Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 10:21


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: sobota 04 lut 2017, 23:19 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 23:27
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
przeciagniecie chyba wystapilo z 70km/h ostry zawrot lekki stuk i pol smigla kolo mnie a runner bezwladnie na ziemie na plecki spadl

EDIT - scalenie [Edytuj posty]

ja lubie szybko latac i czasami bardzo wysoko najlepiej to w chmury teraz sie zastanawiam czy kupic takiego samego czy szukac czegos innego :)Samemu cos zlozyc to nie wiem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lut 2017, 01:09 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 gru 2016, 14:46
Posty: 25
Lokalizacja: Krzeszowice
Jak rama cała to wymień śmigło, napraw osłonke na VTX, popraw mocowanie antenki RX i śmigaj dalej, jeszcze się trochę poducz latać na Walkerze, w międzyczasie doszkalaj się w zakresie teoretycznym by za jakiś czas samemu coś złożyć, zawsze to 5x większa satysfakcja z latania :)

_________________
Szymon

Sprzęt: ZMR 250, x210, RFX 185, Babyhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lut 2017, 08:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 27 sty 2017, 15:18
Posty: 6
Lokalizacja: Poznań
Grabek123
Napisz co się stało ?
Z jakiej wysokości ?
itd...

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lut 2017, 13:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 23:27
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
To nie takie proste zeby to wymienic i latac :( Z jakis 20 metrow spadl. Mam uszkodzone cos na plytce glownej jakis rezystor czy co to jest sie skruszyl i drugi zgial tam pod modulem gps,modul tez pogiety i kabel z wtyczka wyrwany z modulu,obudowa modulu tez zniszczona wpada do srodka,antena 2,4ghz tez zniszczona i ta z prawej trzyma sie tylko na gumie,Rx antena zniszczona i wyrwalo mi ten gwint z transmitera fpv i pare plastikow lekko uszkodzonych ale rama cała:)Jak go podlaczam pod lipolka to probuje sie bindowac piszczy cos pod modulem gps w plycie glownej i po chwili na przemian mruga prawa lewy i prawy led czerwony z tylu i nie da sie uzbroic silnikow mi sie wydaje ze to przez te rezystorki ten skruszony i ten zgiety.Na pierwszy rzut oka to nie widac duzych uszkodzen ale glebiej sprawdzilem w domu i wyszlo wszystko niestety koszt naprawy kolo 200 dolarow wyliczylem.Wie ktos moze jak kupie te czesci i je podlacze to czy bede musial cos programowac czy one juz sa zaprogramowane a moze to w kontrolerze siedzi wszystko i wystarczy podlaczyc ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lut 2017, 13:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 gru 2016, 14:46
Posty: 25
Lokalizacja: Krzeszowice
200$??!! To ja mojego qav-x złożyłem za tyle.

_________________
Szymon

Sprzęt: ZMR 250, x210, RFX 185, Babyhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lut 2017, 07:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 206
Lokalizacja: LDZ
@Grabek jak się (MOD) mocno walnie młotkiem to jest ból /: a części czasami drogie. @Cuki3r tak sporo..ale jak ktoś chcę to kto bogatemu zabroni :)

_________________
Eachine Racer 250 < LOT >
FPV: Runcam Owl Plus + Antena Pagoda 2
Kamera: Tracer eXplore SJ 400 HD
Google: Eachine vr007 pro.
Monitor: c4002 5.8g fpv +Eachine dvr pro

Reszta bez zmian większych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 kwie 2017, 16:58 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 23:27
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Witam Wszystkich. Mam problem zwiazany z radiolnikiem at9 odbiornikiem r9ds i cleanflight 1.2.4 naza32 10dof
Kupilem 250 z at9 i po podlaczeniu niechcacy przywrocilem ustawienia fabryczne i przestalo mi dzialac czy jest ktos kto mi pomoze ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 02:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 206
Lokalizacja: LDZ
Też się teraz zastanawiam czy nie kupić ten model z uwagi właśnie na gps i podobizne do 250 co mam,bo ta konstrukcja do mnie przemawia. Ale widzę ze są jakieś problemy z tym modelem albo z umiejętnościami ludzi w obsłudze hmm.. Ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenie z tym modelem?

