Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 11 gru 2018, 15:02


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 06 lut 2018, 21:20 
Offline

Rejestracja: sobota 11 mar 2017, 17:26
Posty: 57
Lokalizacja: londyn
Witam, czy jest ktoś na forum, kto zrobił takie coś?
Wiem, że się da tylko nie wiem jak.

Mam już arduino i moduł MPU 9150.
I tu proszę o pomoc.
Nie wiem z kąd wziąć program do arduino do wgrania.
(Z arduino mam jako takie doświadczenie.)

Jak to podłączyć do turnigy 9XR PRO?
I ewentualnie jak to ustawić.

Quadcopterem zajmuję się w wolnych chwilach i nie jestem ekspertem więc proszę o wyrozumiałość.
Okulary mam fatshark dominator v3 a nie chciałbym kupować dedykowanego modułu do nich skoro jest możliwość zrobienia swojego za 1/5 ceny modułu.


Z góry dziękuję


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 lut 2018, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8793
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To Cię naprowadzi viewtopic.php?t=11140

Miałem diy, a też mam v3 d i teraz mam dedykowany.
Oba działają. Z dedykowanym mniej zachodu, ale coś za coś.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 lut 2018, 14:17 
Offline

Rejestracja: sobota 11 mar 2017, 17:26
Posty: 57
Lokalizacja: londyn
Próbuję z tym DIYHedtracker i jakoś mi nie wychodzi.
GUI niby się łączy pokazuje, że ustawienia pobrane. A gdy włączę "start plot" nic się nie zmienia.
Mam tylko takie coś:


Nowy obraz mapy bitowej.jpg
Nowy obraz mapy bitowej.jpg [ 324.35 KiB | Przeglądany 771 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 lut 2018, 19:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8793
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Musiałeś coś źle podłączyć, albo mpu jest walnięte.

Powinno to wyglądać np tak:

Obrazek

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 lut 2018, 20:28 
Offline

Rejestracja: sobota 11 mar 2017, 17:26
Posty: 57
Lokalizacja: londyn
Podłączam 4 kable.
Mpu działa, próbowałem z EDtracker i jest ok a to nie chce zatrybić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.