Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 19 sie 2018, 12:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 913 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 30 mar 2018, 11:19 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 mar 2018, 17:44
Posty: 21
change RTH Altitude:
connect to Bebop WiFi
press power 4 times to enable telnet, do so (e.g. Linux or a GUI client of your choice):
"telnet 192.168.42.1"
Make Filesystem writable in the telnet session:
"mount -o remount,rw /"
Edit reference.cfg:
"vi /etc/colibry/milosboard/reference.cfg"
(mykonos3board for b1, Look up vi instruction in the net)
ADD the line (shown for 40m RTH ALt):
"heightToReturnHome=40.0"
Then save and finally reboot or switch on/off Bebop:
"reboot"
Voila !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 kwie 2018, 21:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 31 gru 2016, 16:40
Posty: 71
Lokalizacja: olkusz
Cool_wicia brawo ty ;)) który windows ma telnet? mój xp nie ma:(

dziś testowałem bateryjki 3200Mah no name , made in china , powiem szczerze ze na 2szt bateryjki obie
po ładowaniu ładowarką parrota poleciały na ponad 25 min, w porównaniu do gifi to przepaść

i jeszcze jeden test wkrótce , wiadomo ze gogle fpf załączane do zestawów są gÓw...ne ,bolą oczy głowa i takie tam inne problemy , z racji tego ze mam szajsunga S7 dokupiłem gogle Vr Gear2 i jestem na etapie ich przerabiania do celów fpv na bebop2 , jak coś z tego wyjdzie opiszę przeróbkę


20180425_214429.jpg
20180425_214429.jpg [ 57.15 KiB | Przeglądany 507 razy ]

_________________
Bebop2+SkyBlackEdit+XperiaZ5C/GoProHero5B
/Bebop1/Sky2/Goglefpv/HubsanH107d+/Syma8W/GalaxyS7/GalaxyTab4
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 kwie 2018, 22:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6342
Lokalizacja: Polska
jolo747 pisze:
Cool_wicia brawo ty ;)) który windows ma telnet? mój xp nie ma:(

W zasadzie kazdy, tylko trzeba go sobie wlaczyc...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 maja 2018, 18:03 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 mar 2018, 17:44
Posty: 21
Pobierz sobie z netu telneta tak i ja zrobilem.
Zastanawia . Mnie jak zwiększyć zasieg Skycontroler 2 albo samego drona jakas ingerencja w anteny


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 24 maja 2018, 16:08 
Offline

Rejestracja: środa 23 maja 2018, 16:30
Posty: 2
Lokalizacja: Gdańsk
Witam,

Czy ktoś z forum, jest mi wstanie udzielić informacji, gdzie najlepiej zakupić baterie do Bebopa 1. ? ;-)

Ewentualnie jaką :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 24 maja 2018, 17:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 lip 2015, 17:28
Posty: 51
Lokalizacja: Śląsk
Ja kupiłem baterię z ar.drone i do tego ładowarka z balanserem.
Długość lotu ok 13min.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 24 maja 2018, 18:03 
Offline

Rejestracja: czwartek 22 cze 2017, 09:31
Posty: 19
Cool_wicia pisze:
Pobierz sobie z netu telneta tak i ja zrobilem.
Zastanawia . Mnie jak zwiększyć zasieg Skycontroler 2 albo samego drona jakas ingerencja w anteny
Nie mam sky controlera. Podlaczylem sobie router w formie reapetera i dziala wysmienicie.
Dorobilem sobie zlacze antenowe i na krociutkich antenkach spokojnie mam 1.5km. Jak zmienie na takie ok 25cm osiagnalem 2.5km i dalej sie balem :) nie wiem o jakich wartosciach mowisz jezeli chodzi o zwiekszenie zasiegu. Mysle ze najlatwiej to ogarnac zmieniajac anteny wlasnie w sc2. Mialem zmieniac w dronie anteny rowniez natomiast to co mam w zupelnosci mi odpowiada i juz nie bede tego robil

