Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 06 lip 2020, 21:41

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 25 wrz 2019, 09:58 
Offline

Rejestracja: środa 04 wrz 2019, 18:23
Posty: 117
Lokalizacja: GB
Zbieg okoliczności? Nie sądzę :)

Nie dość że moc emitowana najwyższa, to jeszcze propagacja sygnału najlepsza.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 wrz 2019, 14:47 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lut 2018, 08:07
Posty: 52
Lokalizacja: Kwidzyn
Rurek pisze:
Jedyne co nie jest akceptowalne to rezystancje na celach... te pakiety są jakoś masakrycznie przekombinowane bo w każdym moim pakiecie ostatnia, trzecia cela ma ~150mΩ a pozostałe <50mΩ

Mam A3 od lipca.
U mnie również jakieś cyrki. Mam 2 baterie:
1. Oryginalna z zestawu, po kilku-nastu ładowaniach do 4.35V czas lotu znacznie się skrócił :-)
2. Dokupiona niedawno na ali, jeszcze nie latana, całe szczęście trafiłem na ten temat i już wiem jak ładować.
Obie mają jakieś dziwne Rwew, 1 i 2 cela 20-30, 3 cela 80-90. W obydwu zbliżone wartości.. wtf?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 wrz 2019, 17:08 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 wrz 2019, 16:41
Posty: 1
Lokalizacja: czerwionka
nie da rady ta bateria być szybkiego ładowania gdyż kabel łądujący nie da rady obsłużyć takiego prądu. ta bateria mimo 3 cel nie ogarnia prądu powyżej 2 A, ładowarka dedykowana i ta "lepsza " słabo radzą sobie z balansowaniem napięcia na 3 cele , dlatego 12.9 nie jest po rowno rozłozone i psuje baterię, druga sprawa bateria może mieć max 4,2 V na celę co daje 12.6 V na całosć, 12.9 to przeładowana bateria i gdy nie kozystasz z niej zaraz po ładowaniu tez dostaje po dupie, trzecia to baterie lipo nie uzywane przez dłuższy czas nalezy trzymać z napięciem 60% maxa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 19 paź 2019, 21:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2786
Lokalizacja: Warszawa
Próbowałem dziś napędzić A3 lijonami:
20191019_155844.jpg
20191019_155844.jpg [ 199.98 KiB | Przeglądany 6353 razy ]


No i niestety kicha, bo włożenie takiego pakietu skutkuje permanentnym błędem kompasu.
Wkładam oryginalną baterię i jest ok, wkładam to co na zdjęciu i błąd kompasu. Widać kompas nie lubi tyle blachy obok siebie.
A miałem nadzieję, bo lżej o 10 gram, a pojemność 2600.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 paź 2019, 12:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16419
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Czyli dalej szukamy zamiennika który wejdzie we wnękę...

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 18:07 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 paź 2019, 21:07
Posty: 1
Schmeichel pisze:
Mam Polską instrukcje obsługi jak by ktoś potrzebował to się podzielę.

Witam wszystkich, z chęcią przyjął bym polską instrukcje do tego modelu. Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 15:48 
Offline

Rejestracja: czwartek 14 lis 2019, 21:02
Posty: 2
Lokalizacja: Strzegom, dolnoslaskie
Rurek pisze:
Czyli dalej szukamy zamiennika który wejdzie we wnękę...


Witam.
Znalazlem taki zamiennik, ktory miesci sie we wnece FIMI A3, ale niestety to pakiet 20C. Nie wiem jaka wydajnosc ma ten oryginalny, ale na tym zamienniku napiecie spada bardzo szybko, co go dyskwalifikuje.
Jakiej wydajnosci pakietu uzyc?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 lis 2019, 21:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2786
Lokalizacja: Warszawa
A3 ciągnie średnio ok. 6 A z baterii, więc nie tak wiele.
A jaką rezystancję wewnątrzną ma ten Twój pakiet, że tak siada?

P.S.
Czekam już całą wieczność na zamówione pakiety do air guna.
2 x 1200 3s zmieszczą się. Są trochę dłuższe, ale to nic.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 lis 2019, 11:27 
Offline

Rejestracja: czwartek 14 lis 2019, 21:02
Posty: 2
Lokalizacja: Strzegom, dolnoslaskie
Niestety IMAX B6 nie pokazuje mi ich rezystancji. To sa tanie Redox jakies. Teraz zalozylem Tattu 2200mAn 45C i zachowuje sie tak jak ten oryginalny, ale nie miesci sie do wneki. Podwieszam go pod dronem.
Jesli dron bierze okolo 6A, to pakiet 20C powinien dac rade, bo to 1/4 jego nominalnej wydajnosci. Nie wiem czy to reklamowac i czy jest szansa na ich zwrot/wymiane na inny model.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 lis 2019, 15:16 
Offline

Rejestracja: wtorek 19 cze 2018, 09:44
Posty: 98
Lokalizacja: Ełk
Redoxy chyba ostatnio się zepsuły. Mam jeden z 2014 roku i jest ok. Kupiłem we wrześniu 3 sztuki 30C i LVA po 1,5 minuty zawisu, gdzie niebieski Turnigy 25C o tej samej pojemności starcza na 6 minut szaleństw w acro.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 lis 2019, 21:07 
Offline

Rejestracja: wtorek 13 mar 2012, 19:37
Posty: 13
Lokalizacja: Kwidzyn
Skąd zamawialiście swojego fimi a3? Bo zastanawiam się czy nie kupić z gearbest.com tylko obawiam się że zanim teraz to do mnie dotrze to będzie marzec (może i lepiej bo zimą w palce zimno :P )
I słyszałem że te gogle Eachine EV800 działają przyzwoicie z tym dronem, ktoś potwierdza? To i je przy okazji zamówię.
A macie opis pinów baterii, jak przerobić wejście pod swoje baterie, bo dużo złych opinii słyszę na temat oryginalnych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 lis 2019, 13:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2786
Lokalizacja: Warszawa
Zamawiałem w czerwcu z banggooda i szedł ok. 2 tygodnie.
Jeśli chodzi o złącze baterii:
widoczne w górnym rzędzie cztery z lewej to minus, cztery z prawej to plus.

A3_battery_PCB.jpg
A3_battery_PCB.jpg [ 107.22 KiB | Przeglądany 2994 razy ]

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 lis 2019, 21:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2786
Lokalizacja: Warszawa
Wreszcie doczekałem się (28 dni z europejskiego magazynu) HK!) na zamówione baterie.

01.jpg
01.jpg [ 229.49 KiB | Przeglądany 1632 razy ]


Nawet nieźle to wyszło: lżej o 20 gram, nie większe niż oryginał. Wchodzi luźno, więc jest miejce na jakąś wydrukowaną obudowę.

02.jpg
02.jpg [ 240.42 KiB | Przeglądany 1632 razy ]

03.jpg
03.jpg [ 160.09 KiB | Przeglądany 1632 razy ]

04.jpg
04.jpg [ 224.87 KiB | Przeglądany 1632 razy ]

05.jpg
05.jpg [ 240.5 KiB | Przeglądany 1632 razy ]


Loty testowe pewnie dopiero w weekend.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 lis 2019, 16:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2786
Lokalizacja: Warszawa
Dziś był pierwszy lot na tej baterii.
Powiem, że spodziewałem się więcej - a tu tylko 10 min lotu do auto landing.
Co prawda było zimno i wietrznie, ale spodziewałem się z 15 min.
Może dlatego, że to było pierwsze ładowanie pakietu od stanu fabrycznego?

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 lis 2019, 16:45 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 484
To normalny czas raczej

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.