Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 25 mar 2017, 05:00


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 516 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 22 lip 2016, 22:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 08 gru 2011, 18:24
Posty: 799
Lokalizacja: UK - West Sussex
Zgr pisze:
3x5045 mogą zamordować moje ESC. Mam LittleBee 20A.

No to nie wiem, jak latasz, bo ja mam na OSD throttle i latam po bramkach z gazem 45-55% maks. I to z prędkościami ledwie do opanowania.
Nawet w akro jak dam maksa, to na chwilę. No bo co tam można piłować cały czas na 100%? A Bee wytrzymują piki 30A do 10 sek. i wcale nie musisz mieć od razu 30A na stałe.
No chyba, że chcesz ganiać po polu na maksie cały czas. to wtedy tak.

_________________
Od śmigła... Sławek
Mój Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sie 2016, 08:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 124
Lokalizacja: Warszawa
Hej,
potrzebuje pomocy: Ktos wie dlaczego w moich Tattu 75C 1550mAh ostatnio zaczela rozladowywac sie glownie 1 Cellka?

Wczoraj po krotkim lataniu
1Cell: 2.96 (mam alarm ponizej 3.5 --> musialo dramatycznie szybko spasc)
2Cell: 4.0
3Cell: 4.0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sie 2016, 11:22 
Offline

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 731
Lokalizacja: Warszawa
Jeżeli wcześniej nie zajechałeś akumulatorka, to wygląda na wadę fabryczną. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sie 2016, 11:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 21:38
Posty: 437
Lokalizacja: Łódź
No tak ale generalnie cella zdycha, zobaczyła światełko w tunelu... Raczej nic z tym nie zrobisz. Wątpię w uznanie reklamacji, bo zawsze mogłeś źle eksploatować akumulator.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sie 2016, 12:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 124
Lokalizacja: Warszawa
Pakiet ma raptem 4-5 lotow bez katowania, ale to niestety nie do udowodnienia chyba.

Laduje normalnie nidgy nie przekraczajac 1C, po naladowaniu jest ok natomiast po chwili lotu piszczy mi buzzer i rozladowana 1 Celka :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sie 2016, 12:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6087
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jedynie reklamacja, ale... Nie sądze, że się uda.
Bateria spuchła?
Może raz, za mocno ją rozładowałeś?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sie 2016, 13:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 124
Lokalizacja: Warszawa
Nie spuchla, jeszcze nie :)
ogolnie zaczynam podejrzewac ze to moze cos z ladowarka,wlasnie zamowilem nowa. Sprawdzilem drugi pakiet tez 1 cela jakgdyby nie doladowana tj po chwili latania nizsze napiecie niz na pozostalych


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sie 2016, 15:03 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 13:41
Posty: 102
Lokalizacja: Łódź
Próbuj reklamować, nawet jeżeli drastycznie rozładowałbyś 2 czy 3 razy akumulator nie byłoby takiego efektu.
Zdarzyło mi się kilka razy przy pierwszym Q450 tak rozładować akumulator i nic.
Ewidentnie wada fabryczna, jak nie dawno kupowałeś ten pakiet reklamuj, może uznają ci reklamacje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sie 2016, 21:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2093
Lokalizacja: Opole
Próbowaliście może przekładać cele między pakietami?
Mam 2 takie same pakiety Tattu 4S 1550mAh 75C - jeden z jedną padniętą celą a drugi z dwoma padniętymi celami. Staram się właśnie przełożyć te dobre cele żeby złożyć jeden dobry - macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Qav180 - Racebase
RR210 - KFC32FR
ZMR250 - Naze32
Legwan - KFC32FTB
FX-61 - KFC32FTB
Nałogowo psuję racing quady...
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sie 2016, 22:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 9678
Lokalizacja: Mikoszewo
Żaden problem o ile czegoś nie zewrzesz i masz mocną lutownicę żeby szybko i bezboleśnie rozlutować cele. Jedyny niuans to fizyczne rozdzielenie cel (już po rozlutowaniu) bo czasami są łączone takimi wrednymi paskami klejowymi że ciężko je od siebie odseparować.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sie 2016, 22:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2093
Lokalizacja: Opole
Z tym sobie radzę (żona jakoś tak dziwnie podskakuje gdy iskry lecą :mrgreen: po przypadkowym zwarciu). Bardziej zastanawiałem się nad dobieraniem cel pod względem rezystancji. No ale na razie nie mam za wielkiego wyboru więc sprawdzę jak mi pójdzie z przypadkowymi celami.

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Qav180 - Racebase
RR210 - KFC32FR
ZMR250 - Naze32
Legwan - KFC32FTB
FX-61 - KFC32FTB
Nałogowo psuję racing quady...
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 sie 2016, 17:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2677
Lokalizacja: Olsztyn
kamilborkowski pisze:
Próbowaliście może przekładać cele między pakietami?

Wiele razy :-)

Verid pisze:
Jedyny niuans to fizyczne rozdzielenie cel (już po rozlutowaniu) bo czasami są łączone takimi wrednymi paskami klejowymi że ciężko je od siebie odseparować.

Ja to robię śmigłem, idealne bo jest na tyle miękkie że nie rozcina pakietu i jest na tyle twarde że rozcina... przy odrobinie wprawy idzie jak burza :)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 wrz 2016, 21:31 
Offline

Rejestracja: wtorek 13 wrz 2016, 15:57
Posty: 11
Lokalizacja: Wrocław
Sorki, że sie wciskam w temat, ale nie chce zakladac nowego.

Mam pytanie jakiego lipo szukac do tego zestawu http://allegro.pl/regulator-obrotow-esc ... 74224.html oraz http://abc-rc.pl/Silnik-1806-2280KV-CCW.

Wiem ze moze to być max 3S czyli 11,1V ale wgl nie czaje parametru C ??

Podlinkujcie przykladowe lipo jak możecie.

Z góry dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 wrz 2016, 11:37 
Offline

Rejestracja: środa 02 mar 2016, 14:08
Posty: 52
Lokalizacja: Kraków
Zależy do czego planujesz użyć - np: dla 250 dla śmigieł 6x40 - powinny wystarczyć pakiety 3s 45C, 1300 mah.
Generalnie chyba nie tak trudno policzyć - Wujek G. nie zabija .... :)

_________________
QAV250 - cc3d, MT-1806 2300kv, Simonk 12A - RIP :(
Tarot TL250H, cc3d, RS-2205, FVT littlebee 20A PRO


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 wrz 2016, 13:18 
Offline

Rejestracja: wtorek 13 wrz 2016, 15:57
Posty: 11
Lokalizacja: Wrocław
Wujek nie zabija, ale mi srednio pomaga :P

To ma byc moj pierwszy kopter klasy 250. Nie bedzie on posiadał w najblizszym czasie systemu fpv. Chce sie nauczyc latac i bardziej poznac tajniki tego hobby.

Nie za bardzo wiem tylko jak zrozumiec wspołczynnik C.

Potrzebuje informacji z jakiego zakresu C i pojemnosci musze szukać :D

Sory ze tak wszystkiego wymagam ale szukałem sporo w necie, a nie chce kupic czegos niedobrego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 516 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.