Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 paź 2018, 21:21


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 19 sty 2017, 10:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 14:49
Posty: 225
Lokalizacja: 3city
Co się dzieje przy próbie uzbrojenia (diody na fc)?

_________________
Garaż:
+ Chilli Kelpie 250
+ DemonRC NOX5 210
+ DemonRC Fury 5X
+ DemonRC Fury 2X


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 13:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
daze pisze:
diody na fc

nic... cały czas raz na kilka sekund mruga niebieskim...

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 14:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
Nagrałem swoje ustawienia:

Cleanflight ustawienia:


Eachine i6 ustawienia:


Mogę Cię poratowac jeszcze dumpem ustawień z cleanflight jak chcesz ale wieczorem jak wrócę.

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 16:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
A u mnie jest tak i ni cholery nie chcą się uzbroić silniki. Poza tym nie mruga LED jak zmieniam tryby...
cały czas miga 6 razy na niebiesko

https://youtu.be/JqGCdvmOdEI

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Ostatnio zmieniony czwartek 19 sty 2017, 16:26 przez matulekpl, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 16:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
Mam nadzieję że zbindowany odbiornik i nadajnik? A w cleanflight jest reakcja na ruch drążków itp?

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 16:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Dodałem filmik w poprzednim poście. Wszystko reaguje poprawnie...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 16:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
W Modes daj aux1 i zapisz.

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 16:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
u mnie Aux 1 nie dziala

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 16:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 30 paź 2016, 09:19
Posty: 34
Lokalizacja: Łódź
No to jakaś nowość, a drążkiem lewym w prawy dolny róg uzbrajanie tez nie działa?
Działa Ci Cleanflight kiedy masz podpiętą baterię? Robiłeś kalibrację ESC?

_________________
>>> [Qav-r 220 + emax rs2205 + Omnibus F3 AIO OSD FPV] [Qav-r 220 + emax rs2205s + sp racing f3 VLOS] [RR210 + emax 2306 + Omnibus F3 AIO VLOS] <<<
https://www.youtube.com/user/arielcpu/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 16:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
uzbrajanie nie działa, cleanflight działa z bateria, kalibracja ESC tez ok.

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 16:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 466
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
A moze masz inny mod apki? Wtedy uzbrajanie bedzie prawym drazkiem w prawo.. Pamietaj ze kopter musi po podpieciu baterii lezec nieruchomo na stabilnej powierzchni. W cleanflight nie uzbroisz silnikow trzymajac quada w rece...

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 17:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
mam taranisa mode 2:)
kanaly są ok...
dron lezy na stole

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 17:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 466
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
Matulek z tego co widzialem masz dziwna sprawe bo kanal gazu caly czas stoi na 1500... Jak dasz gaz do oporu w dol to powinien. Byc na 1000...

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


I to jest problem... Bo jak gaz jest na poziomie 1500 to nie uzbroja sie silniki.... Odpal cleanflight zakladka receiver i daj zdjecie odczytow z gazem do oporu w dol...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 18:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Mam na 1500 bo mam wycentrowany drążek z automatu. Ale wszystkie próby robiłem na drążku całkiem w dole. Wtedy odczyt jest prawidłowy. Próbowałem różne endpointy. Najpierw 1000 - nic. Potem 1100 tak jak mam ustawione throttle min bo przy takiej wartości odpalają się wszystkie silniki w zakładce motor... dalej nic...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 19:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 466
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
A w cleanflight na ile masz ustawione minimum command?

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.