Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 lut 2017, 03:33


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: wtorek 22 lis 2016, 10:06 
Offline

Rejestracja: sobota 14 wrz 2013, 09:59
Posty: 172
Lokalizacja: Rzeszów
Jeśli masz CF na pokładzie to libre w żaden sposób się nie połączy. A zgodnie z tym co pokazuje CleanFlight configurator jest tam CF w wersji 1.10.

Druga sprawa to powinieneś najpierw zasilić kontroler po czym podłączyć go do usb. CC3d port USB ma "virtualny" co powoduje, że uruchamia się dopiero po chwili od zasilenia. Jeśli podłączysz USB odrazu - to komputer zasili cc3d ale nie dostanie się do portu co spowoduje błąd i brak możliwości podłączenia.

Zasilasz - czekasz chwilę, podłączasz USB.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 12:57 
Offline

Rejestracja: sobota 19 lis 2016, 19:58
Posty: 7
Lokalizacja: Poznań
Pod które wejście należy podłączyć zasilanie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 16:26 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 119
Dziwne bo w moim przypadku cc3d R. podpinałem bezpośrednio pod usb po wcześniejszym zainstalowaniu librepilot i zarówno na win7 jak i wirtualnym win7/macos sterowniki instalowały się poprawnie, co w obu przypadkach skutkowało prawidłowym podłączeniem się LP z kontrolerem, chyba że cc3d revolution ma inaczej rozwiązaną komunikację po usb ;)
Framol, np. tak jak na załączonym obrazku ECS/Serwo
Obrazek


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 21:45 
Offline

Rejestracja: sobota 19 lis 2016, 19:58
Posty: 7
Lokalizacja: Poznań
W pierwszym momencie myślałem, że z płytką coś nie tak, bo nie pomogło zainstalowanie wirtualnego portu, sterowniki też jakieś znalazłem i nic...

Rysunek widziałem i się zastanawiałem czy prąd pójdzie od regulatora.

Lipo mam 11,1V , rozumiem że cc3d bierze tylko 5 a reszta idzie w postaci straty w ciepło.
A zasilanie odbiornika jest z osobnego pakietu, czy też od cc3d idzie dalej prąd.

Pytam bo zatrzymałęm się na modelach 15 lat temu gdzie był odbiornik regiel i silnik :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 21:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 119
Do cc3d 5V, ta czerwona kropka na rysunku, lub któryś z równoległych pinów ECS/Serwo i masa oczywiście, żadnego lipo nie podpinaj bezpośrednio do kontrolera. Jak masz regulatory z BEC to masz już we wtyczce 5V.
Wszystkie czarne kabelki na schemacie to masa a czerwone to zasilanie, więc jak odpowiednio podepniesz odbiornik to weźmie sobie zasilanie z cc3D.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 lis 2016, 11:46 
Offline

Rejestracja: sobota 19 lis 2016, 19:58
Posty: 7
Lokalizacja: Poznań
Dzięki za nakierowanie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.