Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 01 gru 2020, 15:12

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 01 lut 2020, 15:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 sty 2020, 16:20
Posty: 16
Lokalizacja: Krakow
rika2017 pisze:
Padnięte jak nie przechodzi kalibracji, zrób update firmware i ponów kalibracje

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Update kamery? Jak tylko go kupilem to zrobilem cala aktualizacje drona, kamery i sterowania

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 lut 2020, 15:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 486
Zostaje ci próbować lub zwrócić

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 lut 2020, 16:32 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lis 2019, 18:39
Posty: 2
Lokalizacja: Wrocław
Możesz też spróbować procesu kalibracji który przeprowadzał kolega po wymianie gimballa. Film i pliki pod filmem.

https://youtu.be/pzkOoWPrAQI

Poza tym jak zglosisz się do serwisu fimi to też zaleca Co ta kalibrację. Choć teraz to raczej trzeba poczekać bo jeszcze świętują nowy rok.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 lut 2020, 16:56 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 sty 2020, 16:20
Posty: 16
Lokalizacja: Krakow
Panowie UDAŁO SIĘ!!!! Włączyłem kalibrację i poprostu zostawiłem drona na stole. Trwało to z jakies 5 min ale kalibracja zakończyła się sukcesem!!!
Proszę was jeszcze o pomoc w konfiguracji kamery. Jaka ma być rozdzielczość ustawiona, jakość zdjęcia czy bardzo dobra?
Jakie ustawienia gimbala: tryb normalny czy fpv?
Co to jest tryb postawy?
Ustawienia trybu czestotliwosci radiowej mabyc CE czy FCC?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 lut 2020, 17:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12740
Lokalizacja: Mikoszewo
BAss25 pisze:
Jaka ma być rozdzielczość ustawiona

Taka jak jest ci potrzebna

BAss25 pisze:
Jakie ustawienia gimbala: tryb normalny czy fpv?

Taki w jakim ci się lepiej lata i jaki efekt wizualnie chcesz osiągnąć

BAss25 pisze:
Ustawienia trybu czestotliwosci radiowej mabyc CE czy FCC?

FCC

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 lut 2020, 17:18 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 sty 2020, 16:20
Posty: 16
Lokalizacja: Krakow
Verid pisze:
BAss25 pisze:
Jaka ma być rozdzielczość ustawiona

Taka jak jest ci potrzebna

BAss25 pisze:
Jakie ustawienia gimbala: tryb normalny czy fpv?

Taki w jakim ci się lepiej lata i jaki efekt wizualnie chcesz osiągnąć

BAss25 pisze:
Ustawienia trybu czestotliwosci radiowej mabyc CE czy FCC?

FCC
Jakby bylo napisane jaka rozdzielczosc ma opcja "bardzo dobra" i "zdjęcia" to bym ustawił taką jakami jest potrzebna a tak to skad mam wiedziec? :) tak samo z trybem gimbala. Jakie sa roznice miedzy fpv a normalnym?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 lut 2020, 17:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12740
Lokalizacja: Mikoszewo
BAss25 pisze:
Jakby bylo napisane jaka rozdzielczosc ma opcja "bardzo dobra" i "zdjęcia" to bym ustawił taką jakami jest potrzebna a tak to skad mam wiedziec?

Celując obiektyw za okno i naciskając przycisk nagrywania/robienia zdjęć a potem weryfikując efekt na kompie?
BAss25 pisze:
tak samo z trybem gimbala. Jakie sa roznice miedzy fpv a normalnym?

Poza powyższym (tj. weź kopter na zewnątrz i się przeleć) to:
https://lmgtfy.com/?q=fimi+fpv+mode
Dodatkowo jest jeszcze w prawym górnym rogu forumowa szukajka która zwraca wyjaśnienie tego trybu dla np Phantmów
viewtopic.php?f=54&t=30347

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 lut 2020, 14:41 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 sty 2020, 16:20
Posty: 16
Lokalizacja: Krakow
Czy wy macie mozliwosc ustawienia ilosci klatek? U mnie nie ma w ogole takiej opcji. Gdzie sie ustawia bitrate? Z tego co widze na filmach to ludzie to ustawiaja a u mnie takie opcje nie istnieją :(((


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 lut 2020, 14:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2811
Lokalizacja: Warszawa
Czy jak szukasz tej opcji, to masz włączonego drona? Ustawienia te nie znajdują się w kontrolerze, tylko w latawcu.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 lut 2020, 14:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 sty 2020, 16:20
Posty: 16
Lokalizacja: Krakow
cobra pisze:
Czy jak szukasz tej opcji, to masz włączonego drona? Ustawienia te nie znajdują się w kontrolerze, tylko w latawcu.


No tak!! Tak jak pisałem wcześniej w ustawieniach rozdzielczości są dwie opcje: bardzo dobra i zdjęcia :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 lut 2020, 14:36 
Offline

Rejestracja: środa 29 sty 2020, 15:39
Posty: 1
Witam, moje Fimi a3 ma problem z obiektywem. Rysuje ostro tylko do połowy. Prawy margines, zwłaszcza w dole obrazu jest nieostry. Uaktualnienie oprogramowania nic nie zmienia. Nieostrość występuje na filmach i na zdjęciach. Koło soczewki widać małą nierówność.
Czy spotkaliście się z takim problem? Czy jest szansa, żeby to naprawić? Czy zostaje mi tylko wymiana sprzętu na Banggoodzie?
Przykład: https://www.youtube.com/watch?v=-CmGKU7Gd24


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 lut 2020, 17:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16419
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Wydłub osłonkę soczewki i usuń to co tam może przeszkadzać.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 lut 2020, 18:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2811
Lokalizacja: Warszawa
W niedzielę unieruchomiłem sobie A3. Urwałem jedną tasiemkę do sterowania gimbala i dupa.
Obadałem, nie połączę sam taśmy.
Zamówiłem na ali i czekam. Będzie trochę zabawy z wymianą.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 lut 2020, 21:00 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lis 2019, 18:39
Posty: 2
Lokalizacja: Wrocław
cobra pisze:
W niedzielę unieruchomiłem sobie A3. Urwałem jedną tasiemkę do sterowania gimbala i dupa.
Obadałem, nie połączę sam taśmy.
Zamówiłem na ali i czekam. Będzie trochę zabawy z wymianą.
No ale to kupujesz taśmę czy całego gimbala? Z tego co wiem to nie ma taśmy na wymianę do tego modelu a 50$ za całość to już boli.
Mnie też niestety spotkała ta sama przygoda. Ogólnie to wada konstrukcyjna A3, przy twardym lądowaniu Gimbal wychyla się i zrywa fleksa.

Ja będę próbował polutować, jak się uda to wyślę fotki.



Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 12 lut 2020, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2811
Lokalizacja: Warszawa
Samą taśmę. Jest jednak problem z dostępnością. Chyba sobie poczekam :roll:
Ciekawy jestem, czy uda Ci się.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.