Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 20 sty 2021, 23:12

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 42  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 16 lip 2014, 19:16 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1404
Lokalizacja: Cieszyn
Leszek pisze:
skazi pisze:
Leszek pisze:
Witam,

Właśnie nabyłem Cx-20. Po złożeniu całego modelu, przyszedł czas na kalibracje.
Wiem że modele sprzedawane w sklepie abc-rc.pl różnia się sposobem kalibracji. Tak więc do rzeczy:
- połączyłem baterię z quadem (mamy sygnalizacje dzwiękową, zaraz potem mruga pulsacyjnie żółta dioda)
- włączam odbiornik i przepustnice prawą w prawy dolny róg i nic niestety brak mrugających naprzemiennie światełek tj. brak calibracji.

Powiedzcie co robię nie tak, może jest gdzieś mały kruczek. Bez kalibracji niestety nie polatam.

Proszę o pomoc

Leszek

Przecież na stronie abc-rc.pl jest filmik jak to się robi.


Kolego niestety albo nie widze albo nie umiem poszukać.

Podasz link

Raczej to drugie.
link


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 16 lip 2014, 20:40 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 11:40
Posty: 17
Lokalizacja: Dębica
Widz kolego Skazi, w tym linku co podałeś jest procedura startowa do cx-20 pierwszych egzemplarzy. Niestety następne egzemplarze inaczej już się kalibruje co opisuje kolega
Willyams.

Nabyłem ta drugą wersje. Kolega martinl napisał jak on u siebie to robi, ale u mnie nie przynosi to efektu.

Wiec w dalszym ciągu proszę o pomoc przy kalibracji mojego CX-20


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 lip 2014, 08:26 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 11:40
Posty: 17
Lokalizacja: Dębica
Koledzy może jest osoba na forum, która zakupiła ta druga wersje
Pomoże mi aby quadrocopter zachowywał sie prawiadłowo. Oraz służył pomocą w kalibracji quada.

Leszek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 lip 2014, 22:05 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1404
Lokalizacja: Cieszyn
To chyba częsty problem z tym sprzętem. Znalazłem taki filmik


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 lip 2014, 10:23 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 11:40
Posty: 17
Lokalizacja: Dębica
Na filmie jest pokazane tylko włączenie quada oraz przełączników. Brak kalibracji.

Quad jest taki sam jaki ja posiadam ponieważ po podłączeniu baterii śweci się tylko jedna żółta dioda i nic po za tym.

Więc dalej nie wiem jak skalibrowac quada.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 lip 2014, 10:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3416
Lokalizacja: B-stok
Nic tylko się powiesić...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 lip 2014, 11:23 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 11:40
Posty: 17
Lokalizacja: Dębica
Po co się odrazu wieszać. Małymi kroczkami dojść jak zrobić kalibracje quadrocoptera
i w powietrze. Bo ma służyć do lotu, a nie stania na półce.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 lip 2014, 16:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3416
Lokalizacja: B-stok
No to jedziesz, pokaż klasę. Wróć z rozwiązaniem i opisz je tutaj. Podejrzewam że można to zrobić z godzinę czasu, nie zadając ani jednego pytania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 lip 2014, 20:46 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 11:40
Posty: 17
Lokalizacja: Dębica
Widzisz kolego, jakbym uruchomił już kalibracja zgodnie z instrukcjami, quadrocopter był by w powietrzu bez zbędnych pytań.
Wydaje mi się że, forum jest po to aby podzielić się z innymi użytkownikami informacjami oraz wiedza na temat danego urządzenia. A w moim przypadku kalibracji cx-20 ver.2.

Więc po co jakieś domówienia. Prosiłem tylko o pomoc nic więcej, za z co jestem bardzo wdzięczny tym osobom które odpowiedziały.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 lip 2014, 21:12 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1404
Lokalizacja: Cieszyn
Leszek, jesteś pewien że prawidłowo próbowałeś kalibrować wg manuala? (wziąłeś quada w rękę i zrobiłeś 8 pełnych obrotów w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, a później przełączałeś SWB 4 razy?)
Bez kalibracji kompasu nie idzie latać na manualu żeby chociaż sprawdzić czy on jest sprawny?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 lip 2014, 22:07 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 11:40
Posty: 17
Lokalizacja: Dębica
Niestety nie zrobiłem tego :cry: przyznaje się. Wzorowłem się na filmikach.
Sorry.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 lip 2014, 22:30 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 11:40
Posty: 17
Lokalizacja: Dębica
Mam zrobić tak:
włączyć baterię, następnie odbiornik- miga żółta lampka
następnie obrócić 8 razy horyzontalnie w lewa stronę i przełączyć swb 0-1 4 razy.
Odłożyć quada i następnie uruchomić silniki zrobić zawis.
Wylądować i wyłączyć wszystko. Następnie włączyć quada i urządzenie sterujące i latać sobie.

Proszę o potwierdzenie czy ta droga myślenia jest poprawna.

Dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 20 lip 2014, 21:25 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 11:40
Posty: 17
Lokalizacja: Dębica
Zrobiłem tak jak wcześniej opisałem nic to nie dało. Dalej po włączeniu baterii świeci tylko żółta dioda pulsacyjnie i nic się nie dzieje.

Dodatkowo jak udał się uruchomić silniki zaraz się deaktywują.

Już nie wiem, nowy sprzęt i nie wiadomo co z nim jest. Praktycznie jeszcze się nie uniósł z ziemi.

Już nie wiem co jest nie tak.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 23 lip 2014, 16:22 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 11:40
Posty: 17
Lokalizacja: Dębica
Wiem żę cisnę, aby zrobić tą nieszczesną kalibrację.

Czy z wielu osób na tym forum, nie znajdzie się choć jedna, która miała podobny problem i zarazem mi pomoże.

Pozdrawiam
Leszek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 23 lip 2014, 16:33 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1404
Lokalizacja: Cieszyn
Leszek pisze:
Wiem żę cisnę, aby zrobić tą nieszczesną kalibrację.

Czy z wielu osób na tym forum, nie znajdzie się choć jedna, która miała podobny problem i zarazem mi pomoże.

Pozdrawiam
Leszek

Obawiam się, że na tym forum nie ma po prostu osoby (oprócz Ciebie) która by miała ten sprzęt.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 42  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.