Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 21 lut 2017, 22:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: sobota 24 sty 2015, 00:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 09 sie 2013, 21:09
Posty: 240
Lokalizacja: Warszawa
No niestety nie doczekałem się pomocy :) więc trochę pogrzebałem i wszystko już wiem. Podzielę się wiedzą bo to są dość popularne regle. To zwykłe stare Multistary nie na NFETach, ale nie mają pin padów. Biała nakładka z HK do programowania jest bardzo niedokładna i trzeba uważać żeby nie zrobić zwarcia między pinami!!! lepiej wykonać luty jak poniżej.
Z ciekawostek bardzo ładnie wchodzi do nich soft z BLHeli-Suite jak i simonK przez USBasp.

Obrazek

_________________
QUAD F450 , NAZA V1 ,
Hexa TAROT 680 NAZA V2
QUAD TAROT 650 NAZA V2
PIXHAWK już lata :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 26 sty 2015, 08:33 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2648
Lokalizacja: Olsztyn
camaroon pisze:
Biała nakładka z HK do programowania jest bardzo niedokładna i trzeba uważać żeby nie zrobić zwarcia między pinami!!! lepiej wykonać luty jak poniżej.
Z ciekawostek bardzo ładnie wchodzi do nich soft z BLHeli-Suite jak i simonK przez USBasp.


Nie zgodzę się z Tobą, tym dynksem Atmel Atmega Socket Firmware Flashing Tool z hk przeprogramowałem już kilkadziesiąt regulatorów i jeśli się prawidłowo przyłoży adapter do procka to bez problemu za każdym razem programowanie idzie ok. Chyba że kupowałeś tego dynksa niedawno i teraz są naprawdę marnej jakości...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 26 sty 2015, 08:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 09 sie 2013, 21:09
Posty: 240
Lokalizacja: Warszawa
No niestety ja trafiłem na tą gorszą partie. Wystające piny mają z 0,5mm luzu na boki, a jak dobrze wiesz to sporo jak na ten procesor.

_________________
QUAD F450 , NAZA V1 ,
Hexa TAROT 680 NAZA V2
QUAD TAROT 650 NAZA V2
PIXHAWK już lata :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 26 sty 2015, 10:26 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2648
Lokalizacja: Olsztyn
camaroon, dawno kupowałeś tego dynksa ?

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 26 sty 2015, 11:11 
Offline

Rejestracja: sobota 18 paź 2014, 17:43
Posty: 172
Lokalizacja: Kutno
A czy Emax Simonk Series 25A ESC są już FastPWM? Na stronach polskich sklepów piszę, że tak a na stronie producenta brak jakiegokolwiek info...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 26 sty 2015, 15:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 09 sie 2013, 21:09
Posty: 240
Lokalizacja: Warszawa
PiotrSz pisze:
camaroon, dawno kupowałeś tego dynksa ?


Mam go od ok. 2 miesiecy.

_________________
QUAD F450 , NAZA V1 ,
Hexa TAROT 680 NAZA V2
QUAD TAROT 650 NAZA V2
PIXHAWK już lata :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lut 2015, 13:37 
Offline

Rejestracja: środa 08 maja 2013, 21:01
Posty: 255
Lokalizacja: Rzeszów - Gorlice
Jaki soft powinienem wgrać do ESC ZTW Spider 30A OPTO 2-6 LiPo 600MHz nie do końca jestem zadowolony z ich pracy i chciałem wgrać nowe oprogramowanie.

Obrazek

_________________
TAROT Ironman FY650 - 3DR Pixhawk - ZTW Spider 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 400mW
TAROT 680PRO - DJI NAZA M v2 - Multistar 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 200mW
ZMR QAV250 - ZMR 1804 2400KV ESC 10A Simonk Naze32 10 DOF


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 lut 2015, 13:41 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 sie 2014, 09:18
Posty: 5
Lokalizacja: Raciborz
Witam
Buduje hexe i jeszcze nią nie latałem a już zaczynają się schody.
Kupiłem regulatory Foxy multi 30A, podłączone są do KFC32.
Przeszły synchronizacje i chciałem sprawdzić wyważenie tak jak było ustawione w programie
moc 10% silnik nr1.
Jednak silnik nie ruszył i uległ uszkodzeniu regulator na silniku nr1.
Wcześniej wszystkie silniki się kręciły. Czy opcja sprawdzenia wyważenia mogła uszkodzić
regulator czy to zwykły zbieg okoliczności ?
Druga sprawa to sam regulator, firma Foxy a w środku siedzi to samo co w ZTW Spider Series 30A OPTO. Sadząc ze opto znaczy galwaniczną separacje regulatora pomyślałem ze został uszkodzony transoptor na wejściu do procesora i postanowiłem go pominąć i tu moje zdziwienie bo sygnał sterujący wchodzi na procesor przez opornik – brak separacji. To samo dotyczy wyjścia z procesora
na silnik brak transoptorów a tranzystory h8318 są pompowane bezpośrednio z procesora.
Czy dodanie do nazwy opto to zwykła ściema lub zabieg marketingowy bo w reglu brak separacji.
Może źle rozumie termin opto więc bardzo proszę o wyjaśnienie.


