Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 25 kwie 2017, 21:29


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 08 paź 2016, 21:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2716
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
1. Musisz ją zbindować na stałe z aparaturą
2. Musisz odpowiednio ustawić Failsafe

Jeśli Wam zatacza koła w GPS to
1. Niepoprawna kalibracja
2. Walnięty kompas

Jak ja jej włożyłem GPS z Glonass i skalibrowałem porządnie to latała idealnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 paź 2016, 21:16 
Offline

Rejestracja: piątek 16 sty 2015, 19:42
Posty: 156
Lokalizacja: Czeladź
shaggee a wiesz coś bliżej o buzzerq o którym pisałem?


ok temat ogarniety


Ostatnio zmieniony sobota 08 paź 2016, 22:13 przez Gregooz, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 paź 2016, 21:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 15:31
Posty: 483
Lokalizacja: Kołobrzeg
shaggee pisze:
1. Musisz ją zbindować na stałe z aparaturą
2. Musisz odpowiednio ustawić Failsafe

Jeśli Wam zatacza koła w GPS to
1. Niepoprawna kalibracja
2. Walnięty kompas

Jak ja jej włożyłem GPS z Glonass i skalibrowałem porządnie to latała idealnie.


Pierwsze pkt-y 1 i 2 do kogo pisałeś?

_________________
Yuneec Typhoon H, Walkera QR X350 PRO, Xiaomi Yi, gimbal G-3D storm32, TS832, FPV718.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 paź 2016, 06:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 30 lis 2014, 11:36
Posty: 145
Lokalizacja: Śląsk
Do Gregooza odnośnie buzzera

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 paź 2016, 07:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 paź 2016, 18:47
Posty: 4
Cześć. Mam problem z QR x350 PRO z DEVO F12E oraz gimbal g3d z ilook+ . Podłączyłem go pod MP skalibrowałem kompas po wystartowaniu na manualu wszystko ok. ale jak przejdę w tryb GPS Hold/Position i schodzeniu w dół (ok 1 m/s) po pewnym czasie dosłownie spada, i drugi problem nie załącza mi nagrywania z przełącznika start/stop rec. Przed podłączeniem pod MP wszystko działało jak należy oprócz utrzymania pozycji.

Mógłby ktoś podać parametry do softu 1,7, bo coś namieszałem i nie startuje mi na pełnych obrotach nie podnosi się.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 paź 2016, 16:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 15:31
Posty: 483
Lokalizacja: Kołobrzeg
Czy można wykorzystać przełącznik IOC do innych celów (np. załączanie dodatkowego oświetlenia, czy podnoszenie nóg lub cokolwiek innego). Kilka razy nieopatrznie go włączyłem w czasie lotu i x350 "wariuje". Zanim się zorientowałem, już prawie żegnałem się z Walkerą, bo odniosłem wrażenie, że leci gdzie chce. Jeśli nie ma takiej możliwości, to chyba odłączę kable, żeby się nie denerwować.

_________________
Yuneec Typhoon H, Walkera QR X350 PRO, Xiaomi Yi, gimbal G-3D storm32, TS832, FPV718.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 paź 2016, 14:47 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 paź 2016, 18:47
Posty: 4
Problem rozwiązany ze startem znalazłem odpowiednie parametry i już wiem czemu nie chciał startować miałem źle ustawione np.
RC2_DZ,30
RC2_MAX,1909
RC2_MIN,1108
RC2_REV,1
RC2_TRIM,1508

Dalej nie wiem jak ustawić start/stop video rekording. przypominam mam devo f12e versja software 1.5 a, gimbala g3d i ilook + proszę o pomoc, oraz jak ustawić zakres gimbala, aby aux 5 i 6 przesuwając na środek wracał do pozycji środkowej bo w tej chwili mam przesuwając w górę lub w dół zatrzymuję obracanie gimbala dopiero w pozycji środkowej i by cofnąć na neutralną pozycję muszę odpowiednio dać w dół lub w górę i zatrzymać w pozycji środkowej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 paź 2016, 23:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 15:31
Posty: 483
Lokalizacja: Kołobrzeg
"jak ustawić zakres gimbala, aby aux 5 i 6 przesuwając na środek wracał do pozycji środkowej bo w tej chwili mam przesuwając w górę lub w dół zatrzymuję obracanie gimbala dopiero w pozycji środkowej i by cofnąć na neutralną pozycję muszę odpowiednio dać w dół lub w górę i zatrzymać w pozycji środkowej."

Napisałeś tak, że chyba nikt nie wie, o co chodzi.
Co to jest pozycja środkowa, neutralna?