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 maja 2018, 05:10 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 mar 2018, 17:44
Posty: 21
Jaki router i jakie anteny masz?
U mnie W drodze jest xiaomi mi 3. Chce to pierw na wbudowanych antenach wypróbować potem podmienić.
Pytanie wiem że uzywajac router ustawia się połączenie między telefonem a dronem idzie ustawić żeby sterować sc2 i używać routera dodatkowo jeśli router będzie miał lepszy zasięg?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 maja 2018, 09:19 
Offline

Rejestracja: środa 23 maja 2018, 16:30
Posty: 2
Lokalizacja: Gdańsk
tomolowski pisze:
Ja kupiłem baterię z ar.drone i do tego ładowarka z balanserem.
Długość lotu ok 13min.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka



Dzięki za odpowiedz :)

Jesteś w stanie podesłać mi link ?:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 maja 2018, 10:37 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 mar 2018, 17:44
Posty: 21
luk21son pisze:
Cool_wicia pisze:
Pobierz sobie z netu telneta tak i ja zrobilem.
Zastanawia . Mnie jak zwiększyć zasieg Skycontroler 2 albo samego drona jakas ingerencja w anteny
Nie mam sky controlera. Podlaczylem sobie router w formie reapetera i dziala wysmienicie.
Dorobilem sobie zlacze antenowe i na krociutkich antenkach spokojnie mam 1.5km. Jak zmienie na takie ok 25cm osiagnalem 2.5km i dalej sie balem :) nie wiem o jakich wartosciach mowisz jezeli chodzi o zwiekszenie zasiegu. Mysle ze najlatwiej to ogarnac zmieniajac anteny wlasnie w sc2. Mialem zmieniac w dronie anteny rowniez natomiast to co mam w zupelnosci mi odpowiada i juz nie bede tego robil

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Musiales wyprowadzic wejsce pod Antenne . Lutowales do płytki czy takie małe złącza przystosowales? Jakieś fotki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 maja 2018, 10:50 
Offline

Rejestracja: czwartek 22 cze 2017, 09:31
Posty: 19
Moj router to xiaomi nano, wybralem go dlatego ze ma zasilanie na 5V.
na oryginalnych antenach latal na 1,5km bez problemu, chcialem zobaczyc cos sie stanie gdy wymienie ja na mocniejsze.

rozebralem router, anyteny sa podlaczone na takie malutkie zlacza, znalazlem takie pigtaile (te malutnie zlacza na RSMA) i teraz moge podlaczyc jakakolwiek antene 2,4GHz (bo tylko na tej czestotliwosci przenosi router)

anteny kupilem takie:
https://abc-rc.pl/antena-380mm-24ghz-12db
te mniejsze mialem z jakiegos starego routera.

calosc mam podlaczona do power banku, i lacze sie z fly padem, czyli taki sky controler po taniosci:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 maja 2018, 13:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 22 paź 2016, 17:40
Posty: 135
Lokalizacja: Warszawa
to ten ?
https://www.banggood.com/Xiaomi-Mi-WiFi-Nano-Smart-Router-Youth-Edition-802_11n-300Mbps-Wireless-Router-p-1022295.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 maja 2018, 13:50 
Offline

Rejestracja: czwartek 22 cze 2017, 09:31
Posty: 19
mocart pisze:
Tak to ten.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 maja 2018, 13:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 22 paź 2016, 17:40
Posty: 135
Lokalizacja: Warszawa
kupiłeś go bezpośrednio w jakimś chińskim sklepie czy w krakowskim sklepie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 maja 2018, 13:57 
Offline

Rejestracja: czwartek 22 cze 2017, 09:31
Posty: 19
1 zdjecie. Gorowy sky controler:)
2 srodek. Czerwony i czarny przewod idzie do przelacznika i do powerbanku przyklejonego do obudowy
3 nowe pigtaile do anten (stare zabezpieczone i gotowe do uzycia:)Obrazek[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180525/a4590c6da6fa66d0a06503c5910b32e8.jpg[/img][img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180525/57d96539343aa41f7385b9b94e65e463.jpg[/img]

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 913 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.