Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 15 lis 2019, 03:10


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 17 cze 2019, 09:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Posty: 19
Lokalizacja: Wawa
Cześć, czy orientuje się ktoś czy regulator obrotów z Phantoma 2 bedzie pasował do Phantom 1 ? mój jest uszkodzony i odpadły w nim dioty i mam wrażenie że silnik lekko przerywa czasami, a mam problem ze znalezieniem ESC do jedynki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 cze 2019, 17:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7594
Lokalizacja: Polska
Argosan pisze:
mam problem ze znalezieniem ESC do jedynki

Tu pytales?
https://www.sklep.rc-lipol.pl/pl/p/Regu ... JI0280/749


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 cze 2019, 09:23 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Posty: 19
Lokalizacja: Wawa
Sprawdziłem, mają tylko zielony dostępny, coś już za to doczytałem że z ph2 nie będzie działał, u mnie działa tylko diody po upadku odpadły... A silnik jakby przegrywał i może to wina silnika.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 cze 2019, 09:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7594
Lokalizacja: Polska
Argosan pisze:
mają tylko zielony dostępny

Nie ma znaczenia, wystarczy przelutowac jeden opornik i bedzie czerwony.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 cze 2019, 15:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9141
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Argosan pisze:
A silnik jakby przegrywał i może to wina silnika.

To przelutuj do innego regla, który działa i będziesz wiedział na 100% a tak kupisz w ciemno i wydasz pieniądze na darmo.
Będziesz wiedział, czy potrzebny Ci nowy regiel, czy może silnik.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 cze 2019, 15:35 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Posty: 19
Lokalizacja: Wawa
Ok w czwartek bede miał troche czasu to przelutuje i sprawadze, tyle że i tak regulator nie ma diod wiec bedzie na przyszłośc potrzebny nowy.

pawelsky pisze:
Argosan pisze:
mają tylko zielony dostępny

Nie ma znaczenia, wystarczy przelutowac jeden opornik i bedzie czerwony.


to nie tak że diody mają wybrany kolor ? ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 cze 2019, 15:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7594
Lokalizacja: Polska
Argosan pisze:
to nie tak że diody mają wybrany kolor ? ;)

Diody sa dwukolorowe. Konkretny kolor wybierany jest przy pomocy opornika. :)
viewtopic.php?p=532766#p532766


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 cze 2019, 16:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Posty: 19
Lokalizacja: Wawa
No to dosyć przydatne :) tylko że nie wiem czy sam coś takiego zrobie ale najpierw diagnoza, jutro podmienie silnik ale coś mi sie wydaje że to esc bedzie do wymiany, z PH 2 napewno nie działa ani te ,,zamienniki'' z chin bo juz doczytalem na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 cze 2019, 16:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7594
Lokalizacja: Polska
Argosan pisze:
nie wiem czy sam coś takiego zrobie

Jak masz watpliwosci to lepiej popros jakiegos kolege ogarnietego w lutowaniu SMD.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 cze 2019, 11:00 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Posty: 19
Lokalizacja: Wawa
dziś wziałem się za zamianke silników i.... coś tu mi chyba nie gra bo wygląda na to że na przodzie mam dwa ,,srebrne'' silniki a na tyle czarne..@#$5 ? a powinno być na przemian ! mam go 2 tyg. poprzedni własciciel mowił coś ze wywalił w jakąś ściane i zmieniał silnik ale aż tak? sugeruje się kropkami na gwintach i tym ze na zjeciach widzialem że czarne ze srebrnymi nakrętkami są na zdjeciach ph1 po przekątnych a tutaj nie da się bo gwinty inny
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 cze 2019, 11:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7594
Lokalizacja: Polska
To szybko to zmien bo Ci sie beda smigla odkrecac...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 cze 2019, 13:34 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Posty: 19
Lokalizacja: Wawa
Znaczy silniki kręcą się prawidłowo ale tylko nie wiem.czy to dla nich jest jakaś różnica? Czy to tylko gwint? Heh super :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 cze 2019, 23:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7594
Lokalizacja: Polska
Argosan pisze:
Znaczy silniki kręcą się prawidłowo ale tylko nie wiem.czy to dla nich jest jakaś różnica? Czy to tylko gwint? Heh super :-D

Jesli kreca sie prawidlowo (w co watpie) to albo smigla masz zle zalozone, albo wkrecone na chama, albo masz jakies nieorginalne przykrecone nakretkami. Tak czy siak musisz to poprawic bo gwint jest w przeciwna strone niz powinien i smiglo bedzie Ci sie z czasem odkrecac.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 cze 2019, 07:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Posty: 19
Lokalizacja: Wawa
Kopter normalnie lata. śmigła założone są prawidłowo w sensie kierunek bo sprawdzałem i wszystko jest według znaczków na obudowie, tylko faktycznie jest tak że mogą się odkręcić bo silnik kręci się w przeciwnym kierunku niż nakrętka czyli może ją odkręcić :P więc zamienie je miejscami i zobacze co się stanie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 paź 2019, 23:10 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Posty: 19
Lokalizacja: Wawa
Cześć , silniki pozamienialem, wpadly tez smigla od ph3 i było twarde lądowanie iteraz jest tak silnik przedni lewy jakby nie mial mocy, wymienilem na nowy i jest to samo wiec obstawiam esc i teraz z racji problemow z dostępem moze zamontowac onne 20A ESC ? Widzialem PH 1 po swapie do ramy 450 i tam mial silniki i plyte ori i tylko te regulatory mial inne bez ledów np taki ? https://allegro.pl/oferta/mr-rc-simonk- ... e=facebook


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.