Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 01 gru 2020, 15:51

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 04 sty 2020, 23:57 
Offline

Rejestracja: sobota 23 maja 2015, 17:15
Posty: 39
Lepiej na 250 przełożyć


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 sty 2020, 00:01 
Offline

Rejestracja: wtorek 25 kwie 2017, 18:53
Posty: 122
Lokalizacja: Białystok
maxgt pisze:
Lepiej na 250 przełożyć
I jak wsadzisz tam 7,5 calowe smigla?
Dlaczego tak radzisz?

_________________
PUDA D240 4S + OmniNXT F7 + Tekko32 35A + F40 III 2400KV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 sty 2020, 00:07 
Offline

Rejestracja: środa 01 sty 2020, 22:05
Posty: 5
Lokalizacja: WO
grryf pisze:
Płyta główna Bugs3 jest zdaje się większa niż standardowe 30x30mm sruby montazowe w standardowych ramach węglowych. Kabelki bedzie trzeba byc moze dostosowac do innej/wiekszej ramy. Moze lepiej kupic szkielet nowy plastykowy taki sam?
Kolega zlamal na pol Bugs 3 mini i tak zrobil, koszt na ali to mowil 20zl. Zachęcam.


Jeżeli jest problematyczny swap to tak zrobię , jedynie mam problem z namierzeniem ramy do BUGS3 , do BUGS3 MINI są bezproblemu dostępne. Znalazłem jak wspominałem na jednym sklepie -> https://www.cototoys.com , ale to wygląda jak scam, nawet złożyłem zamówienie , ale nie pobrało mi środków bo podałem wirtualną kartę Revlout(w razie w,żeby zablokować) .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 sty 2020, 00:12 
Offline

Rejestracja: wtorek 25 kwie 2017, 18:53
Posty: 122
Lokalizacja: Białystok
Ojtam, zechcesz to zrobisz swap, nic niemozliwego. Jak sie nie da kupić oryginalu to albo pokleisz... albo zrobisz swap.

Ja mam rame b3 ale do mojej kiedyś wsadzalem betaflight fc i cos cialem w srodku wiec musialbym zajrzec i ocenic.

Ma ktos rame do Bugs 3?

_________________
PUDA D240 4S + OmniNXT F7 + Tekko32 35A + F40 III 2400KV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 sty 2020, 00:15 
Offline

Rejestracja: środa 01 sty 2020, 22:05
Posty: 5
Lokalizacja: WO
Coś ogarnę , ogólnie latam nim sobie z kamerką Yi 2k ale nagrywam tylko FHD 60 FPS , nie modziłem jeszcze kamery , ale nagrania dzięki 60fps są na prawdę ok , jak za takie pieniądze, kiedyś przy pierwszym Bugs 3 miałem plan dołożyć gimbala , ale teraz na tyle potaniały sprzęty np. taki zino , że chyba nie warto pakować gimbala za 250 do kamerki za 130 a to wszystko na drona za 150 zł :mrgreen: :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 sty 2020, 00:16 
Offline

Rejestracja: sobota 23 maja 2015, 17:15
Posty: 39
Widziałem kilka takich swapow na zagranicznych forach na 250 . Ale jakie śmigła tam wkładali nie pamiętam.
Sam też pewnie przełożę, zawsze mniej miejsca u dzieciaka na półce będzie zabierać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 sty 2020, 00:29 
Offline

Rejestracja: środa 01 sty 2020, 22:05
Posty: 5
Lokalizacja: WO
maxgt pisze:
Widziałem kilka takich swapow na zagranicznych forach na 250 . Ale jakie śmigła tam wkładali nie pamiętam.
Sam też pewnie przełożę, zawsze mniej miejsca u dzieciaka na półce będzie zabierać.


Fakt oryginalny zabiera dużo miejsca , ja kiedyś miałem jeszcze te wysokie podwozia z bangood to wtedy był już spory sprzęt.

Na yt jest dużo swapów , mi zależy , żeby ponownie polatać z kamerką na pokładzie a na 250 średnio jest gdzie ją wrzucić :D chyba , że od spodu i z wiadra ruszać ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sty 2020, 08:31 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 624
Lokalizacja: Częstochowa
Witam, oryginalne smigła maja 9x7.5? Myślę żeby zamówić jakieś APC.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sty 2020, 09:11 
Offline

Rejestracja: wtorek 25 kwie 2017, 18:53
Posty: 122
Lokalizacja: Białystok
jumpertomek pisze:
Witam, oryginalne smigła maja 9x7.5? Myślę żeby zamówić jakieś APC.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Raczej maja mniej wiecej 7,5 cala (sprawdz metrowka). Moze lepiej jakies tanie 7 calowe firmy Gemfan? 7x4
Sruby sa krotkie, wiec trzeba niskie nakretki lub smigla nakrecane.
Oryginaly sa chyba calkiem OK. Ja bym nie kombinowal. Dron jest ustawiony pod oryginaly a po zmianie nie masz mozliwosci zmiany ustawień.

_________________
PUDA D240 4S + OmniNXT F7 + Tekko32 35A + F40 III 2400KV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sty 2020, 09:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 624
Lokalizacja: Częstochowa
Kupiłem wczoraj bugsa, ma założone trójlopatowe 6040 bodajże. A lepsze by były chyba 2 łopatowe. Kiedyś latalem czymś innym na APC i spisywały się ok. Org wydają się bardzo miękkie, na nich chyba większe wibracje będą?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sty 2020, 10:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12740
Lokalizacja: Mikoszewo
Chyba lepsze będą 2łopatowe?
Oryginaly chyba bardzo miękkie?
Chyba będą wibracje?
:roll:

..chyba powinieneś najpierw coś polatać żeby stwierdzić czy coś jest ewentualnie nie tak a nie dmuchać na zimne na podstawie wydajemisiów.

A co do Gemfanów to bylo najgorsze ścierwo w temacie śmigieł jakim niechcący skalałem swój kopter.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sty 2020, 10:28 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 624
Lokalizacja: Częstochowa
W innym kopterze też miałem takie miękkie i zmieniałem na APC i chciałem dowiedzieć się czy tu jest to samo. Narazie polatam na tych 3 lopatowych co mam i zobaczę jak się sprawdzą.

Edytuj posty!

Jak wypuszczaliscie antenę od nadajnika video? Robić dziurę w pokrywie i wystawić ją, czy przez ten dolny otwór jak na zdjęciu?

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 sty 2020, 10:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 19 cze 2018, 09:44
Posty: 98
Lokalizacja: Ełk
Ja wypuszczałem od góry, tylko że wywaliłem antenę z plastikowej obudowy i wlutowałem bezpośrednio do nadajnika. Zawsze to kilkanaście gramów mniej :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 sty 2020, 10:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 624
Lokalizacja: Częstochowa
Zrobiłem tak w końcu Obrazek

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 lut 2020, 19:30 
Offline

Rejestracja: sobota 30 cze 2018, 14:42
Posty: 9
Ktoś może nakieruję w czym jest problem?
Dron przez 2 lata działał świetnie, jednak ostatnio coś mu dolega, drży podczas latania, najbardziej widać to jak ustabilizuje lot w miejscu, mam też wrażenie że trochę stracił na mocy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.