Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 17 lis 2018, 23:04


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 29 maja 2018, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 17:33
Posty: 205
Lokalizacja: Chełm
Witam potrzebuję pomocy złożyłem quada 210 a że ze kontrolerami f4 nigdy nie miałem do czynienia chyba nie ogarnę bez pomocy. Quad lata świetnie poza tym że nie trzyma wysokości ten 405 mini nie ma baro to dokupiłem i nalutowałem na i2c na wykresie działa . Dodam że baro osłoniłem gąbką początkowo myślałem ze stabilizacja nie dziala wcale ale jak quad jest przy samej ziemi odbicie pędu powietrza powoduje że zatrzymuje się 10 cm nad ziemią. Drugi problem telemetria frsky zamiast pokazywać napięcie akumulatora pokazuje jakieś chyba stabilizowane napięcia 5v i 6v może trzeba zmienić jakiś port albo skalibrować odczyt nie wiem.

_________________
Quad Blade 350 Carbon , Naza rama robiona 470 Carbon, Mydelniczka PH 4, Racer 210 w budowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 maja 2018, 10:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3906
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Telemetrię masz po sport? Odświerzyłeś listę sensorów w radiu?

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 maja 2018, 10:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 17:33
Posty: 205
Lokalizacja: Chełm
Na telemetrii też niestety nie znam się ale chyba odświeżyłem sensory bo pokazuje mi 3sensory RSSI, RXBT(4,7v) I A2 (6,5v )chyba takie mogę takie mogą ustawić . Mam ustawione Discover new sensor to chyba powinien znajdować wszystkie czujniki Taranis x7.

_________________
Quad Blade 350 Carbon , Naza rama robiona 470 Carbon, Mydelniczka PH 4, Racer 210 w budowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 maja 2018, 11:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3906
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Nie masz podłączonej telemetrii do FC, odb sam z siebie podaje tylko zasilanie odb. czyli 5V.
A2 jak zrobisz dzielnik będzie ci pokazywało napięcie baterii.
Jakie masz to FC? Jest tam podłączony pakiet (do zasilania albo do pomiaru)?

EDIT: Dobra znalazłem to FC, podłaczenia masz jak na obrazku?
http://www.mateksys.com/?portfolio=f405-mini#tab-id-3

Masz pakiet podłączony do VBat?

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 maja 2018, 12:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 17:33
Posty: 205
Lokalizacja: Chełm
Taki zestaw mam jak w liku z fchub a5 vbat mam wolny pin .

_________________
Quad Blade 350 Carbon , Naza rama robiona 470 Carbon, Mydelniczka PH 4, Racer 210 w budowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 maja 2018, 13:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3906
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
To sugeruje źle ustawiony S.Port. Pokaż zakładkę z portami. Jaki masz odbiornik? Na pewno przylutowałeś S.Port odb do S6 jak na obrazku?

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.