_________________
Yuneec Typhoon H, Walkera QR X350 PRO, Xiaomi Yi, gimbal G-3D storm32, TS832, FPV718.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 31 paź 2016, 13:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 paź 2016, 18:47
Posty: 4

Od 1.30 minuty. Chciałbym aby te pokrętło (aux6) działało tak jak miałem na początku i ustawiało kamerę pod odpowiednim kątem ... tzn daje je np delikatnie w tył to obniża mi kamerę w dół,a gdy dam na max w tył to kamera byłaby skierowana w dół,a gdy pokrętło ustawiłbym na środek kamera ustawiona by była równolegle względem walkera. W obecnej chwili mam tak że przesuwając pokrętło przekręca mi kamerę i dopiero wracając na środek zatrzymuje obrót.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 08:42 
Offline

Rejestracja: środa 11 sty 2017, 13:04
Posty: 1
Lokalizacja: Norwegia
Witam
Przymierzam się od jakiegoś czasu do kupna drona. Wybór padł na 350 pro. Ale ostatnio zauważyłem że chyba został wycofany z produkcji ponieważ nie jest już dostępny na oficjalnej stronie walkera. Więc moje pierwsze pytanie brzmi - czy za jakiś czas nie będzie ewentualnie problemu z dokupienia cześć zamiennych?
Drugie pytanko - na początek chce kupić tylko droga z devo 7, wiadomo po prostu brak kasy na full. Czy potem mogę kupić sobie np. devo f7 i będzie działać mi z dronim bez żadnych modyfikacji?
Pytanie trzecie - zastanawiam się też na kamerą, najprościej byłoby ilook. No ale wiadomo zabiera prąd z drona. Więc myślę o gopro. Czy podłączenie jej wymaga jakiś dodatkowy akcesorii?
Z góry dzięki za wszelkie informacje ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 22:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 15:31
Posty: 483
Lokalizacja: Kołobrzeg
Cześć. Części do x350 pro są dostępne. Z przydatnych rzeczy na pewno śmigła i długie nogi. Warto też wymienić kołpaki na śmigłach na aluminiowe- mniejsze ryzyko, że się odkręcą.
Na początek trzeba zmienić ustawienia drona, żeby nie zaliczył kreta- opis znajdziesz na poprzednich stronach - mod LVC.
Kupno gopro na początek myślę, że niepotrzebne. Zamiast kamery iLook proponuję szukać kamery z wyjściem video, np. Xiaomi Yi i po dodaniu nadajnika fpv będziesz mieć podgląd(mając monitor i odbiornik- osobne lub jako monitor z odbiornikiem wbudowanym). Devo7 nie ma monitora. No i konieczny jest gimbal - lepszy jest 3D, oparty na sterowniku Storm32- do dostania w necie.
Devo F7 - nie wiem, czy nie jest konieczna wymiana na inny kontroler w dronie, żeby działał. Niech się wypowiedzą Koledzy mający taki zestaw.

_________________
Yuneec Typhoon H, Walkera QR X350 PRO, Xiaomi Yi, gimbal G-3D storm32, TS832, FPV718.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 lut 2017, 11:06 
Offline

Rejestracja: piątek 10 lut 2017, 11:15
Posty: 12
Lokalizacja: Żyrardów
Panowie. Proszę o pomoc!!! Po upadku QR X350 pro z nieznanych mi przyczyn. Napięcie na celach pow. 3,8v i wymianie obudowy na nową, kalibracji wszystkiego w Mission Planer, sprzęt jest bardzo niestabilny w trybie "hold position" i lepiej nie dotykać drożków bo wariuje wtedy. Nie wiem co mam zrobić z tym. Dron nie nadaje się do lotów teraz.
Filmik
https://www.youtube.com/watch?v=OkhTj5aZ_x4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 lut 2017, 12:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 15:31
Posty: 483
Lokalizacja: Kołobrzeg
Robiłeś mod LVC? Jeśli nie, to mogła być przyczyna upadku. Może po krecie GPS jest uszkodzony- jakieś drobne pęknięcia płytki niezauważalne na "pierwszy rzut oka". Zrób kalibrację kompasu na żywo, nie w MP. U mnie też podobnie pływał, po ręcznej kalibracji jest ok.
Jest jeszcze możliwość, że odwrotnie założyłeś GPS (tył do przodu).

_________________
Yuneec Typhoon H, Walkera QR X350 PRO, Xiaomi Yi, gimbal G-3D storm32, TS832, FPV718.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 lut 2017, 13:05 
Offline

Rejestracja: piątek 10 lut 2017, 11:15
Posty: 12
Lokalizacja: Żyrardów
Dzieki za odpowiedź,
Nie robiłem LVC ponieważ wcześniej dron sam lądował jak zaczęła migać lewa dioda. (dodatkowo nie wiem jak zrobić lvc)Stasze wersje tego nie miały ponoć. Teraz jak pogrzebałem w MP nie miga dioda, nie wiem jak to odwrócić, więc kupiłem alarm.
Sprawdze ten GPS czy nie jest odwrotnie, i kompas bo ponoć też są takie objawy wtedy.
Dam znać jak poszło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 lut 2017, 16:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 15:31
Posty: 483
Lokalizacja: Kołobrzeg
Na początku tej strony masz podpowiedź "shagee" odnośnie tego "pływania " drona. Mod LVC robimy na 2 sposoby: mechanicznie lutowanie w środku drona i przez wyłączenie w MP (szukaj w wątku). Jednak wtedy lądowanie robisz sam, po sygnale alarmu z drona, gdy masz na nim ustawione 3,6 - 3,7V.

_________________
Yuneec Typhoon H, Walkera QR X350 PRO, Xiaomi Yi, gimbal G-3D storm32, TS832, FPV718.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.