Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 29 kwie 2017, 06:30


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Android na PC
Post: wtorek 06 gru 2016, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 459
Właście przygotowuję sobie jeden z małych laptopów (Acer One 752) do obsługi modeli i stawiam na nim Androida 6.0 x86 a potem zobaczę z x64.
Generalnie robię to dlatego bo Android na takim sprzęcie będzie zapierdzielał jak rakieta w porównaniu do W7.
Aktualnie pod modele zostawiłem sobie Acera One D520 z dyskiem SSD.
Szkoda że nie mam żadnego lapka z dotykowym wyświetlaczem bo to było by najlepsze rozwiązanie i postawił bym na nim W7 i Androida 6.0.
Bieganie z Asusem G750JH już mi się znudziło ale na 17" najlepiej się pracuje na świeżym powietrzu...niestety waga i gabaryt...

Może przechodziliście podobny etap eksperymentowania z androidem na PC pod kątem modelarstwa i macie jakieś ciekawe wrażenia/spostrzeżenia??

_________________
RCTimer S1100 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 20:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 424
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
Na aspire pne kolego nie udalo mi sie nawet odpalic emulatora. Bo chyba w taki sposob chcesz uruchomic andka??

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 459
Ależ skąd. Normalnie zainstaluje...a właściwie to zainstalowałem zanim napisałem ten wątek Androida 6.0.1 wersja jądra 4.4.12-android-x86

_________________
RCTimer S1100 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 20:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 424
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
I jak to sie sprawuje? Mi po aspire one zostala tylko matryca i spalona plyta glowna

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 20:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 459
Na razie trudno ocenić. Pierwsze wrażenie to szybka praca ale posługiwanie touchpadem mało wygodne.

_________________
RCTimer S1100 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 22:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
A nie lepiej postawić poczciwego XP'ka ? Będzie się przyzwoicie ruszał, i pójdą na nim wszystkie windozowate programy.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 22:23 
Offline

Rejestracja: sobota 26 wrz 2015, 18:05
Posty: 21
Lokalizacja: Warszawa
miś pisze:
A nie lepiej postawić poczciwego XP'ka ? Będzie się przyzwoicie ruszał, i pójdą na nim wszystkie windozowate programy.


Święta racja zamienić mu ram na 2Gb, dysk na SSD i XP zapier..... aż miło :-D
Mam takie dwa Aspire i Asusa Eee z tego Asus na W7 i daje radę

Pozdrawiam!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 22:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 459
XP absolutnie odpada. Nie cofam się tak daleko. W7 po zoptymalizowaniu działa dobrze a RAMU w tej chwili jest 4GB ale SSB na razie jest w D520 bo do Aspire 752 musze kupić zawiasy a coś słabo z dostępnością.

Do tej pory w pole zabierałem Asusa G750JH ale to moja maszyna do grafiki i video (32GB RAM, 500SSD, 2T HDD, i7) i ciężko to pudło już mi nosić.

Dlatego testuję sobie na tych najmniejszych moich lapkach opcję z W7 lub hybrydę z W7 i Androidem.
Mam jeszcze kilka innych lapków z 15" i 17" matrycami ale to nadal gabaryty mimo iż mniejsze od G750JH.

_________________
RCTimer S1100 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 22:51 
Offline

Rejestracja: sobota 26 wrz 2015, 18:05
Posty: 21
Lokalizacja: Warszawa
Poszukaj jakiegoś 12-13" np, Della E4300 C2D albo Latitude E6320 i5, to już chodzi naprawdę przyzwoicie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 22:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
notgroove pisze:
XP absolutnie odpada.
Twój wybór. Ja w teren używam NetBooka MSI U100 z jakimś kiepściatym Atomem na pokładzie, i XP w połączeniu z dyskiem SSD zapyla aż miło. I wszystko działa od kopa.
Jak się lubisz masochiścić, to walcz z Androidami, które z założenia nie są przystosowane do systemów desktop czy notebook, a porty na systemy x86 czy x64 to jedna wielka proteza. A potem zastanów się ile przydatnych dla modelarzy programów odpalisz na tym andku.

Włodas pisze:
Święta racja zamienić mu ram na 2Gb
Nie trzeba nic zmieniać, po prostu trochę RAMu będzie leżeć odłogiem. Lepsze to niż muląca "7".

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 gru 2016, 05:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1156
Lokalizacja: Schwerin


Można jeszcze wyłączyć shella i ustawić swój program jako startowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 gru 2016, 08:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 424
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
A to nie ty dzwoniles ostatnio do mnie w sprawie obudowy do Aspire z olx?

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 gru 2016, 08:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1156
Lokalizacja: Schwerin


To do mnie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 gru 2016, 11:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 424
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
Notgroove mowil cos o zawiasach do aspire...

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 gru 2016, 18:46 
Offline

Rejestracja: piątek 04 wrz 2015, 06:56
Posty: 45
Lokalizacja: zachodniopomorskie
miś pisze:
notgroove pisze:
XP absolutnie odpada.
Twój wybór. Ja w teren używam NetBooka MSI U100 z jakimś kiepściatym Atomem na pokładzie, i XP w połączeniu z dyskiem SSD zapyla aż miło. I wszystko działa od kopa.
Jak się lubisz masochiścić, to walcz z Androidami, które z założenia nie są przystosowane do systemów desktop czy notebook, a porty na systemy x86 czy x64 to jedna wielka proteza. A potem zastanów się ile przydatnych dla modelarzy programów odpalisz na tym andku.

Włodas pisze:
Święta racja zamienić mu ram na 2Gb
Nie trzeba nic zmieniać, po prostu trochę RAMu będzie leżeć odłogiem. Lepsze to niż muląca "7".

Czy NetBook MSI U100 udźwignie Mission Plannera?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.