Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 paź 2018, 21:41


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 19 sty 2017, 20:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 14:49
Posty: 225
Lokalizacja: 3city
A przesuń Arm w Modes na koniec zakresu Aux2. Zbootuj ponownie FC z Lipo bez kabla USB i spóbuj uzbroić.

_________________
Garaż:
+ Chilli Kelpie 250
+ DemonRC NOX5 210
+ DemonRC Fury 5X
+ DemonRC Fury 2X


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 13:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
arielcpu pisze:
Nagrałem swoje ustawienia:

Cleanflight ustawienia:


Eachine i6 ustawienia:


Mogę Cię poratowac jeszcze dumpem ustawień z cleanflight jak chcesz ale wieczorem jak wrócę.

słuchaj pytanie mam:
zmieniałeś ułożenie silników jako custom mix?
druga sprawa - widze, że nie zmieniałeś ustawienia kontrolera względem kierunku lotu. tzn ja mam cc3d i on jest obrucony bokiem do kierunku lotu więc muszę ustawić Yaw na 90 degrees. A u ciebie tego nie ma. czyli, że twój kontroler jest dobrze zamontowany?

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 17:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
W custom mix nic nie robiłem, zmieniłem ustawienia bo mam obrócony kontroler o 90st w prawo.

Najlepsze ustawienia na obrócony kontroler w prawo o 90st. są tutaj:


qqqq.png
qqqq.png [ 111 KiB | Przeglądany 1420 razy ]

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 19:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Nie robiłeś custom mix? Kolejność silników Ci się zgadza??


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 21:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
Pokaż/napisz gdzie to dokładnie jest?

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 22:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
W zakładce CLI trzeba wkleić odpowiednie linijki kodu aby zmienić kolejność silników.

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170121/5c621144bcef7d53cc85fa948a72417d.jpg[/img]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 22:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
Nie robiłem nic takiego i jest git.

Mnie natomiast martwi że mój w trybie horizon zrobił salto ale jakby w galarecie.
To tak ma być? Wysoko był i prawie glebę zaliczył.
Wolno się wypoziomował po tym przewrocie, leciał bokiem.

Rano podłączyłem i zamontowałem buzzerek w moim Flakonie oraz poprowadziłem antenki pod ramionami.


DSC_0297.JPG
DSC_0297.JPG [ 415.99 KiB | Przeglądany 1346 razy ]

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 11:52 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 lip 2016, 18:50
Posty: 225
Lokalizacja: Śląsk
Bardzo mi się zdaje, że gdzieś masz ustawiony zakres "minimum command" albo coś w tym stylu na więcej niż 900, dlatego ARM wychodzi Ci poza zakres i nie uzbraja go. Przechodziłem to z cleanflightem. Zobacz zakładkę failsafe i sprawdź "Valid Pulse Range Settings". Drugim sposobem, to może po prostu przesuń ARM na np od 1200 do 1600 i zobacz czy wtedy go złapie. Ogólnie, jeśli jakiś tryb wychodzi Ci poza min i max jakie rozkazałeś FC z siebie wydoić, to silniki się nie uzbroją.
Edit: Jeśli robi salto w galarecie to może trochę więcej RATE na rollu czy na cokolwiek tak wolno reaguje. Problem poziomowanie to mogą być PIDy, chociaż tutaj nie powiem nic na pewno.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 12:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Powód nieuzbrajania opisałem w innym temacie. Związany jest ze zmiana ustawień położenia kontrolera.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 13:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
No to jeszcze linka doklej. Moze sie komus przyda.

EDIT - scalenie

matulekpl pisze:
Mój jest w drodze:) opuścił WER Pruszcz Gdański:) także niedługo i moje przygody z nim zostaną opisane:)


No i gdzie te przygody? :P

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 sty 2017, 20:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
arielcpu pisze:
No to jeszcze linka doklej. Moze sie komus przyda.

EDIT - scalenie

matulekpl pisze:
Mój jest w drodze:) opuścił WER Pruszcz Gdański:) także niedługo i moje przygody z nim zostaną opisane:)


No i gdzie te przygody? :P

Mógłbyś zapodać zdjęcie podłączenia OSD?
Mam obraz z kamerki ale OSD się nie wyświetla. Na OSD swieci się czerwona dioda...



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 sty 2017, 08:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
matulekpl pisze:
arielcpu pisze:
No to jeszcze linka doklej. Moze sie komus przyda.

EDIT - scalenie

matulekpl pisze:
Mój jest w drodze:) opuścił WER Pruszcz Gdański:) także niedługo i moje przygody z nim zostaną opisane:)


No i gdzie te przygody? :P

Mógłbyś zapodać zdjęcie podłączenia OSD?
Mam obraz z kamerki ale OSD się nie wyświetla. Na OSD swieci się czerwona dioda...



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ruction%29

OSD włączone w Cleanflight/Betaflight?

U siebie wgrałem Betaflight 3.1.0, trzeba było ze zwartą zworką BOOT ale poszło.
Polecam dobry kabel microUSB bo na tych tanich szitach nie zawsze pójdzie flash.

Po wstępnym ogarnięciu i przepisaniu parametrów z Cleanflight zapomniałem o nim. Od dziś Betaflight.
W trybie Horizon flipy robi bardzo zwinnie więc jestem zadowolony. Domówiłem Tattu 1550 3s 75c.

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 lut 2017, 15:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Dobra OSD działa już w 90%.
Wyświetla Ci się napięcie baterii? jeśli tak to jak je uzyskałeś??

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 lut 2017, 15:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
Nie mam gogli to nie pokażę jak działa, zamówiłem dopiero. Daj foto jak to wygląda u Ciebie.
Vbat trzeba dolutować z lipo lub z płytki dystrybucji.

https://www.youtube.com/watch?v=4TCB_lGLIVQ

Może dziś będę robił vbat'a - pomyślę.

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 lut 2017, 17:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Ja mam cc3d...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.