Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 21 lip 2019, 06:14


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 20:08 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lut 2019, 20:51
Posty: 3
Witam wszystkich serdecznie ,mam pytanie co do nakładania siatki na obraz z kamer , chciałbym założyć siatkę żyroskopu na obraz oraz kąt nachylenia , może niektórzy z was kojarzą z filmów lub gier osoba będąca pilotem ma coś takiego do dyspozycji na zdjęciu jest przedstawiona tego typu siatka w kolorze zielonym. Na obrazku można zauważyć na samej górze azymut astronomiczny , na środku jest celownik a od góry do dołu jest widoczny kąt nachylenia oraz oraz sztuczny horyzont .Czy jest możliwe nałożenie lub zaprogramowanie tego typu dobroci?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 20:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2641
Lokalizacja: Warszawa
To jedna z funkcjonalności większość OSD, których opisy znajdziesz na forum.

Zerknij do tego działu: viewforum.php?f=5

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 20:58 
Offline

Rejestracja: sobota 23 lut 2019, 20:51
Posty: 3
Z góry dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 21:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 630
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Jeśli musi być zielone jak HUD to może być problem ale jeśli może być białe to wystarczy jakiś kontroler z procesorem f4 do koptera wyścigowego, gps z kompasem i inav do fc. Tam można ustawić na osd wszystko czego potrzeba (sztuczny horyzont, prędkość, wysokość, kompas itd)

_________________
Hangar: De Stik x2.5
ZOHD Dart na sterydach vmax 200km/h
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 kwie 2019, 21:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7317
Lokalizacja: Polska
Majk99 pisze:
wystarczy jakiś kontroler z procesorem f4

Z porcesorem F4 ORAZ chipem od OSD, bywaja takie ktore tego ostatniego nie maja...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.