Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 10:42


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: niedziela 05 lis 2017, 19:56 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 sty 2013, 17:44
Posty: 89
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Zamówiłem już wersje AIO bo na chwile pojawiła sie kilka dni temu.

Podpowiedzcie jeszcze w temacie przewodów.
Widziałem silikonowy przewód o taki

Jako przewody sygnałowe napewno wystarczy AWG20, ale do połączenia ESC z PDB?
AWG10?

JAkie jeszcze materiały będę potrzebował żeby całość poskładać do kupy?
Lakier (np PVB60), termokurczki, taśma izolacyjna, opaski zaciskowe. Coś jeszcze?
Lutownicy i akcesoriów do lutowania nie licze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 20:03 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1251
Lokalizacja: Cieszyn
Mrrudzin pisze:
Jako przewody sygnałowe napewno wystarczy AWG20, ale do połączenia ESC z PDB?
AWG10?

Kupiłeś ESC bez przewodów czy jak?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 20:11 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 sty 2013, 17:44
Posty: 89
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Z, zasugerowałem się opisem który niedawno czytałem, gdzie były użyte ESC KISS bez przewodów:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 20:41 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 18:54
Posty: 174
Lokalizacja: montreal.kan
[quote="Mrrudzin"]Zamówiłem już wersje AIO bo na chwile pojawiła sie kilka dni temu.

Podpowiedzcie jeszcze w temacie przewodów.
Widziałem silikonowy przewód o taki

Jako przewody sygnałowe napewno wystarczy AWG20, ale do połączenia ESC z PDB?
AWG10?

moze zanim zapytasz setny raz ,popatrzysz w internecie na tabelki -jezeli potrzebujesz ze 140 A to AWG10 bedzie dobry ,ja bym dal AWG 16 :-/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 21:08 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 sty 2013, 17:44
Posty: 89
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Z.W15 pisze:
moze zanim zapytasz setny raz ,popatrzysz w internecie na tabelki -jezeli potrzebujesz ze 140 A to AWG10 bedzie dobry ,ja bym dal AWG 16 :-/


Pytam, bo 10 AWG czyli 6mm^2 teoretycznie będzie odpowiednie dla 30A. Oczywiście dla dużo większych odległości.
Tabelki w internecie mówią, że 35A można przepchnąć przez AWG16, a spotkałem się z opisem, że wystarczy AWG18.

Czy jest jakieś wiarygodne kompendium wiedzy w tym temacie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 22:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 18:54
Posty: 174
Lokalizacja: montreal.kan
Mrrudzin pisze:
Z.W15 pisze:

a spotkałem się z opisem, że wystarczy AWG18.

Czy jest jakieś wiarygodne kompendium wiedzy w tym temacie?



a wiec odpowiedziales sam sobie :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.