Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 10:43


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 14 wrz 2017, 09:47 
Offline

Rejestracja: piątek 01 wrz 2017, 07:09
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
Czy ktoś wie coś o firmie Flyinglemon. Na ich stronie przy wszystkich produktach jest informacja o braku w sklepie.
Czy jest szansa, że w skończonym czasie pojawią się ich kontrolery Kiwi?
Czy warto czekać, czy może poszukać czegoś u innych producentów?

Pozdrawiam Zbyszek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 wrz 2017, 13:08 
Offline

Rejestracja: piątek 13 sty 2017, 22:08
Posty: 52
Lokalizacja: Katowice
Warto czekać, ale niestety nie ma konkretnych informacji. Nabiłem kilka sztuk Matek F405 + PDB w cenie 30$ za komplet, więc jest to chyba najlepsza propozycja aktualnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 wrz 2017, 14:15 
Offline

Rejestracja: piątek 01 wrz 2017, 07:09
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
Tak, tylko strona internetowa Flyinglemon sprawia wrażenie dawno nie aktualizowanej a ostatni wpis na Facebooku pochodzi z 13 czerwca 2017 r.
Czarno to wszystko widzę.

Pozdrawiam Zbyszek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 wrz 2017, 15:29 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 187
Lokalizacja: Bytom
Ja aktualnie testuję DYS F4 PRO i HGLRC F4 V5PRO. Pierwszy jest już po testowych zawisach w dronie ten drugi aktualnie jest męczony na biurku. Został połączony z pozostałą elektroniką (odbiornik, kamera, buzzer, LED'y) nie podłączałem jeszcze ESC i silników. Co jest w nim fajne to, że ma wbudowany nadajnik vTX.

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 wrz 2017, 19:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 10 gru 2015, 09:31
Posty: 68
Lokalizacja: Chorzów
Cytuj:
Docent pisze:
...Co jest w nim fajne to, że ma wbudowany nadajnik vTX.

Ja bym się bał, że jak przy jakiejś glebie uwalę końcówkę mocy przez odkręconą antenę to będę miał do wymiany praktycznie całą elektronikę (FC+vTx...). Chyba, że jest możliwość obejścia sygnału video?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 gru 2017, 23:31 
Offline

Rejestracja: środa 20 gru 2017, 16:34
Posty: 8
Lokalizacja: katowice
tak przeglądam chińskie płytki i z tego co widzę jedynie w naze jest możliwość podłączenia satelitki spectruma , tylko wyczytałem że nie warto iść w stare procesory f1, a z popularnych Betaflight nie widziałem takiej opcji, swoją drogą i tak nie wiem jak podłączyć zwykły odbiornik :oops: w poprzednim już wiekowym sterowniku było opisane gdzie gdzie podłączyć kanały z odbiornika jak thro/aile/elev/rudd


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 gru 2017, 23:39 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 742
Lokalizacja: Kraków
satelitka to złącze dsm2 o ile się nie mylę...
choćby tu masz takie: www.ebay.com/itm/Betaflight-OMNIBUS-F4- ... 2478913161


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 06:49 
Offline

Rejestracja: środa 02 mar 2016, 14:08
Posty: 107
Lokalizacja: Kraków
Swoją drogą kanały PWM - numerami też masz zwykle rozpisane.... - a czy jest to thro/aile/elev/rudd to i tak zależy od ustawień w apce.

_________________
SUPRA, Inferno 2550kv, DYSf4PROv2, Unify pro race hv
SUPRA, F40IIPro 2600kV, BF3,Unify pro race hv


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 11:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sie 2014, 09:19
Posty: 249
Lokalizacja: Warszawa/ Zachod
KTM team pisze:
tak przeglądam chińskie płytki i z tego co widzę jedynie w naze jest możliwość podłączenia satelitki spectruma , tylko wyczytałem że nie warto iść w stare procesory f1, a z popularnych Betaflight nie widziałem takiej opcji, swoją drogą i tak nie wiem jak podłączyć zwykły odbiornik :oops: w poprzednim już wiekowym sterowniku było opisane gdzie gdzie podłączyć kanały z odbiornika jak thro/aile/elev/rudd


Hehe - bo teraz juz malo kto uzywa PWM. Teraz jest Sbus/PPM - wpinasz 1 kabelek i masz wszystkie sygnaly sterujace z odbiornika do FC. A jak masz PWM to znaczy ze masz starusienki odbiornik, ktory prawdpodobnie z powodu swoich rozmiarow nawet nie zmiesci sie do nowych malych 215mm ram...

_________________
Pozdrawiam,
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 22:07 
Offline

Rejestracja: środa 20 gru 2017, 16:34
Posty: 8
Lokalizacja: katowice
mam 3 letniego spectruma DX8 i nie widzę na odbiorniku PPM , zawsze można kupić taki odbiornik ale czy będzie działał z radiem tego nie wiem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 22:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3841
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Wszystkie FC obsługują satelitki spektrum, jedyny możliwy problem to brak zasilania 3.3V
IMHO nie warto inwestować w F4, albo tanie F3 (o ile takie są) albo F7 (np nowy matek)

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 22:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 09:08
Posty: 425
Lokalizacja: Śląsk
pma_ dlaczego nie warto inwestować w F4?
Jeśli chodzi o dostępne na Ali klony, to taki np. "Omnibus F4" jest tylko o kilka złociszy droższy od F3.
Coś przemawia przeciwko F4?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 gru 2017, 13:32 
Offline

Rejestracja: sobota 01 paź 2016, 16:40
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa


Więcej mocy obliczeniowej, teoretycznie dłuższe wsparcie/kompatybilność z softem.
Przy wprowadzaniu nowych funkcji starsze FC mogą, zostać pominięte.
Tak jest z generacji na generację.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 gru 2017, 13:49 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 742
Lokalizacja: Kraków
skow29, pytanie brodziek było w odwrotną stronę, czemu NIE warto kupować F4, a zamiast niego kupować F3 :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 gru 2017, 20:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3841
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Główny problem to brak inwerterów (ważne sbus/smart port), mała ilość UART (GPS, sterowanie kamerą i nadajnikiem), ilość wyprowadzonych PWM w przypadku samolotów.
Dlatego zamówiłem właśnie nowy matek na F7 z BG.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.