Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 15 lip 2020, 19:44

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 03 mar 2016, 20:26 
Offline

Rejestracja: piątek 13 gru 2013, 11:36
Posty: 190
Lokalizacja: Goleniów
Witam
Jakim programem mógłbym odtwarzać filmy z phantoma na windowsie 7 nagrane w rozdzielczości FHD tak, aby podczas odtwarzania filmy się nie cięły?
Mama allplayera na którym filmy zaczynają klatkować, avs media player także się tnie jedynie splash się nie tnie lecz jeśli przewinę filmik to zawiesza się, windows media player nie działa gdyż jest czarny ekran. Wszystko chodziło pięknie dopóki nie zaktualizowałem allplayera - filmy do tego momentu się nie klakowały. Dlatego chciałbym zapytać jakim programem odtwarzacie filmy z PH?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 mar 2016, 20:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16419
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
najlepszy jest VLC ale gdy komputerek słaby i/lub windowsy zasyfione/przytkane to nic nie pomoże...

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 mar 2016, 20:42 
Offline

Rejestracja: piątek 13 gru 2013, 11:36
Posty: 190
Lokalizacja: Goleniów
Też myślałem że zasyfiony ale gdyby tak było to film odtwarzany w allplayerze nie działałby na początku perfekcyjnie a po włączeniu następnego już zaczyna klatkować. Zresztą windowsa mam świeżo postawionego bo wymieniałem dysk na ssd. Jedynie ten splash nei klatkuje ale kiedy przewinę w tył filmik lub w przód to zwiechę dostaje i muszę filmik włączać od nowa.

Edit: Ściągnąłem tego VLC i na razie jest dobrze po testuje zobaczymy jak będzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 mar 2016, 10:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 mar 2011, 14:23
Posty: 918
Lokalizacja: Głogów
To wygląda jak by z nowym allplayerem zassało nowe lipne kodeki h.264 . Od bidy przestawiło się dekodowanie ze sprzętowego na softowe lub na odwrót . Vlc ma swoje kodeki i dla tego śmiga płynnie .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 mar 2016, 11:29 
Offline

Rejestracja: piątek 13 gru 2013, 11:36
Posty: 190
Lokalizacja: Goleniów
Marciniasty pisze:
To wygląda jak by z nowym allplayerem zassało nowe lipne kodeki h.264 . Od bidy przestawiło się dekodowanie ze sprzętowego na softowe lub na odwrót . Vlc ma swoje kodeki i dla tego śmiga płynnie .


Masz rację, czy można to gdzieś sprawdzić co nabroił ten allplayer? Tak z ciekawości bo na razie VLC śmiga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 mar 2016, 12:01 
Offline

Rejestracja: sobota 28 cze 2014, 09:12
Posty: 7
Lokalizacja: Pruszków
Zainstaluj Daum Potplayer


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 05 mar 2016, 01:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 mar 2011, 14:23
Posty: 918
Lokalizacja: Głogów
Jeśli nie wyłączyłeś backupów to win7 robi punkty przywracania przed każdą instalacją ,trzeba było przywrócić i by było po sprawie . A tak po datach instalacji kodeków . Poszukaj w necie jakiegoś codec menagera , chyba w pakiecie klitecodec było coś takiego .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.