Obrazek


Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 lut 2015, 14:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8740
Lokalizacja: Bytom
Oyon pisze:
Czy dodanie do nazwy opto to zwykła ściema lub zabieg marketingowy bo w reglu brak separacji.
Może źle rozumie termin opto więc bardzo proszę o wyjaśnienie.
Już dawno temu pisałem o nadużywaniu terminu "opto" przez producentów.
Kiedyś regulator typu "opto" miał optoizolację od odbiornika i nie miał BEC'a. I ze względu na optoizolację nazwano go "opto".
Teraz wystarczy że regulator nie ma wbudowanego BEC'a a już mu przyklejają naklejkę "opto" co jest w tym przypadku tym trzecim rodzajem prawdy, czyli gów.. prawdą.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 lut 2015, 17:54 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 sie 2014, 09:18
Posty: 5
Lokalizacja: Raciborz
Dziękuje za odpowiedz, w temacie jestem nowy.
W sumie dobrze ze przestał mi działać jeden regulator bo przy okazji zainteresowałem
się tymi pozostałymi w hexie.
Przeglądając internet znalazłem ze ten regulator występuje pod różnymi nazwami.
Istotną różnice stanowi cena jaką trzeba zapłacić za naklejkę na regulatorze.
Ja za Foxy multi opto 30A dałem ponad 60 złociszy i przepłaciłem.
Ten sam regulator to Mystery 30A z niebieskiej serii oraz Spider 30A OPTO.
Występują tylko drobne różnice w obwodzie zasilania.
Wymieniłem oprogramowanie w swoich regulatorach, post wyżej kolega szukał wsadu – jego nazwa to bs_nfet.hex
Teraz najśmieszniejsze ten niby uszkodzony regulator po wymianie oprogramowania
normalnie działa. Nie odprawiałem nad nim egzorcyzmów :-)
Dziś moja hexa po raz pierwszy uniosła się nad podłogę, regulatory działają perfekt.

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 15:48 
Offline

Rejestracja: środa 09 lip 2014, 20:35
Posty: 28
Lokalizacja: Częstochowa-Radomsko
witam! :D
mam pewien problem :D chcąc zmienić silniki i regle w quadro na mocniejsze i lepsze napotykam się na dziwne zachowanie jak dla mnie i chciałem zmienić w nich soft bo przy starcie na apm nie kręcą wolnych obrotów i jak opuszcze drążek to stają i muszę jeszcze raz uzbroić silniki aby ruszyć. próby jak narazie na dywanie. i problem w tym, że odkupiłem zestaw od kolegi z forum i nie wiemy co to są za regulatory.

jak dla mnie to najbliżej wyglądają jak hk ss 25a lecz jeszcze się różnią ;/

oto mój regiel Zdjęcia

aby tylko wiedzieć jaki to jest a z resztą sobie poradzę :)

_________________
ciągle na lewo :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 16:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 16 lip 2012, 07:05
Posty: 41
Lokalizacja: Bad Hersfeld
Witam może to te, bardzo podobne.
http://0x.ca/~sim/esc/dragonsky_30a_esc/nozSg.jpg
http://static.rcgroups.net/forums/attac ... logste.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-1Q2ZcX4Sqqw/T ... 30ATOP.JPG


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 21:17 
Offline

Rejestracja: środa 09 lip 2014, 20:35
Posty: 28
Lokalizacja: Częstochowa-Radomsko
wszystkie są podobne :D wolałbym wiedzieć jaki to jest na pewno w 99% :D żeby nie spalić żadnego z nich :D

edit.
znalazłem :D jest to regulator HK SS 15/18A czyli plik tp.hex

_________________
ciągle na lewo :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 sie 2015, 21:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 18:46
Posty: 527
Lokalizacja: Pruszków
Witam,

czy ktoś z Was miał już okazje przeprogramować nowe TURNIGY Plush 12amp (2A BEC) BESC ?

Nie mogę znaleźć żadnych wskazówek, wiem tyle, że Atmegi 8 już nie mam w tych reglach.

Obrazek

_________________
Pozdrawiam

Tomek
Taranis x9d; PhoenixRC; AeroSIM, Blade mCPx;Copter 450 V2 SE 3G, Hexa Taror 690, Quadrocopter Tarot oraz dużo za dużo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 paź 2015, 19:52 
Offline

Rejestracja: piątek 30 paź 2015, 15:36
Posty: 5
przynenta pisze:
czy ktoś z Was miał już okazje przeprogramować nowe TURNIGY Plush 12amp (2A BEC) BESC ?


Wiem, że to stare pytanie ale chyba warto nadmienić, że wszystkie kompatybilne regi (miedzy innymi Turingy Plush 12A) są wymienione w tym pdf'ie:

https://github.com/bitdump/BLHeli/blob/ ... 20ESCs.pdf

aby ściągnąć naciśnij przycisk "Raw".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.