Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 18 paź 2017, 15:43


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 20:00 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 176
Witam mam problem z moim minimosd. wszystko polutowałem obraz się pokazuje ale na środku pisze Minimosd v2.0 waiting for mavlink heartbeats. Co jest przyczyną?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1034
Lokalizacja: Gliwice
Jaki masz do tego podpięty kontroler? OSD nie dostaje danych więc nie ma co wyświetlać...

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 20:30 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 176
spracing f3

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1034
Lokalizacja: Gliwice
A jak masz skonfigurowane w konfiguratorze? Pokaż screena. I do CF to raczej fimware pod mavlink nie podejdzie - wgraj MWOSD

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 21:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 176
Ale trzeba wgrywać firmware przez osc ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 21:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1034
Lokalizacja: Gliwice
Trzeba wgrać firmware do OSD. Wyszukaj mwosd i tam jest wszystko napisane

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 22:20 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 176
tylko ze nie mam takiego kabla zeby wgrac

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 sty 2017, 00:15 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 lip 2016, 18:50
Posty: 214
Lokalizacja: Śląsk


Na alledrogo są po 16 zł albo na stronie botlandu. Nikt nie powiedział, że to tania impreza :D
Taki konwerter przydaje się też do komunikacji z Flysky FS-i6, bo można też go podłączyć i wgrać nowe oprogramowanie tym konwerterem (w sieci znajdziesz tutoriale).
"Układ FTDI USB RS232 TTL"
Najczęściej widzianym jest chyba ten
http://allegro.pl/konwerter-ft232-usb-uart-3-3v-5v-arduino-avr-pic-i5627320735.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 15:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 176
Zrobiłem update do mwosd nie pisze już waiting for mavlink heartbeats ale nie nakładają się informacje typu stan bateri itp.
Co zmienić żeby wyświetlały się parametry

EDIT - scalenie

Udało się ustawić żeby wyswietlało parametry ale teraz wyswietla tylko no data i disarm. Co ustawić żeby normalnie pokazywało stan bateri itp?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 sty 2017, 17:48 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lis 2013, 19:57
Posty: 343
Lokalizacja: Otwock
Telemetry - ON
Na używanym porcie dajesz telemetrie.

_________________
Drone them all...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 sty 2017, 18:29 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 176
które trzeba załączyc?
http://imgur.com/a/0WQOf


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 sty 2017, 20:44 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lis 2013, 19:57
Posty: 343
Lokalizacja: Otwock
MSP

_________________
Drone them all...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 sty 2017, 20:51 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 176
na tym screanie mam załączone msp

EDIT - scalenie

Mam załączone MSP ale nadal pisze no data disarmed. Co jeszcze trzeba ustawić?

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 sty 2017, 11:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lis 2013, 19:57
Posty: 343
Lokalizacja: Otwock
Przełącz się na inny port. UART 1 jest wykorzystywany przez USB, gdzieś czytałem, że kontroler powinien po 10 sekundach przełączyć z USB na UART (w skrócie), ale to u mnie nie działało.

Upewnij się też TX-RX i RX-TX

_________________
Drone them all...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 sty 2017, 12:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 176
zmieniłem na uart3 jeszcze zobaczę tx i rx

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.