Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 15 lis 2019, 13:52


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 06 sie 2019, 10:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 lip 2019, 10:50
Posty: 3
Lokalizacja: Gdansk
Witam wszystkich,

w trakcie bodajże piątego lotu moim pierwszym dronem MJX BUGS 3 PRO nagle po jakiejś minucie dron utracil polaczenie z pilotem i wrocil w miejsce z ktorego wystartowal. Przez dzien nie moglem go sparowac z powrotem. Po czasie jakoś mi się udalo wyjmujac baterie z drona i wkladajac z powrotem, po czym wlaczylem pilota w stan parowania i jakoś zaskoczylo.

Wrocilem w teren aby znow polatac i to samo, po kilkudziesięciu sekundach znowu dron zaczal wracac do mnie.
Wymienilem baterie w kontrolerze, dokupilem dwie dodatkowe baterie do drona. Poszedlem w teren i znow to samo.

Raz udalo mi się ulecieć jakieś 4 minuty, latajac dosc spokojnie (odleglosc max 80m. wysokosc z 20m), ale jak wrocil blizej mnie (odl. 50m, wys. 30m) - znow zaczal wracac. Kamera podczepiona czy nie - zachowuje sie tak samo.

Czy macie jakiś pomysl cóż to za problem? :-(





Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 sie 2019, 12:00 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1166
Nie szkoda Ci tego drona , zwłaszcza silników ? Co do tej utraty połączenia . Może coś z antenami ? Traci zasięg to wraca .

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 sie 2019, 12:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 lip 2019, 10:50
Posty: 3
Lokalizacja: Gdansk
Dziwnym jest dla mnie fakt, ze nagle z 4 kresek zanika calkowicie.
Tak jakby, w którymś urządzeniu coś się zawiesilo - jakby zawiesilo sie w dronie (jakiś proces), to raczej by gruchnąl - wiec raczej wnioskuje ze problem lezy po stronie pilota.
Czekam na jakieś info ze strony supportu MJX badz bezposrednio od Banggooda.
Mam go jakieś dwa miesiące i nie latalem nim dlugo.

Rozumiem, że chodzi o to, że postawilem go bezposrednio na piasku? Wiecej się to nie powtórzy. :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 sie 2019, 13:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7598
Lokalizacja: Polska
Zaczalbym od poprawnego ustawienia anten w nadajniku. Antenami (ich czubkami) nie celuje sie w drona, powinny byc ustawione prostopadle.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 wrz 2019, 14:18 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 lip 2019, 10:50
Posty: 3
Lokalizacja: Gdansk
anteny w tym pilocie są fejkowe tzn. są dla picu i wyglądu.
ostatnio udalo mi sie polatać nim z 10minut,
potem znowu po 30 sekundach pilot stracil połączenie z dronem z jakieś 20metrów ode mnie po czym standardowo wrócił, gdzie wystartował.

zamówiłem nowego pilota, czekam, aż przyjdzie z Chin.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 wrz 2019, 15:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7598
Lokalizacja: Polska
Judiman pisze:
anteny w tym pilocie są fejkowe tzn. są dla picu i wyglądu.

To pewnie warto przyjrzec sie antenie w srodku, byc moze zostala zmasakrowana przy glutowaniu jej wewnatrz obudowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 wrz 2019, 11:04 
Offline

Rejestracja: sobota 18 lis 2017, 14:06
Posty: 7
Lokalizacja: pol
sory ze odkopuje temat ale mam pewien problem latasz na oryginalnej kamerze c6000 czy wlasnej. u mnie problem jst w polaczeiu niy telefon polaczony jest z kamera, chodzi mi o aplikacje ale mam czarny ern lbo odrau zrywa polaczenie. Kilka azy telefon sie polaczyl z kamera ale twalo to max 1 minute i znowu to samo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 wrz 2019, 23:18 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 maja 2016, 15:18
Posty: 20
Lokalizacja: Opole
verde pisze:
sory ze odkopuje temat ale mam pewien problem latasz na oryginalnej kamerze c6000 czy wlasnej. u mnie problem jst w polaczeiu niy telefon polaczony jest z kamera, chodzi mi o aplikacje ale mam czarny ern lbo odrau zrywa polaczenie. Kilka azy telefon sie polaczyl z kamera ale twalo to max 1 minute i znowu to samo

Przepraszam, że się wtrącam, ale z szacunku dla tych, których prosisz o pomoc powinieneś przejrzeć tekst. I nie tłumacz się, że to z telefonu...

_________________
Parrot Anafi
Ryzen 1700, 32GB RAM 3200, Crucial 240BX, SX8200PRO 480GB (for video), Samsung 860 EVO 1TB, Patriot Burst 512GB, GF1060 6GB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.