Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 24 kwie 2018, 17:26


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 12 wrz 2017, 04:18 
Offline

Rejestracja: sobota 16 sty 2016, 19:27
Posty: 7
Lokalizacja: Gliwice
Mam pytanko do Was drodzy forumowicze
Zakupiłem niedawno taką płytkę PDB: https://m.banggood.com/GEPRC-XT60-PDB-5 ... mds=search
Jest w niej możliwość podłączenia wszystkich czterech sygnałów z ESC do FC poprzez wtyczkę (dzięki temu można zachować porządek w okablowaniu).
Tutaj pojawia się moje pytanie, z moich ESC wychodzą 2 przewody sygnałowe (a wlaściwie Signal i Ground), a na PDB znajduje się miejsce na przylutowanie jednego przewodu z sygnałem od ESC ale nie ma miejsca na drugi (ground). Czy powinienem przylutować drugi przewód do ground od zasilania? Czy może powinienem wylutować ten drugi przewód z ESC i przylutowany Signal wystarczy?

Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 wrz 2017, 11:43 
Offline

Rejestracja: sobota 16 sty 2016, 19:27
Posty: 7
Lokalizacja: Gliwice
Niestety pomocy nigdzie nie znalazłem, ale zrobiłem to co wydawało mi się odpowiednim rozwiązaniem - spróbowałem :) Tak więc mogę śmiało polecić wszystkim lubiącym porządek w swoim kopterze opcję wszystkich sygnałów z ESC poprzez jedną wtyczkę, ponieważ wszystko działa bez zarzutu.

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 wrz 2017, 13:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 867
Lokalizacja: Ruda Śląska
to jeszcze pozostaje kwestia zakłóceń i tak zwanych "szpil" gdy masa do esc jest tylko z przewodu zasilającego.
jak poszukasz to na forum jest kilka tematów odnośnie podłączenia esc tylko za pomocą przewodu sygnałowego ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 wrz 2017, 14:43 
Offline

Rejestracja: sobota 23 wrz 2017, 13:54
Posty: 22
Lokalizacja: Annaberg
Możesz rozszerzyć temat? Bo na pierwszy rzut oka nie wydaje się to rozsądne. Masa jakoś musi być połączona.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 paź 2017, 01:30 
Offline

Rejestracja: sobota 16 sty 2016, 19:27
Posty: 7
Lokalizacja: Gliwice
Na chwilę obecną każdy lot uważam za testowy. Wylatałem na takim układzie około 30 pakietów i póki co nic się nie dzieje. Też nie jestem zwolennikiem niepodłączania masy sygnału ESC, ale w sumie co mi szkodzi spróbować :) przynajmniej nabędę jakiegoś nowego doświadczenia sprawdzonego "na własnej skórze". Dam znać jakby coś zaczęło się dziać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.