Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 29 maja 2020, 19:38

Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 01 gru 2018, 17:08 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2018, 20:27
Posty: 9
Witam, mam problem z wyjściami zasilania kamery oraz vtx niezależnie czy zworka jest na vcc/ 5V napiecia nie ma, podłaczyłem jak na schemacie w załaczniku i widac tylko falujące biało czarne pasy, odłaczając kamerę wyraźniej widać osd ale też faluje, kondesator mam 1000uf 25v ,w układzie mam bec 12v gdyż vtx jest od 7v a kamera (runcam split 2) do 15V, jakieś pomysły ? :-/ :?: 2 fotki w załącznikach


47106524_2185721621692329_2811915479533223936_n.jpg
47106524_2185721621692329_2811915479533223936_n.jpg [ 21.79 KiB | Przeglądany 2724 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 gru 2018, 19:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 paź 2015, 23:27
Posty: 226
Piszesz, że nie masz napięcia a bierzesz 12V z BE'Ca czyli powinno być.
Miernik w dłoń i zmierz czy tam ono jest...

Jeżeli tak to wówczas podłącz sobie bezpośrednio sygnał video kamery do nadajnika (pomijając płytę kontrolera F4) i sprawdź czy masz transmisję obrazu.

Jeżeli jest to dopiero rozdziel sygnał video na kontrolerze F4.

_________________
Drony w moim hangarze: S-500, QAV280, TL250H, PURPLE 215, UGO ZEPHIR, MJX R/C, SNAPPER 7, HGLRC VX145, REALACC CROW 140
Filmoteka: http://www.youtube.com/user/as120000/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 gru 2018, 11:49 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 727
ja tych dwóch fotek w załączniku nie widzę, ale jak biało czarne pasy
to albo źle dostrojony kanał w odbiorniku VRX,
albo system kamery i VRX się nie zgadzają PAL/NTSC
a F4 zasilasz w ogóle ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 gru 2018, 17:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2018, 20:27
Posty: 9
witam, fc jest zasilane oczywiscie, systemy pal i ntsc sie zgadzają , ogólnie jeżeli pominę fc to obraz jest z kamery , problem jest po stronie kontrolera i nie wiem gdzie przyczyna


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 gru 2018, 18:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 832
Lokalizacja: Kraków
może bec / konroler sieje/gryzie się/hgw?
na pewno masz jakieś źródło 12V (chociażby z wtyczki balancera w pakiecie), próbowałeś tak? osd w fc też ustawione na ten sam system (pal?)?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 gru 2018, 18:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2018, 20:27
Posty: 9
volender pisze:
osd w fc też ustawione na ten sam system (pal?)?
zmieniłem w fc z auto na ntsc i działa ! dzieki WIELKIE Panowie !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: KrzychuW i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.