Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 23 paź 2019, 17:20


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: piątek 12 gru 2014, 23:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 sty 2012, 02:03
Posty: 1204
Lokalizacja: łęczyca
Assur92 pisze:
tylko właśnie nie mam zbytnio terenów gdzie by można było.
jak to nie ma :shock: a nasza miejscówka :?: kilkadziesiąt km łąk :!: no nie gadaj że dla was to za mało :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 12 gru 2014, 23:45 
Offline

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 20:24
Posty: 237
Lokalizacja: Łódź
Tak jeszcze zapytam. W dziale sprzedam wystawiłeś CC3D, coś nie tak z nim? Przyznam się, że swoje CC3D też zamierzam spieniężyć, w modelu zostaje Acro Naze32. Co do miejsca to w samej Łodzi chyba bieda... W okolicach jest parę fajnych lokalizacji. Ja najczęściej latam tu: 51.864870, 19.707593 lub tutaj: 51.818643, 19.697030. W tej drugiej lokacji pare razy miałem towarzystwo w postaci dzikiej zwierzyny :-)

_________________
Pozdrawiam - Grzegorz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 gru 2014, 00:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 667
Lokalizacja: Łódź
HIRO, ale 50 km to za dużo by codziennie pojechać by polatać ;)
kola1971, z CC3D jak najbardziej wszystko w porządku, tylko z użyszkodnikiem nie do końca ok ;) Również przymyśliłem sobie że wsadzę naze bo jestem zbyt wygodny i lubie mieć baro :) Ta 2 miejscówka lepiej mi pasuje. Z Nowosolnej jestem więc prawie rzut beretem :)

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 gru 2014, 21:26 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 667
Lokalizacja: Łódź
Macie pomysły co może oznaczać taki dźwięk z regla? Pojawia się jak na przykład sobie troszkę powiszę, wyląduję i już pipczy. Raz się zdarzyło również w locie wyłączenie silnika.
Po za tym wychodzą różne kwiatki taniego setupu niestety :/ Regiel na 490Hz traci synchro, na 400Hz to samo.

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 gru 2014, 00:21 
Offline

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 20:24
Posty: 237
Lokalizacja: Łódź
Dzisiaj miałem też niewesołą sytuacje. Padł mi ESC ZTW 12A. Jako, ze nie miałem pod ręką zapasu, a w szufladzie lezą jakieś Miltistary 20A, przeprogramowane na blheli zapodam je do malucha. Przy okazji wymiany troszkę wyczyszczę quadzika bo przez awarie miał przymusową kąpiel w błocie... Pare gram na wadze przybędzie ale i tak jest zapaśnik mocy. Całość z baterią (2200mAh) i Multistarami wazy około 560g. Silniki Emax MT1806.

_________________
Pozdrawiam - Grzegorz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 14 gru 2014, 01:11 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 667
Lokalizacja: Łódź
Kurczę, nie wiem czemu takto wyszłą mi taka krowa :( Niby nie ma dużo makaronu, a reszta jest dość standardowa. No nic, kiedyś będzie trzeba się przyjrzeć co tam można odchudzić. Na razie muszę wywalczyć czemu mi wyłącza się ten 1 regiel. Chyba podlutuję zapasowy silnik by wykluczyć problemy z silnikiem.

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 gru 2014, 12:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 lis 2014, 10:07
Posty: 74
Lokalizacja: Oława
Witam też mam teraz takiego malucha z banggod .Mam pytanie do kolegi Assur92 bo widze ze masz śmigła 3 łopatkowe .Jak na nich lata kopterek czy sa ok .Bo ja mam te 2-lopatowe z banggod i one wpadają przy wiekszych obrotach w dziwne drgania są jakby zamiekie.Teraz zamowilem te weglowe droższe i moze okażą sie lepsze .tez chcialem te 3-lopatowe ale na filmikach prawie nikt na nich nie lata .
Napisz jakie sa to następnym razem jak będą ok to zamówię.
Pozdrawiam Paweł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 gru 2014, 17:03 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 667
Lokalizacja: Łódź
Zmieniam 3 łopatowe na 2 łopatowe ponieważ są nie praktyczne do przewożenia itp. Po za tym jakoś strasznie nie odczułem zmiany między 3 a 2 łopatowymi.

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.