_________________
Eachine Racer 250 < LOT >
FPV: Runcam Owl Plus + Antena Pagoda 2
Kamera: Tracer eXplore SJ 400 HD
Google: Eachine vr007 pro.
Monitor: c4002 5.8g fpv +Eachine dvr pro

Reszta bez zmian większych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 16:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 485
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
celestin pisze:
Też się teraz zastanawiam czy nie kupić ten model z uwagi właśnie na gps i podobizne do 250 co mam,bo ta konstrukcja do mnie przemawia. Ale widzę ze są jakieś problemy z tym modelem albo z umiejętnościami ludzi w obsłudze hmm.. Ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenie z tym modelem?


Lepiej złożyć coś normalnego i dodać gps ;-)

_________________
Hangar: De Stik
Suweren


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 gru 2017, 07:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 206
Lokalizacja: LDZ
No ja nie wiem cena będzie pewnie wieksza albo podobna, GPS moduły z tego co widzę są od 60 do 90 usd

_________________
Eachine Racer 250 < LOT >
FPV: Runcam Owl Plus + Antena Pagoda 2
Kamera: Tracer eXplore SJ 400 HD
Google: Eachine vr007 pro.
Monitor: c4002 5.8g fpv +Eachine dvr pro

Reszta bez zmian większych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 gru 2017, 11:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3841
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
celestin pisze:
No ja nie wiem cena będzie pewnie wieksza albo podobna, GPS moduły z tego co widzę są od 60 do 90 usd


hmmm https://www.banggood.com/UBLOX-NEO-M8N- ... 71082.html

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 gru 2017, 09:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 206
Lokalizacja: LDZ
No dobra @pma_ czy ja to dam radę podłączyć do mojego Eachine? ,dobra myślę że nie ma sensu poprostu zmienić konstrukcje na inny model dzięki za chęci z tym gps.

_________________
Eachine Racer 250 < LOT >
FPV: Runcam Owl Plus + Antena Pagoda 2
Kamera: Tracer eXplore SJ 400 HD
Google: Eachine vr007 pro.
Monitor: c4002 5.8g fpv +Eachine dvr pro

Reszta bez zmian większych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 18:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 sie 2016, 18:33
Posty: 53
Lokalizacja: Paris
celestin pisze:
Też się teraz zastanawiam czy nie kupić ten model z uwagi właśnie na gps i podobizne do 250 co mam,bo ta konstrukcja do mnie przemawia. Ale widzę ze są jakieś problemy z tym modelem albo z umiejętnościami ludzi w obsłudze hmm.. Ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenie z tym modelem?


Ja mialem, byl to pierwszy moj dron typu 250 i szczerze to nie polecam, co prawda mialem Runner 250 bez gps i co do tego modelu przedstawie swoje problemy. Pierwsza sprawa FLIP OF DEATH, nie wiem czy wystepuje w modelu z GPS ale u mnie przy obnizeniu throttle do 0% wylaczalo silniki i kopter spadal jak kamien, nie do uratowania :) rozwiazaniem bylo wytrymowanie throttle przed lotem po uzbrojeniu silnikow do okolo 7%. Raz mi sie zapomnialo i spadl z okolo 150m na trybuny stadionu, cale szczescie ze spadl na plandeke i nie narobil szkod a tylko sie odbil i spadl na lawki ( oczywiscie stadion byl bez ludzi ). Czasami mialem odczucie cos jak przy prowadzeniu samochodu ze wyrzuca go z zakretu.
Kolejnego zas razu zapalilo sie ESC w powietrzu, jeszcze innym razem spalilo silnik w locie innym razem kolejny. W koncu polatalem polatalm i zdecydowalem sie go sprzedac i zrobic swojego.
Przy pierwszym oblocie wlasnej konstrukcji doszedlem do wniosku ze takie modele to tylko wlasnej konstrukcji, ktos pisal ze ten runner jest szybki, zalezy co dla kogo znaczy szybkosc. Tez sadzilem na poaczatku ze lata szybko dopuki nie zlozylem wlasnej konstrukcji.

Kolejna sprawa jest cala elektronika na praktycznie jednej plytce, przy crashu wymiana plyty glownej jest dosc kosztowna, nie wspomne juz o cenie ESC czy silnikow do tego. Jezeli ktos sie obawia o koszty zeby zlozyc wlasna kostrukcje to niech sprawdzi ceny czesci zamiennych do tego modelu i tfu tfu pomysli ze przy jakim kolwiek crashu i wymiane ktorejs czesci koszty modelu drastycznie rosna.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.