Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 paź 2018, 21:17


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 31 paź 2017, 22:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 30 lip 2016, 20:16
Posty: 11
Lokalizacja: Parysów
Cześć!
Ostatnio zamówiłem przez przypadek silniki readytosky gts2305 2450kv ze sklepu abc-rc. Na stronie widnieje wersja 2700kv, lecz gdy przesyłka dotarła do mnie, okazało się, że jest to wersja 2450kv. Uznałem, że będę korzystać z silników do mojego drona, który powstał na ramie GEPRC GEP LX Leopard 220mm z regulatorami Favourite Little-Bee 30A 2-6S przy pakietach 3s (tattu 1300mAh 3S 75C), ale prawda jest taka, że celuję w 4S. Proszę powiedzcie mi, czy te regulatory nie są za małe? Latam na śmigłach HQProp TP 5x4. Sklep abc rc podaje, że przy silniku 2700kv na śmigłach 5x4x3 z pakietem 4S pobór prądu wynosi 48A, tylko że moja wersja to 2450kv... Gdzieś głęboko w internecie znalazłem informację, że wersja 2450kv przy 4S i śmigłach 5x4x3 pobiera 38A. Dodam, że przeprowadzałem testy na 4s i 4 ESC grzeje się jako jedyny. Dlatego proszę o radę kogoś, kto korzystał bądź jest w stanie mi powiedzieć, czy śmiało mogę latać na pakiecie 4S?

Pozdrawiam :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 01 lis 2017, 00:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 mar 2010, 02:17
Posty: 2318
Lokalizacja: Chorzów
A po locie patrzyłeś jakie regulatory są? W "Ręce" trochę silniki biorą więcej Amper :) Bez problemu powinny regle wystarczyć :)

_________________
Trutututu nici z drutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 01 lis 2017, 00:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 30 lip 2016, 20:16
Posty: 11
Lokalizacja: Parysów
Robiłem jedynie chwilowe loty bo pogoda nie pozwala na dłuższe latanie :( jeden regulator jest zdecydowanie cieplejszy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 01 lis 2017, 18:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 511
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Sprawdź czy śruba nie dotyka uzwojenia w silniku. 30A wystarczy, ja trochę czasu latałem na 20A i F40Pro 2600kv (2306) i problemów nie było ;-)

_________________
Hangar: De Stik
Suweren


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 01 lis 2017, 18:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sie 2014, 09:19
Posty: 280
Lokalizacja: Warszawa/ Zachod
Po pierwsze primo największy pobór prądu jest na stanowisku testowym. W locie postepowym gdy prędkość powietrza napływającego na śmigło jest niezerowa śmigło się odciąża i silnik pobiera dużo mniej prądu. Po drugie primo mój syn Janek lata na silnikach BH T2 2700kv ma takich śmigłach i 30a Esc Tmotora spokojnie starczały.
Po trzecie primo przy takich silnikach zmień pakiety. 1300 75c będą tak klękać że hej.

_________________
Pozdrawiam,
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 lis 2017, 21:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 30 lip 2016, 20:16
Posty: 11
Lokalizacja: Parysów
Panowie bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi :) w sobotę jak pogoda pozwoli zaczynam latać na 4s. Dzięki wielkie!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.