Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 27 mar 2017, 07:48


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 31 lip 2016, 22:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 maja 2013, 20:30
Posty: 108
Lokalizacja: serock/k.warszawy
Witam próbowałem pobrać oprogramowanie do cc3d niestety za każdym Razem nie Mogę otworzyć strony, czy może ktoś mnie nakierubkowac gdzie mogę je pobrać? W na innych stronach patrzyłem niestety są starsze wersje oprogramowania. P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 lip 2016, 22:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 06 mar 2015, 22:30
Posty: 106
https://librepilot.atlassian.net/wiki/d ... /Downloads

_________________
Lumenier QAV250, Deformation Insects 130
Bixler 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 paź 2016, 12:05 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 wrz 2016, 22:53
Posty: 5
Lokalizacja: Gdańsk
Witam , czy ktoś z was miał taki problem z kontrolerem cc3d , ze po podłączeniu mikro usb do kompa program go nie widzi i te kolorowe "djody " w dolnej części programu się nie zapalaja? W zwiąsku z tym nic nie da rady ustawić czy zaprogramowć. Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 paź 2016, 12:28 
Offline

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 20:50
Posty: 28
Cześć! Opiszę co było u mnie z CC3D Revo. Pierwsze problem Wndows 10, po zmianie na Wina 8 poszło , ale nie od razu. Problem przewód USB-micro USB, zakupiony w RTV przewód HD załatwił sprawę. Czasem nie trybi bo....nie , i trzeba pokombinować. Różnie piszą, samemu musisz dobrać, niby że podłączasz dopiero po osobnym zasileniu z pakietu-bzdura, zasilasz tylko przy ustawieniach ESC, radia, etc, Mozna pobawić się z opcją Rescue, wybierasz, klikasz i dopiero podpinasz CC3D. Generalnie, sterownik jeżeli jest pobrany Librepilot-ja z tego konfiguruję, wychwyci płytkę, jeżeli kabel USB jest ok. Inaczej zabawa w kotka i myszkę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 paź 2016, 13:13 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 128
Co prawda jeszcze nie miałem problemu z podłączeniem cc3d (win7, macOS) ale spotkałem się już z problemem wyżej opisanym ;) a dokładnie przy podłączeniu smartfona Lenovo, jeden kabelek tylko ładował telefon (żadnej komunikacji) na innym wszystko śmigało, więc najpierw upewniłbym się czy kabel jest odpowiedni, potem sprawdził czy sterowniki się instalują poprawnie.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 paź 2016, 22:29 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 wrz 2016, 22:53
Posty: 5
Lokalizacja: Gdańsk
Dzięki za podpowiedzi, co do kabla to mam już drugi nówkę kupiony i w sumie tak samo. Co do przycisku Rescue to jak właczę i wyłacze płytkę to pokazuje sie obraz płytki . Niby ją widzi ale te djody na nolnej częsci ekranu się nie zapalają i nie da rady dalej. Jeśli chodzi o sam kontroler to zapala się dioda od zasilania i ta druga migająca. Myślę że kabel jest ok. Co do windows to nawet nie wiem jaki mam . Sprawdzę to. Pozdrawiam i się cieszę że ktoś się odezwał:)

EDIT - scalenie

Witam , wymieniłem kabel i jakoś się udało. Zrobiłem ubgride wykryło kontroler ale wyskakuje jakiś alarm "Reboot Failed" . Nie mam pojęcia co robie zle? czy moge mieć silniczki zle podłaczone ? Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 paź 2016, 09:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 20:50
Posty: 28
Raczej nie. Zrób reset, po czym wgraj na nowo Upgrade and Erase. Konfigurujesz mam nadzieję przez Wizarda? To ten żółty kwadrat na początku strony. Krok po kroku i powinno być ok. Masz tam schematy podpięcia-wyjść z CC3D, i programowania ESC, apki, sprawdzenia silników. A z tą pomocą to tylko wskazówki, jak widzisz młodzi pomagają sobie, a starzy forumowicze mają to w ..., bo albo wie i nie powie, albo pali głupa że wie, albo poczytaj sobie, jest tyle postów na ten temat.....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 paź 2016, 10:36 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 128
Jest filmik z podstawowej konfiguracji ;)
http://youtu.be/-AOPfIkPlEA


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 paź 2016, 22:00 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 wrz 2016, 22:53
Posty: 5
Lokalizacja: Gdańsk
Witam , doszedłem do radia ale się nie łączy a ten alarm "Reboot Failed" wyskakuje non stop . Tak czy inaczej nie poddaje się choć o ściane bym raz rzucił:) Na filmach to takie proste . Co ja robie zle??? Te płaskie kostki źle zapinam bo pasują tak i tak? Pomocy please i pozdrówki

EDIT - scalenie

Jakoś to się udało :) jestem szczęśliwy :) co prawda jak prawą gałką ruszam to wpada w dzikie obroty . Jutro założę smigła i zobaczymy :)
pozdrawiam

EDIT - scalenie

Witam , latałem po pokoju i działa:) Trochę mnie start drażni , gdyż trzeba pstryknąć w smigiełko aby jeden silnik zaczoł się kręcić . Reszta chodzi , jak się pstryknie to działa do końca :)
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi . Jak coś to pytajcie, pomogę jak umiem :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 paź 2016, 20:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 08 gru 2011, 18:24
Posty: 799
Lokalizacja: UK - West Sussex
Co to za model, że trzeba go pstrykać w śmigiełko?
Coś jest nieźle spieprzone, a to pstrykanie to czubek góry lodowej...

_________________
Od śmigła... Sławek
Mój Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 paź 2016, 20:24 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 wrz 2016, 22:53
Posty: 5
Lokalizacja: Gdańsk
Witam, jet to model kupiony na ABC- RC. Wyścigowy dron całkiem nowy. Zamówiłem nowy silnik bo coś się w nim rozsypało po paru lotach, tak jak jest zatarty . Jeśli mówisz ze to czubek góry to co mogłem popsuć ?
Pozdrówki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 lis 2016, 13:03 
Offline

Rejestracja: sobota 19 lis 2016, 19:58
Posty: 7
Lokalizacja: Poznań
Żeby watku nie dublować.
Składam swojego pierwszego quada 250 i zakupiłem do nie go tytułowe cc3d.
Na 3 komputerach nie instaluje mi prawidłowo sterowników (2xwin7, 1x xp).
Na windows 10 wszystko działa.

Sprawa nr 2. Na 10 moge się połączyć tylko przez cleanflight w przeglądarce chrome.
Open pilot nie chce się połączyć.

Ktos wróży z kuli i umie powiedzieć skąd takie dziwne zachowanie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 lis 2016, 13:42 
Offline

Rejestracja: sobota 14 wrz 2013, 09:59
Posty: 182
Lokalizacja: Rzeszów
CF i liblepilot to dwa różne softy, och konfiguratory nie będą się łączyły z nie swoim oprogramowaniem.

Jeśli działa ci konfiguracja CF to zapewne na pokładzie jest właśnie CF albo jakaś kompatybilna pochodna (Beta itp).
W konfiguratorze CF na początku po podłączeniu dostaniesz informacje jaki soft jest na płytce - sprawdź.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 lis 2016, 13:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 128
Sprawdzałeś z najnowszym librepilot??


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 lis 2016, 14:06 
Offline

Rejestracja: sobota 19 lis 2016, 19:58
Posty: 7
Lokalizacja: Poznań
Z libre też sie nie łączy.
Jest napisane w clenflighcie, ze wersja 1.10

A jakiś sposób na połączenie na innym kompie z win 7?
Bo na razie testuje na kompie kumpla.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.