pawelsky pisze:
kuczy pisze:
Sami Luo jest wlasnie pracownikiem Xiaomi (albo blisko z nimi współpracuje)
Jestes w stanie to jakos potwierdzic, bo nie wygladasz na pewnego tego co piszesz?
Jak zapewne podejrzewasz - i słusznie - nie mam dostępu do jego umów, więc napisałem że jest pracownikiem ALBO bliko z nimi współpracuje. O bliskiej współpracy może świadczyć ilość filmów z Xiaomi - ale to jeszcze o niczym nie przesądza:
Sami2.jpg [ 294.73 KiB | Przeglądany 1793 razy ]
Natomiast tutaj masz pewien ślad współpracy - zaznaczyłem Xiaomi - Official - pan Sami Luo jest.... Administratorem...
- ale to nic... zobacz na datę posta z Unboxingiem:
13 Grudnia 2018 - NIKT jeszcze nie miał tego drona, można go było zaklepać w preorderze (wysyłki i tak się opóźniły jak wiadomo):
Sami1.jpg [ 78.92 KiB | Przeglądany 1793 razy ]
I ostatni screen - prawdopodobnie pierwsza osoba, która otrzymała tego drona - facet z Australii - więc blisko Chin, od czasu kiedy dostał tego drona wrzuca co chwilkę materiały - i w żadnym wypadku nie są one tak piękne jak "official - nieoficjal Sami Luo" - DATA POSTU 30 Stycznia 2019 !
Sami4.jpg [ 53.79 KiB | Przeglądany 1793 razy ]
Dla mnie - jeśli ktoś udaje niezależnego Youtubera, pokazuje tylko filmy z kamery (latający fimi widoczny był dopiero długo później) i to o wiele wiele wcześniej niż dron się w ogóle pojawia, a pozatym jest administratorem oficjalnej grupy Xiaomi na FB - MOŻNA tu mówić o współpracy - a to w jaki sposób z nimi współpracuje obchodzi mnie mniej niż materiały, które nie za bardzo pokrywają się z materiałami pana Ross Langdon.
Kolejna sprawa - na kilka moich zapytań o pliki DNG - zbywał je milczeniem, albo ew, odpisał - "tak jest taka opcja" - no super... - jakby mieli się czym pochwalić to by to zrobili - nie sądzicie ?
Uważam więc, że nie jest to pisanie "z sufitu". Też macie internet tak jak ja, możecie się przyłączyć do oficjalnej grupki Samiego Luo i ocenić to co publikował on vs to co pokazuje Ross Langdon - dla mnie on jest raczej pierwszym (albo pierwszyym któremu się chce) testerem tego drona.
pzdr.