Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 26 kwie 2017, 18:42


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 08 paź 2016, 08:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 lut 2014, 15:26
Posty: 68
Lokalizacja: Ciechanowiec
Witam.
Mam problem z połączeniem revo-eleres przez ppm,kontroler nie widzi odbiornika.
Z tego co znalazłem to rx podłączamy do pinu 10 rc input, Receiver mode- RX_PPM,Serial Receiver Prowider ? próbowałem wszystkich opcji'

Nie wiem który UART i SerialRX z jaką prędkością ustawić.

Mam zwykłe CC3d na betaflight i wszystko działa bez problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 paź 2016, 09:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 08:16
Posty: 1356
Lokalizacja: Mielec
PPM podłącza się do wejścia PPM a nie do serial.
Wg dokumentacji betaflight PPM (5th pin on FlexiIO port)
Nie wiem czy w raceflight jest podobnie.

_________________
Pozdrawiam Sławek

... jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Jeszcze nikt nie zderzył się z niebem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 paź 2016, 10:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 lut 2014, 15:26
Posty: 68
Lokalizacja: Ciechanowiec
Przy SBUS jest wszystko ładnie opisane,tyle że eleres nie wyrabia i trzeba kombinować.
Chyba trza kupić następną apke.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 paź 2016, 11:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 08:16
Posty: 1356
Lokalizacja: Mielec
Ale próbowałeś podłączyć do tego złącza flexiIO do pinu 5 ten PPM z eleresa?
Oprócz ustawienia RX-PPM nic więcej nie trzeba ustawiać.

_________________
Pozdrawiam Sławek

... jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Jeszcze nikt nie zderzył się z niebem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 paź 2016, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 lut 2014, 15:26
Posty: 68
Lokalizacja: Ciechanowiec
No niestety bez efektu.Wgrałem wszystko jeszcze raz,ppm eleresa pod pin 5 do portu flexi IO i nie gada..
Niczego więcej nie ruszałem.
No i oczywiście rx-ppm zaznaczone.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 paź 2016, 09:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 18:45
Posty: 402
Lokalizacja: Wawa
Dałeś ppm + masę do tego portu?

Może trzeba odwrócić sygnał ppm w konfiguratorze eleresa?

_________________
9XR + eLeReS MOD, Sky Surfer 2000, eLeReS V2 AP, Fox 800, Remzibi OSD, Mobius
Q7.6 MAX +KFC32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 paź 2016, 09:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 lut 2014, 15:26
Posty: 68
Lokalizacja: Ciechanowiec
Jest zanegowany,wgrałem betę wszystko śmiga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.