymy jak będzie z żywotnością - niedługo będzie chyba z rok jak go mam...

do sprawdzania pakietów wystarczy zwykły miernik elektryczny ;) i przyda się też do czegoś innego, ale buzzerek z miernikiem też dobra rzecz poręczna

_________________
facebook.com/tarnowzpowietrza Yuneec Q500+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 mar 2017, 20:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 gru 2016, 20:52
Posty: 54
Lokalizacja: Ślask
z ta karta w aparaturze to juz doszedlem sam :) ale dzieki za odpowiedz .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.