Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

Soft Aparatury DJI Proffesional 3
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=7&t=42365
Strona 1 z 1

Autor:  Agrodzinski [ wtorek 26 wrz 2017, 17:53 ]
Tytuł:  Soft Aparatury DJI Proffesional 3

Witam.

Podczas aktualizacji firmware aparatury dji phantom 3 ptoffesional wypięła mi się wtyka usb. Po ponownym restarcie urządzenia okazało się, że na aparaturze brak jest jakiegokolwiek oprogramowania. Moje pytanie - czy Ktoś borykał się już z takim problemem i ewentualnie jak odzyskać oprogramowanie w oryginalnej aparaturze?

Pozdrawiam

Arkadiusz

Autor:  Agrodzinski [ czwartek 28 wrz 2017, 12:31 ]
Tytuł:  Re: Soft Aparatury DJI Proffesional 3

Agrodzinski pisze:
jak odzyskać oprogramowanie w oryginalnej aparaturze?


Szanowni Forumowicze.

Jeżeli komuś podczas aktualizacji firmware nadajnika Phantom 3 Proffesional zdarzyła się przypadłość jak mi (przerwana aktualizacja) i po ponownym włączeniu aparatury nie miał w ogóle komunikacji z dronem proszę nie panikować.
Postanowiłem napisać do serwisu w tej sprawie - odparli, iż przypadłość jest im znana i należy przysłać drona do serwisu co będzie wiązało się z kosztami naprawy - jakimi? odparli, że koszt przedstawią po zdiagnozowaniu usterki.
Drona nie wysłałem, gdyż stwierdziłem jeżeli problem jest powszechnie znany tzn. że należy użytkownikom pomóc a nie zdzierać z nich kasę - postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i pokombinowałem - procedura "naprawy" przebiega tak:

1. Włączyć apkę DJI GO przy podłączonej aparaturze RC i pobrać downgrade firmware do najniższej wersji i wgrać do aparatury
2. Zrestartować aparaturę i zaktualizować firmware do najnowszej wersji zgodnie z zaleceniem na wyświetlaczu DJI GO
3. Zrestartować aplikację
4. Włączyć ponownie aparaturę, zlinkować aparaturę z dronem - paruje się dron bezproblemowo

Jeżeli po tej procedurze z jakiś przyczyn RC będzie mrugał na czerwono i piszczał należy zobaczyć jaki wyświetlany jest komunikat w DJI GO (w moim przypadku wołał o kalibrację RC)

Po ponownej kalibracji aparatury dron funkcjonuje jak należy

Jeżeli Ktoś miał podobne przypadłości niech da znać :)

Pozdrawiam

Autor:  Uriel [ wtorek 01 maja 2018, 10:41 ]
Tytuł:  Re: Soft Aparatury DJI Proffesional 3

Witam mam pytanie , po najnowszej aktualizacji padła mi wizja wszystko działa tylko kamery nie widzę , może coś poradzisz ?

Autor:  jakub.artur [ czwartek 13 gru 2018, 08:08 ]
Tytuł:  Re: Soft Aparatury DJI Proffesional 3

napisz jaka masz teraz wersja oprogramowania w nadajniku i jaka w dronie lukniesz w dji go tam pokazuje jak coś , najgorzej jak pokazuje n/a ;/

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/